Tu, na pierwszym planie 2 Nove Zemble obok siebie. Wydaje mi się, że one nie rosną za szeroko, nawet na starość chyba łysieją od dołu. Dlatego dwie obok siebie może dadzą dobry efekt jako jednego okazalszego krzewu? Czy dobrze myślę?
Dalej dwa Cunningham White, odsunęłam je od siebie wczoraj.
Wsadzone w ubiegłym roku dopiero w powijakach lub jeszcze na etapie ziemi.
[imgsize=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/241/2417947/original.JPG[/img]
Cebulica syberyjska okazała się być całkiem ładna w kolorze
Jak wracałam do domu to już było tak
wracamy do
remontowa
peszel dodatkowo został ogipsowany i naklejone pierwsze kawałki regipsów jako dydtans pomiędzy ścianą, a właściwymi regipsami, o tyle ściana odchodzi od pionu
docinki
i lecimy z tym koksem
Ewo, piękne zdjęcia, skrycie czekałam na wiosnę od Ciebie, w CH też już bardzo zielono i kolorowo, magnolie kwitną, róże w listkach. Twoje miejsce pracy prezentuje się świetnie! Bardzo zadbane CO z pomysłami na ekspozycję roślin. Spodobał mi się ten krajobraz:
Oraz muszę, muszę zacytować to zdjęcie, na nim jest 100% subtelności wiosny
Piękne zdjęcia, kolor o tej porze roku to wciąż rarytas, ale nie wówczas, gdy pracuje się w tak kolorowym miejscu
Pierwsze tulipany w donicy przy wejściu już praktycznie gotowe do pełnego rozkwitnięcia. Mała drobna odmiana - tulipan Kaufmanna Niski Concerto. Na rabacie pod płotem jeszcze w liściu a tu już tak ładnie rozwinięta.
Kolejne na rabatach (Exotic Emperor i Flaming Purissima) gotowe w blokach startowych. Zrobiłam eksperyment - nie dosadziłam po raz pierwszy ani jednej sztuki nowych cebulek do rabaty. Wręcz trochę poprzenosiłam.
a było to tak
drapałam placki pod klej do regipsów
drapałam i drapałam, a potem musiałam pozbyć się tego grzyba co go wydrapałam spod kilkudziesięciu warstw farby
Emuś zapianował między belkami, a ścianą bo belki maja pion, a ściany nie
Tego pierwiosnka dostałam od kogoś. Sprawdza się na garażowej. A na początku ogrodowania miałam ogród usłany pierwiosnkami bezłodygowymi. Świetnie się sprawdziły jako zadarniacz.
To właśnie ta płaska powierzchnia bez charakteru
Zapomniałam napisać, ze tam na końcu wzdłuż siatki rosną świerki serbskie, choć są tam
Już dwa sezony niestety niezbyt urosły :/