Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:55, 09 lip 2014

Do góry
BASIA8 - dziękuję Basiu, też cię pozdrawiam przed weekendowo

Zawitka - ta roślinka, o którą pytasz to kocanka

JoannA - dziękuję Joasiu, liliowce w tym roku, aż tak nie zachwycają kwitnieniem, bo maiałam na nich szkodniki, ale najładniejszy liliowczyk dopiero zakwitnie

ewasyg - Ewa, ale Cię wzięło na przesadzanie, ja rok temu też pąkowe przesadzałam, dlatego kwiatów też jest mniej

grażyna_olsz... - liliowce w trawami i wśród iglaków lubię i też pozdrawiam przedniedzielnie

danuta_szwajcer - liliowcowe zatrzęsienie u mnie

Kasiek - ja jak zwykle w liliowcach, całus

Urszula - w końcu lipiec należy do liliowców...pozdrawiam Uleczko

Przerywając nudę liliowcową, rabatę z jukami wam pokażę

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:53, 09 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Już po ciepełku... nawet wymoczyć się nie zdążyłam... lato jest d o.... bani.

Czerwona przekwita, a fioletowa zaczyna...

Anek myślałam ze tej pysznogłówki nie masz ,a jednak , będę szukać dalej ,ale juz mi pomysłów brakuje ...ale wiara czyni cuda i może sie uda ale mi się rymło mimo woli buziaki
Tu odpoczywam 19:52, 09 lip 2014

Do góry
DZIĘKUJĘ

Ogród w budowie - nieustającej 19:49, 09 lip 2014

Do góry
Na deser ogród Karla Foestera - nieduży, bylinowy, klimatyczny. Tam też by można trochę pomieszkać. No i ten bajeczny sklep z bylinami - wszystko co rośnie w tym ogrodzie i o wiele więcej...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 09 lip 2014

Do góry
olaw napisał(a)
Nadrobiłam zaległości i dech zapiera od kwitnących...
Idę moczyć nogi i cztery litery bo ciepełko

Już po ciepełku... nawet wymoczyć się nie zdążyłam... lato jest d o.... bani.

Czerwona przekwita, a fioletowa zaczyna...

Ogród w budowie - nieustającej 19:41, 09 lip 2014

Do góry
quote=Gabriela napisał(a)
.... jedno "ujęcie z bajki".

:
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 09 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Lewe czy prawe Wojsławice u ciebie Anek zachwycają

Jeżówki u mnie późno startują coś, albo mało ich zostało, były, ale ślimaki mi je objadły

Nad oczkiem chętnie sobie przycupnę, bo rybki mnie przyciągają

Kwitnie u Ciebie w każdym zakątku, a formalny wprost ideał...ale, że niebieskie horti rosną i przebarwiają się w zasadowej, to szczena mi opadła, lecę tych zardzewiałych gwoździ, gdzieś szukać

Już wyjaśnione zostało.. ziemia kwaśna ale bogata w glin lub potas..

A ślimaki mnie wnerwiają.... sobie od ust odjęłam, ale żarcie im kupiłam.. kulturalnie wchodzą przez wysoki prób z bloczków betonowych do szklarnii.. tyle dostały karmy, a i tak jeszcze są... głownie w kompostowniku sąsiedzkim, który aż sie rusza od ślimaków.. dlatego ja mam jeden mały kompostonik nad któym jestem w stanie zapanować nad ślimorami.
Po nawozie do niebieskich na razie jest tak.. ale coraz więcej niebieskiego.. boję sie przesadzić z iloscią nawozu.. W realu bardziej niebiesko niż na foto..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:37, 09 lip 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Wiek się zgadza.A jak już chwasta zauważą to wydziabią motyką, a najlepszy jest herbicyd jakiś, coby sie przypadkiem nie osmielił odrosnąć):

Pomijamy trudny temat.. bo gadanie nic nie zmieni..

Wiąza mi przypala.. jeżówki MERINQUE..w literaturze wysokość do 45cm.... u mnie 80!!!! Miała być ciut nad trawy!!! Ja nic nie mogę skomponować.... nie da sie..

Moja siewka jeżówki .. powinna być do metra... a jest 1,50m
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:32, 09 lip 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

czyli jak chcę mieć taką głazową fontannę to muszę się jeszcze w szczotę do czyszczenia zaopatrzyć!?
Twoje kałuże do pozazdroszczenia

Jak chcesz mieć ładny kamień to trzeba regularnie szorować, albo czyścić myjką ciśnieniową.. mi w tym roku małych kamyków nie chciało się myc i są brudne.. i jeden wielki z którego leci woda jest pokryty glonami, ale .. to takei naturalne.. wiec czyszczę 1, 2 razy w sezonie.. w tym ani razu, nawet na spotkanie nie czyściłam bo mi sie nie chciało. Albo nikt nie widział, że brudne, albo goście wykazali sie kulturą i było o tym cicho.
Hortka pospolita, ogromna... ale niestety słabo widoczna z powodu moich bylin co maja wysokości w przedziale 1,2 do 1,6 metra... ja już im zrobię wiosną dobrą glebę... same kamienie i piach będą mieć. Rabata któa nie ma poziomów wysokosci..... no szlag mnie trafia.
Jurajski Ogród 19:30, 09 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
słoneczny poranek w Jurajskim
[img

Agnieszko ależ pięknie, jasne że chcę nasionka o ile to nie kłopot
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:27, 09 lip 2014

Do góry

No i jeszcze podskoczyłem teraz wychylić się przez okno

Jak widać jeszcze słabo z kwitnieniem lili.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 09 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
pooglądałam i powzdychałam z zachwytu... z resztą zawsze wzdycham jak wchodzę na twój wątek

Nie ma do czego wzdychać... na fotach wszytko jest piękne, bo się wykadruje i utnie

I mój Lucifer.. zmierzyłam, ma 150cm wysokości
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 09 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Piszesz, że nieczasowa jesteś, a wszystko ogarniasz Aniu...przecież Twój ogród wygląda tak pięknie jakbyś nic innego nie robiła tylko w nim pracował i dopieszczała szczegóły...miłego, niezabieganego dnia

p.s. czas na wakacje nawet Ty musisz znaleźć, chociaż kilka dni...należy Ci się przecież

Bo siedzę w ogrodzie dużó.. i tu spędzę wakacje.. po cholerę mam sie gdzieś tłuc jak mam u siebie wszytko, morze, jezioro, góry i basen, świeże powietrze, agroturytykę.... i park krajobrazowy..

Ogród w budowie - nieustającej 19:25, 09 lip 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ależ piękna podróż a jak tam pachnie cudownie
bardzo spodobała mi się ta ciemna pnąca róża na drugim planie piękna
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:24, 09 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Gdzie masz posadzone róże z trawką ?

o tutaj....na przedogródku

z trawkami, ale dopiero się wszystko przyjmuje.. za rok, za dwa będzie inaczej...czekam na efekt
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:24, 09 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Mycie kamieńi powiadasz...... Ale ja tam mom żwir .. I jak goooo myć ??.. Może ho zmienię na duże kamieniołomu ale płaskie , przymnjamniej łatwiej bedzie ta ..no wiesz..szcoteczką

Katalpa powaliła mnie na kolana , szkoda ,że jeszcze większa niż crimson ..na bank mi nie wlezie mimo strzyźenia

Ściskam Cię mocno

Są katalpy kuliste i małe odmiana nana.. nie maja tak seledynowych liści i nie kwitną, ale są ładne kulki.. i można ciać... na pewno mniejsze niż Crimson...

Obrazek ze szkółki u Pudełków zapożyczony http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/471/catalpa_big_surmia_nana#.U716PIpO8ko

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:21, 09 lip 2014

Do góry
Kindzia-liliowcami będę cię zarażać...a lilie wodne mają mszyce bu

Gierczusia -tamy jak ramy i do kwadratu, jakie piękne słowa,śliczne dzięki

Katkak - kwiaty dookoła i to jest to, tak lubimy

Mała Mi - u ciebie rybki i lotos u mnie lilie wodne, a monardy, dobrze prawisz rozłogami się rozłażą

ewa004 - dzięki kochana, każdy ma swój kawałek raju i niekończącą się pracę

Małgorzata_s...Wojsławice w końcu chciałbym zwiedzić

Bogdzia - ja też mam kilka nowych, jak na razie jeden mi zakwitł

A u mnie liliowcowo nadal

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:19, 09 lip 2014

Do góry
Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Żółtki

Ojjj złe to połączenie... dobrze, że przypadkowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:19, 09 lip 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Pięknie u ciebie, ale najbardziej podobała mi się wielka kępa lawendy - cudna. Miałam ale mi zmarzła, myślałam, myślałam i w końcu wymyśliłam dla niej u mnie miejsce. Teraz tylko ją kupić. Pozdrówka.

Jak lawenda ma zimą sucho to nie marznie... tak wygląda przynajmniej u mnie... czym suchsze miejsce tym lepsze zimowanie..

Nie Pamiętam co wrzucałam z fotek... tu byłą kokorycz pogięta.. ale ścianm zaraz po kwitnieniu, bo leży jak długa.. a tak sie szybko odbuduje i bezie niski zielony dywanik.. floksy do eksmisji z tego miejsca..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 09 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rabatowa - dotychczas NN, dzięki Robaczkowi, zidentyfikowana jako Mariatheresia. Mam ją w dwóch miejscach. Zachwycająca, niesamowicie kwitnie, wysokość 0,8-1 m. Poniważ lekko się pokłąda myślałam , ze to okrywowa

Moja złość na męża narasta z każdym kolejnym zdjęciem pokazującym cudną różową różę. A tak mu tłumaczyłam dwa lata temu... Pojechał do szkółki i kupił "właśnie takie jak chciałam". Tylko, że po pewnym czasie okazało się, że wszystkie pnące są....czerwone. Już nie wierzę w tłumaczenia, że w szkółce się pomylili. Zazdraszczam Marzenka. Cudnie wygląda. Pozdrówka .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies