Gosiu takie fotki najbardziej cieszą i napędzaja nas do dalszej pracy taki zastrzyk energii bardzo ładnie to wygląda,ale tez bym złagodziła linię rabaty pozdrówka i buziaki to przyszły rok pełen hortek ,masz rękę do ukorzeniania patyczków,powodzenia
Napia, Jag_58 muszę pomyśleć o tych falistych liniach rabaty. Juz kolejna osoba o tym mi mówi. A mnie jakoś to nie przeszkadza, tylko wiem, pewnie chodzi o konsekwencję, by wszędzie były katy proste. Hmmm... A mąż mówił, że przesadzam z tymi łuczkami, gdy ronił obrzeża z kostki
Kasial dzięki
Tak właśnie obstawiałam. Super. Teraz już wszystko wiem. Gosiu, dziękuje raz jeszcze.
Od Gosi dostałam gałązki sześciu odmian hortensji. Dla mnie to ogromny prezent.
Na pierwszym zdjęciu widać tylko dwie z nich, a na drugim wszystkie patyczki już w doniczkach.
Ciekawe czy sie ukorzenią. A tak wygląda moja pierwsza proba ukorzenienia hortensji.
Patyczki były maluśkie, a takie fajne sadzoneczki udalo się wyhodować.
System korzeniowy juz bardzo ładnie rozwinięty.
A poniżej moje dwie hortki: limka i nn. Ta druga przepięknie się przebarwia. każdy kwiatostan wygląda inaczej.
I moje ukochane róże w pełnym, wczorajszym, wrześniowym słońcu. Teraz zaczynają bardziej kwitnąć. Mają po 3, 4 pąki.
Do tej pory zaledwie po jednym. Są młodziutkie, więc na pełny pokaz liczę w przyszłym roku.
Na zdjęciach są dwa gatunki, choć są podobne do siebie.
Gosiu ja miałam na myśli aby te łuki wydłużyć,zeby łagodniej się wiły mam wrażenie ze one mają krótki łuk .nie wiem czy dobrze sie wyrażam i tworzą raczej zygzak niż falę i absolutnie nie rezygnuj z łuków ja je tez bardzo lubię
Jag_58 aha, teraz załapałam. Z tej perspektywy tak to widać, ale rabata jest dość długa i nie są to bardzo ostre łuczki.
W przyszłym roku zabieram się za kanciki, bo az wstyd pokazywać takie obrzeża. Ajjj