Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 22:43, 06 maj 2013

Kochani nareszcie po kilku dniach mogę być na forum. Byłam całe 5 dni na działce. Pogoda była cudna, cały dzień biegałam i coś robiłam, a pracy było, oj było. Wczoraj przyjechałam do domu, a już mi się serce wyrywa i martwię się jak przeżyją moje rośliny, bo nie będzie mnie tam 10 dni (sytuacja rodzinna) ale potem pojedziemy na 17 dni. M weźmie urlop, mam nadzieję że pogoda będzie taka jak ostatnio. A teraz chcę pokazać wiosenne obrazki z mojego ogrodu.
Tulipany u mnie mają się dobrze, wszystkie zakwitły, niektóre jeszcze czekają na swoje 5 minut.
Moje tulipany.
To bieronkowe tulipany. Mam je w dwóch miejscach. W tym roku dokupie i posadzę na skarpie pod moim brązowym płotem.

A tu sesja fotograficzna żółtego pełnego tulipana.

EPODLAS 22:47, 06 maj 2013

Tulipan "Tarda" ładnie się rozrósł.

A tu w całej swojej krasie.

Hiacynty pięknie się rozrosły i miały naprawdę duże i pięknie pachnące kwiaty.

Szachownica kostkowa też powiększyła ilość tej wiosny.

reni 22:47, 06 maj 2013

piękna ta szachownica
EPODLAS 22:52, 06 maj 2013

Mahonia pierwszy u mnie zakwitła, i to jak. Pełno kwiecia a miodowy zapach roznosi się daleko.

Czosnek karatawski ma ciekawe liście, w ładny podłużny wzór. Naliczyłam ich 8 sztuk.

Małe fiołki rozsiały się jak szalone. Najwięcej ich jest koło klonu w bluszczu. I dobrze nie jest nudno.

Najbardziej mnie cieszy, że wszystko ładnie przezimowało, nawet rozplenica posadzona późną jesienią wypuszcza już swoje źdźbła. Inne trawy też już rwą się do życia.

Maria667 23:15, 06 maj 2013

Jakie piękne tulipany....
Tulipanki Tarda otwierają się tylko w słońcu. Też je mam, ładnie rosną. Ale zrobiły mi psikusa i nie dały się sfocić rozkwitnięte - jak wróciłam z pracy, to już były zamknięte

EPODLAS 23:17, 06 maj 2013

Marysiu, one jeszcze trochę pokwitną, a pogodę zapowiadają słoneczną, będzie jeszcze okazja abyś je sfociła w pełnej krasie.
kitek81 23:27, 06 maj 2013

śliczna wiosna u Ciebie na działce ja to się zachwycam każdą roślinką u innych i naprawdę nie mogę się doczekać, jak to wszystko kiedyś u mnie będzie tak pięknie wyglądało?!
pewnie jesteś zmęczona po tej kilkudniowej, ciężkiej pracy, ale pewnie przy tym jaka szczęśliwa )
pozdrawiam
barbara_kraj... 23:31, 06 maj 2013

Spodobały mi się żółte tulipany - beczułki
Przez pięć dni od rana do nocy musiałaś sporo zrobić! To właśnie ten plus, jak się ma ogród w zasięgu ręki!
EPODLAS 18:37, 07 maj 2013

Kasiu, na pewno się doczekasz ogrodu pełnego roślin. Trzeba tylko trochę cierpliwości. Roślinki nie meble, trzeba poczekać aż urosną
Basiu, wiem że już inaczej nie będzie i mój ogród nie przybliżę. Wszystkim zazdroszczę że mają ogród pod ręką, ale dobrze że jest. Teraz pojadę na całe 17 dni. Będzie czas na pracę w ogrodzie i mam nadzieję na relaks.
bogumila 19:31, 07 maj 2013

...śliczne zdjęcie...nie tylko to...