Właśnie trochę zmieniłam Ewciu. Ale lubię symetrię, nic nie poradzę;( Julcia trochę inaczej buksiki rozmieściła i rozplenica jedna miała być...ale dobrze będzie
Iwa te przy oczku to mozga... a te co zmarzły to właśnie Rozplenica nie mam pojęcia dlaczego tak się stało... w innym miejscu też je mam i ładnie rosną
I lista roslin
Lewa strona
1 tuja smaragd
2 deren elegantissima
za dereniem jest furtka z pergola a na niej clematis z hedera
za furtka planuje kacik wypoczynkowy z lezakiem stad rabata zwirkowa
3a hydrangea annabelle
front:
4 sliwa wisniowa Nigra
11 rozplenica
9 lawenda
prawa strona
8 zurawka (palace purple lub ta mniej bordowa)
6 miskant variegatus
5 taxus baccata
7 tuja aurea nana
3 hydrangea limelight
12 cyprysik groszkowy
13 acer palmatum
Przy tarasie
10 Hosty
14 cos na pniu
15 pachysandra lub zurawka lub cos innego do podsadzenia
Co myslicie o tych nasadzeniach
Co myslicie o szerokosci rabat? Po prawej stronie 1,5 m, po lewej tylko 0,75
Witam,
dziękuję Wam bardzo za odwiedziny . Spróbuję jeszcze powalczyć trochę z tymi chwastami.
Praca non stop godzina przed pracą , czasem godzina po pracy ale zawsze jest mnóstwo radości .
moje ciemne tulipanki black
kamasja zakwita, na razie niebieska , a obok jest biała
igła Kleopatry się pokazuję
Mahonia pierwszy u mnie zakwitła, i to jak. Pełno kwiecia a miodowy zapach roznosi się daleko.
Czosnek karatawski ma ciekawe liście, w ładny podłużny wzór. Naliczyłam ich 8 sztuk.
Małe fiołki rozsiały się jak szalone. Najwięcej ich jest koło klonu w bluszczu. I dobrze nie jest nudno.
Najbardziej mnie cieszy, że wszystko ładnie przezimowało, nawet rozplenica posadzona późną jesienią wypuszcza już swoje źdźbła. Inne trawy też już rwą się do życia.
W pierwszej chwili pomyślałem o jakiejś bordowej, ładnie kontrastowałaby na tle zieleni i limki. Może rozplenica "Rubrum" tylko, że ona w gruncie jest jednoroczna. Ja ją mam u siebie przechowałem, ale na razie nie puszcza nic...
Może być jeszcze vertigo tą co miała Madżenka
Marta ale Ty masz oko faktycznie kupiłam Miskanta ale to jest Miskant Chiński Cabaret a dalej
Trzcina Laskowa Arundo
Rozplenica japońska Hameln
Turzyca Muskeglińska
Turzyca Miechowata Lurida