Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Gdzieś na końcu świata... 11:43, 09 lip 2014

Do góry
Tydzień czasu bez neta to koszmar hehehe a co na końcu świata przez ten czas sie wydarzyło sami zobaczcie

Przesyłka od Gierczusi Bez Czarny, trochę poturbowany ale już dochodzi do siebie

Pewnie widzieliście jak Ela go fajnie zapakowała hihi dobrze że mnie uprzedziła bo bym truposza bała sie przyjąć.

Kolejnego dnia następna tajemnicza (dla mych sąsiadów) przesyłka...

Hortensja Limelight
Nareszcie też ją mam w drugim kartonie to borówka amerykańska earliblue

Co się stało kwiatom ... 11:40, 09 lip 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Dziękuję, bonus bardzo mi się podoba, qurcze marzenia się spełniają, trzymam się tego, nie ma innej opcji.
Fotki........ patrząc na nie czuję respekt....są nieprzewidywalne, tajemnicze.

Te chmury nie wróżyły nic dobrego, szczęśliwie udało mi się zejść, burza się rozpętała, byłam przygotowana na taką akcję.

Wow, to chyba jeszcze nie dla mnie
Respekt w każdy calu
Miłego
P.s. Widoki dech zapiera
Moja codzienność - ogród Oli 11:40, 09 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
limki zaczynają pokaz małe bo małe ale cieszą

W tym miejscu trawnik wygląda jak rozłożony dywanik ... hortensje dają czadu ... aż nie do wiary , że niedawno sadzone ... Olu ... ślicznie ...
Moje ogrodowe marzenia... 11:36, 09 lip 2014

Do góry
dzień dzisiejszy

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:36, 09 lip 2014

Do góry
tawułka w różanecznikach .... cały czas dumam ...czy przesadzić czy zostawić ... zobaczymy co z tego myślenia wyniknie ...
Ogród to życie 11:35, 09 lip 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Witaj Agnieszka. Ach Ty romantyczko

Dziadek Karol i Babcia Ania poznali się w obozie w Niemczech, tam też wzięli ślub. Babcia pochodziła ze Śląska, Dziadek z Warszawy.
Dziadek, inżynier kolejnictwa, po wojnie nadzorował odbudowę kilku mostów kolejowych, w tym tego na Bugu.
Mieszkał wtedy u pewnego gospodarza w stodole. Babcia, z sześciorgiem dzieci, mieszkała w Warszawie. Nie widywali się często a odbudowa ciagnęła się długo, więc Babcia, jako kobieta pracowita i zaradna wzięła sprawy w swoje ręce.
Dziergała skarpety i inne niezbędne części garderoby i sprzedawała je. W niespodziance dla Męża za uzbierane pieniądze odkupiła od tego gospodarza kawałek ziemi. Przez kilka la, nim powstał dom, jeździli tam całą rodziną kiedy tylko zrobiło się ciepło. Ich królestwo to była kuchnia polowa i namioty.
Dzieci rosły. Przybywały wnuki.W okresie wakacyjnym bywało tam 30 osób.
Wspólnymi siłami wybudowali domek.Wtedy można było już tam przebywać nawet zimą.
Wszyscy kochali to miejsce.
Po ciężkiej chorobie Babcia zmarła a Dziadek coraz więcej czasu spędzał w chatce w lesie. Malował,rzeźbił,pisał pamiętniki...
Dzisiaj Dziadek Karol ma 96 lat a Fronołów odwiedza już czwarte pokolenie.
Wciąż dla wszystkich jest to miejsce wyjątkowe, pamiętające co to jest Rodzina i miłość.

Witaj Aniu, piękna opowieść i pięknie opowiedziana. Aż mam łzy w oczach. Wspomnienia zostały, a wy szanujecie to miejsce. A nowe pokolenia z szacunkiem do tradycji odwiedzają to miejsce. I w tym wszystkim pojawiają się te dwa splecione drzewa, jakby symbolizowały twojego dziadka i babcię. Od tego powinna zacząć powstawać powieść jakaś. Saga rodzinna ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:34, 09 lip 2014

Do góry
kolejne pąki jeżówki
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:33, 09 lip 2014

Do góry
czy już pokazywałam lawendę ? ale z daleka wkradło się trochę różu ze stipą ... to kombinacja kolorem aby na wiosnę ? posadzić róże

Marzy mi się Siedlisko.... 11:32, 09 lip 2014

Do góry
AniaK napisał(a)
Jeszcze trochę czosnków, bardzo lubię je właśnie w tym momencie, mają najbardziej intensywny kolor.

Ale cudny busz!!! Zdecydowanie nasadzę busz u siebie. Super jest też to że tak długo zdobią, bo zbierają się do kwitnienia dość długo!!
Moja "przyziemna" :) pasja 11:30, 09 lip 2014

Do góry
Jakie trawy rosna u Ciebie w tej donicy?
Jestem na etapie planowania rabaty o rozmiarach 7m/1m i pomysły się skończyły

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:26, 09 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ale budowa,aż ślinka cieknie!
Pięknie!

Dziewczyny werbeny trzeba zawlec do ogrodu, niech zakwitną, a potem same sie wysieją- potem juz będą co roku siewki. Moja mama ma je tak juz z 8 lat.
Wiem że sa porządni ludzie, którym wyłażą siane z nasion i rosną, np Danusia, ale ja wolę żeby były samoobsługowe, żebym o nich nie myślała.

Kasiu wiosną mogę Ci wysłać siewki, teraz nie wiem czy by przetrwały wysyłkę ( ale możemy próbować), tylko sie przypomnij, bo zapominam
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:23, 09 lip 2014

Do góry
borówki mniam w tym sezonie sadzone małe krzaki ....
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:22, 09 lip 2014

Do góry
hortensje anabell z bliska ... zachwycają obfitym w kształtach kwiatostanem a że na słońcu ... dostają odpowiednią porcję wody w zależności od pogody ....

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:15, 09 lip 2014

Do góry
A teraz troszkę z dzisiejszego dnia przed wyjazdem po otoczaki

Moja bajka 11:13, 09 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
/uploads/p/65/653704/original.JPG[/img]
moja pierwsza ogródkowa cukinia

ale gigant u mnie cukinia rośnie na kompoście u mnie zwanym gnojem...tak po wiejsku a skąd się tam wzięła to nie mam pojęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem tyle napisać.. długiego mądrego posta, ale jednak tylko się poskarże... Aniu to wszystko przez Ciebie!!

Stało się i zachorowałem na jeżówki... gdzie ja mam je niby sadzić... a jak cięzko było dzisiaj wybrać skromne dwie spośród kilkudziesięciu odmian... no jak żyć
Ile ja dzisiaj piękności widziałem... szukam miejsca, a na przyszłościowej bylinówce jeżówki będą miały honorowe miejsce

Widziałam zakup Też miałabym wielki problem jakie wybrać
A te beżowe .. bajka.. chociaż wolę bardziej intensywne kolory

Muszę wysadzić różowe z tej kępy bo gryzą sie
Ania z zielonego wzgórza :-) 11:13, 09 lip 2014

Do góry
Ania napisał(a)
Ach ten ciągły brak czasu ... ale dzisiejszy spacer postanowiłam uwiecznić i podzielić się z Wami
Dziękuję wszystkim odwiedzającym i chwalącym
Co do mojej szałwii pozwoliłam jej się wysiać i jak na wiosnę wzejdzie i rozpoznam, że to ona to po rozmnożeniu oczywiście podzielę się z chętnymi. Jeszcze raz dziękuję za komplementa a teraz troszkę kolorów jesieni w moim ogrodzie

Te kolory są piękne!

Co to za klon co się tak ładnie przebarwia???
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:13, 09 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Odętki w rozplenicy prześliczne .. Mogę zgapić ??

A ta trawka przy lawendzie to co za cudo ??

Przyszłam na świerka , a tu permanentnie moja szczena zaś na podłodze leży

Jest prześlicznie !!! A to gabionowo ......echhhhh.....

Gierczuś nie pytaj ... ściągaj do siebie śmiało

Trawka przy lawendzie to rozplenica .... ma bordowe pióropusze ... nie znam odmiany ....

świerka już zapodaję to ten po prawej ... nie mam zdjęć z przed bo się śpieszyłam ale musisz uwierzyć na słowo ... cały wór gałązek pozostał

Ogród na glinie 11:13, 09 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

zaczyna to fajnie wyglądać,a czy ta część kolista jest naprawdę kolista? Na zdjęciu nie wygląda na równomierne koło....ale może to tylko zdjęcie.
Moje ogrodowe marzenia... 11:12, 09 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies