Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 22:37, 10 maj 2013

popcarol napisał(a)
Ogarnęłam trochę okolice tarasu - chwasty, zwłaszcza mlecze.. ech nie miałam czasu siedzieć na leżaczku
Teściowa przywiozła ze Zduńskiej roślinki od Krysi (dziękuję!!!) miała być tylko trawa, a są dwie, plus 2 żuraweczki, floks i coś niskiego płożącego... chodziłam pół godziny i wciskałam Wykopałam kilka roślin dla Krysi i w to miejsce udało się wcisnąć roślinki od niej

Słonecznik skiełkował Ogórki wielkości tych na parapecie - wystarczyło kilka ciepłych dni pod pleksi Posadziłam także te z parapetu, rosły w doniczce - wytłoczce po jajkach, nie lubią przesadzania - posadziłam wraz z wytłoczką Teraz znowu nie ma miejsca w warzywniku

A jeszcze oczywiście sterta do posiania Jutro jadę po nowe skrzynki

: )Karolina to płożace to chyba fiołki od Bozenki z ubiegłego roku Prosze ja już nic nie sadze u siebie pozdrawiam i zdrowia życzę
popcorn 07:42, 11 maj 2013

Irenko - warzywka rosną, ale trochę mam nie posianych jeszcze, a miejsca nowego brak... nie pojechałam po skrzynki, padłam. Dzisiaj miałam jechać - leje w sumie deszcz się przydał, po wczorajszym upale sporo roślinek pomdlało, ale sobota a tu do ogródka wyjść się nie da! :/

Bożenko - tak jest! Leję, 8 wygląda dobrze... zobaczymy!

Kasiu
- muszę się jej przyjrzeć, może rzeczywiście?? hmm... dzięki!!

Ela - dzięki. Truskawki też miały być w skrzynkach, ale to już jesienią zrobię - teraz kwitną, nie chciałabym stracić owoców... Skrzynki kup sobie gotowe, nie ma co liczyć na M, chyba ze masz zupełnie innego niż mój

Krysiu - nie żartuj, w takim razie przyjadę i Ci posadzę Odsadziłam Ci pełne jeżówki, 2 gatunki trawy i hostę. Twoje roślinki wygląda że się przyjęły
Krys 08:58, 11 maj 2013

Karolina u mnie na stronie 162 na trzecim od konca zdjęciu jest trawa ,którą dostałaś ,tej nie dzieliłam rośnie tak od ubiegłego roku . Pozdrawiam
popcorn 09:25, 11 maj 2013

Krysiu byłam, widziałam, śliczna! Mam nadzieję u mnie też taka ładna będzie!

Ciasteczka w piekarniku, ciasto drożdżowe na placek z jeżynami rośnie

miłego dnia! Uwielbiam sobotę
Krys 09:42, 11 maj 2013

MMM narobiłaś apetytu plackiem zmarzła mi rozplenica,mus kupic nową
popcorn 10:10, 11 maj 2013

Krysiu moja też zmarzła i to ta największa, którą dostałam w prezencie od Danusi 2 małe mam, spod Rzgowa po 5 zł i te odbijają
3 Pony Tails nie przeżyły zimy, buu...
Ciasto chyba wyszło Zapraszam! Zawiozę je do Teściów niedługo, więc w Twoją stronę!
Madzenka 10:40, 11 maj 2013

Karola jestem juz na bieżąco u Ciebie. Szkoda cisów. Ale może przesadź je do przechowalni, podlewaj, nawoź i czekaj??? Cisy się regenerują, daj im jeszcze czas....
Piwonie, hm, miałam tak samo i powodu nie znam.... Może jednak przymrozek...? Teraz przesadziłam w inne miejsce, z lżejszą ziemią, gdzie woda nie stoi....
bociek 10:57, 11 maj 2013

popcarol napisał(a)
Krysiu byłam, widziałam, śliczna! Mam nadzieję u mnie też taka ładna będzie!

Ciasteczka w piekarniku, ciasto drożdżowe na placek z jeżynami rośnie

miłego dnia! Uwielbiam sobotę

O raju, placek z jezynami... mniam. Chyba tez pojde cosik ukrecic
popcorn 11:21, 11 maj 2013

Marzenko, podziwiam! Ja u Ciebie nie próbuję nawet być na bieżąco, za dużo wpisów dziennie, nie wyrabiam Tylko fotki oglądam i niektóre komentarze czytam Boję się nawozić te cisy, bo już parę roślin zmarnowałam z tego powodu... podobno w pierwszym roku lepiej nie nawozić... "przechowalni" nie mam tych rozmiarów, za duże te krzaki Mam nadzieję te 8 choć przeżyje, drugą połowę dokupię jak się uda... ech... no trudno.
W takim razie zobaczymy jak będą się zachowywać moje i Twoje piwonie Trzymam kciuki!!

Kasiu - ja się staram coś w weekend zrobić, lubię robić, jeść mniej, no ale czasem coś dobrego wyjdzie
Mniam

I ciasteczka Młodej, z białym serem:
popcorn 11:22, 11 maj 2013

Deszczowo... ale kolorowo