Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u stóp klasztoru 13:05, 09 sie 2014

Do góry
IRENA --- wilczomlecze to do siebie mają . ale żeby aż tak bardzo to nie, i jest na to rada . po przekwitnięciu pościnać kwiaty.ja pozwalam się im wysiewać , bo nadwyżki idą w świat .jednak nie pasuje mi to do wyglądu żadnego z moich wilczomleczy . chyba jakaś inna odmiana . tych wilczomleczy jest masa .to moje ulubione rośliny , w tym roku nabyłam się czterech odmian.
a jak wygląda mateczna roślina , bo rozumiem że to siewka ,przypomina tę odmianę płożącą, ale ona absolutnie nie rozsiewająca się ....

o kurcze, więc może to chwast jednak?
a ten masz wilczomlecz?
bo jeśli nie, podzielę się, bardzo go lubię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:54, 09 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko po obejrzeniu Twoich fotek,
doszłam do wniosku, że koniecznie muszę dokupić trawki...
ja też mam topsin wczoraj kupiłam i na tym się skończyło...
padało strasznie a dzisiaj od rana mocne słońce ...
późnym wieczorem zrobię opryski, co by nie popaliło roślin

U nas bezdeszczowo, ale już co rano, rosa...dziś może kolejne pokropię
a trawki fajne i bezproblemowe, no może nie wszystkie
futro niedźwiedzie też fajne
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:45, 09 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Stawiam na tą wersję, tylko bez kulki po lewej i obwódka z żurawek dojeżdża do kulek bukszpanowych, czyli krótsza

trochę się te hortensje mogą później wylewać z tej rabaty, bo jest wąska, a one rozrastają i z czasem może zabraknąć miejsca dla żurawek

Czy tak?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 09 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ambrowiec przepiękny, tricolor zachwyca (mój nadal nie wybarwiony ale odchorowuje mszyce) , jeżowki z rozplenicą o 5 rano boskie.
Mnie jednak najbardziej zachwyciły kulki bukszpanowe i limelight oraz hakone.

Ambrowiec ma 3 lata w tym roku, szybko rośnie, ani się obejrzysz, a twoje będą wielkie, bo chyba już duże kupiłaś, mój był pypeć, tak 60-70 cm
u mnie jakoś mszyce ich nie ruszają, ale ten fastigiaa 2 lata miał, w tym roku nic, może dlatego, ze usunęłam jaśminowca, co rósł koło niego..
dzięki
a tu jest ta trawa, co pytałaś u Danusi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 09 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ledwo byłam kilkadziesiąt stron.. znów sie oddaję.
Numer podam.. spokojnie...

Ania, oglądaj obrazki, o ile czas pozwoli te jeżówki to od ciebie, te malutkie siewki, ssą ogromne, muszą się strać, bo trawa je do tego zmusza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:36, 09 sie 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Irenko jeżówki piękne, moje w drugim sezonie są słabsze i to mnie martwi, poszałaś z hortkami ogrodowymi, życzę powodzenia z ich uprawą, ja nadal płaczę nad moją preriową rabatą, woła do mnie ratuj mnie, a ja ciągle nie mogę jej pomóc, jestem nadal cienki bolek w tym temacie, ale wrzosy już rozkwitają i to mnie cieszy...zostawiam pozdrowienia na weekend
Buziaki

O, to ciekawe, bo moje o wiele lepsze i coraz dorodniejsze.....czytałam u Ani, że jednak kępy się starzeją, może trzeba dzielić i odmładzać?
Byłam u ciebie, ale nie znalazłam łez na preriowejraczej szczęście z zaręczyn
Moje wrzosy raz za mocno ciachłam i prawie padły, potem jak odbiły i kwitły nie ruszałam i teraz wyglądają dobrze, muszę się doszkolić mam chęć na takie złote, bo mam różowe, bordowe i białe..
kolejne kwitnienie, ale słabsze..
udanego weekendu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:33, 09 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko ta fota do katalogu się nadaje Widoczek cudowny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 09 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Irenko ciemny rozchodnik zamówiłam dzisiaj.

Super Iwonko, są śliczne i nie ma z nimi żadnej roboty
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:32, 09 sie 2014

Do góry
Witam serdecznie wszystkich ogrodników i ogrodomaniaków Potrzebuję Waszej pomocy w rozpoznaniu drzewa spotkanego na starym mieście w Sandomierzu. Niestety padły mi baterie w aparacie i nie zdążyłam już zrobić zdjęć rosnących roślin. Może wystarczą zdjęcia gałązki Z wyglądu małe drzewo lub duży krzew, większy ma ok 4 m, mniejsze ok 2 m. Lekko przewieszające się gałęzie o bardzo drobnych pędach i jasnozielonych igłach. Sprawiają wrażenie ulotnej mgiełki. Cypryśnik błotny "Nutans" ??... Pierwszy raz widziałam taki okaz. Pozdrawiam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:25, 09 sie 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Irenko, ogród pięknie pozmieniałaś i widzę, że to nie ostatnie zmiany
masz ciemne rozchodniki, u siebie w CO widziałam takie i mocno mi się spodobały!
jestem pod wrażeniem całości, wszystko mi się podoba, każde zestawienie roślin a i widzę, że kolejne zakupki czekają do posadzenia
pozdrawiam

Kasiu dzięki za odwiedzinki mnie też on się podoba, rok temu kupiłam dużą kępę i dzieliłam i w tym roku jest go sporo
tak, muszę kupić 4 róże, ketmie, tawułę Gold carpet i berberys Bagatelle
no to jeszcze go pokażę po przekwitnięciu albo wiosna może lepiej, zrobię sobie znowu kilka sadzonek, będą chudziutkie, ale co tam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:25, 09 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie już od 3-4 dni bez deszczu, a dziś upał od rana, czyli znowu z konewkami będę ganiać, ciut deszczówki nałapałam w beczki
to masz super Jula, rośliny podlane
przenosiłam lawendy na miejsce żurawek, ścięłam je prawie do zera, ucięte kawałki bez wielkich nadziei wetknęłam do ziemi, bo część kwiatostanów zostawiłam na nasiona i będę wysiewać...jednak odbija

Lawenda to żywotna roślina, ale ja chyba zacznę odmładzać co jakiś czas, bo ten zdrewniały środek mnie denerwuje....a o sianiu nawet nie pomyślałam...siejesz bezpośrednio do gruntu?

....u Ciebie beczki to za mało....u mnie są dwa zbiorniki, każdy po 1000 litrów, a to i tak kropla w morzu przy upałach....dostają wtedy tylko kwiatki, trawa już nie...wprawdzie uroda zbiorników nie powala, ale puściłam tam bluszcz(bo zacienione miejsce jest, więc liczę, że za jakiś czas zarośnie...buziolki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:20, 09 sie 2014

Do góry
eda napisał(a)
Piękne słoneczne foty Miłego na weeekend Irenko

Dziękuję i wzajemnie pogoda super, będę kończyc cięcie
limka z patyczka, wywalę paprocie, może 2 małe zostawię i będą mieć miejsce, bo chyba 6 tu się przyjęło

tu też 4 się przyjęły, będą podpórkami dla trawy palmowej, pokłada się po ulewach, tu odrosłą po ścięciu do zera

Gret Star
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:14, 09 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz hortensje ale Wrocław nie Łódz mozna sobie takie posadzic.Ambrowiec śliczny. Pozdrówka.

Bożenko, chyba aż takiej różnicy nie ma...zresztą limki wszędzie sobie radzą, u Poziomki i Dzidki podziwiałam olbrzymki z klasycznych hortensji ogrodowych, a u nich też chłodniej...
moje, to głównie odmiany kwitnące na nowych przyrostach, więc co roku są kwiaty
dzięki, nawet nie myślałam, że ambrowce tak szybko rosną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:55, 09 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Irenko, zaglądam, ale busz! I ile kwitnących roślinek! Pokaż koniecznie tę kanadyjską jeżówkę jak zakwitnie, ciekawe czy będzie zupełnie inna od naszych? pozdrawiam!

No ja też jestem ciekawa, ale u Ani i Kindzi podziwiam cudne odmiany różnistych jeżówek, no Kondzio też ma fajne...
u nas jakoś drogo sobie jeżówki liczą, trafiłam na takie biało-limonkowe takie inne, ale 24 jedna...chyba niska odmiana, kuszą mnie..
tyły domku letniego
Ogród Loczka 11:40, 09 sie 2014

Do góry
Prezent od Gosi. Dziękuje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 09 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, wrzucilam fotki siewek z obiektem do porownania wielkosci. Tylko, ze to jest Frosted Curls. Moge Ci kilka niemowlakow jakos przeslac jesli chcesz

Byłam ja ją mam, to chyba ona?

a tu mam trawę nadal NN, rok temu oglądała ją Finka, ale bez kwiatostanu nie dało się rozszyfrować, tak wygląda, może jak zakwitnie będzie łatwiej ją rozpoznać....jest olbrzymia, pokrój fontannowy
a tak w zbliżeniu

coś ci przychodzi na myśl?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:19, 09 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Ale kolorów u Ciebie ----czyżbyś kupiła czerwone horti ????

Tak, wcześniej miałam jedną, przebarwia się potem na takie brudne bordo
zbieram dziś nasionka, ale ciekawa jestem, czy jak same opadną, to chyba się wysieje kosmos
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:18, 09 sie 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ania kofam Cie

W telewizorni poznacie moja rodzinkę.. wiec wstawię publicznie...za to tofam
Ja z moim synusiem i wnuczkiem oraz moja chrześniaczka... moja ulubienica Szkoda, ze mieszka bardzo daleko i tak rzadko sie widzimy.. raz do roku... właśnie pojechała i mi bardzo smutno z tego powodu... Muminek widzi wodę i Fiordy.. widać jak mało nie odfrunie... Foto na urodziny syna... 29 lat...a wydaje sie, że to było 2 lata temu....

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:17, 09 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Zapraszam na warzywka

Skorzystałam z zaproszenia
biały krwawnik mam w trawniku, hi, hi, kosi się przy okazji, ale może część wezmę na rabaty
pomysł z żółtymi żurawkami podoba mi się
Pokażę nasz ogród 11:11, 09 sie 2014

Do góry
A w części pod pergolą chciałabym kwitnące róże, perovskie, kocimiętki ( z powodu zachwalanej 3 miesięcznej długości kwitnienia). W tle miskanty morninglight. Zobaczę co sie uda kuoić i co się tam zmieści.
I chyba z bólem pozbędę się tego milina, niestety strasznie śmieci, i chyba jest zbyt ekspansywny jak na pergolkę. Zastąpię je clematisami.
Na razie jest posadzone cokolwiek, bo jak wspominałam w okolicy jest naprawdę nisza ogrodnicza i z zakupami wstrzymam się do kiermaszu ogrodniczego, bo tylko tam można zaopatrzyć się w conieco.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies