Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:34, 06 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Byłam, obejrzałam i powojniki, i róże, i resztę. A ten różowy bodziszek nie rozłazi się?
Miłej niedzieli życzę

nie Basiu lancastriense się nie rozlazi ładnie rośnie w kępkach ale świetnie zarasta Biokovo, kory nie trzebano i nie jest wysoki

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:29, 06 lip 2014

Do góry
Dzis wkleje foty z wczorajszego wypadu do Łańcuta - było cuuuuudownie! Pogoda marzenie a widoki zapierające dech w piersiach!
I moje ukochane parkowe klimaty, zakochałam sie w tym miejscu!

Jeszcze przed zamkiem znaleźliśmy taką altankę ...

A to już zamczysko ze swoim parkowym ogrodem

Ogrodowa symfonia 10:25, 06 lip 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Zagra z pewnością,dobry dyrygent to podstawa
Sabino, z pewnościa nie jest to proste, ale jakże będziecie mieli ładnie jak już się wprowadzicie.

Aniu, patyków bambusowych u nas dostatek, tak więc dyrygowac mam czym, tylko że macham sama sobie Rodzice także sporo pomagają. Wprowadzka tuż tuż, a więc ogród musi pójśc teraz delikatnie w odstawkę poprzez "tylko" i aż walkę z chwastami, ale kombinować co tam gdzie i jak posadzić przesuwając np. kanapę mogę Myslę, że dopiero w przyszłym roku może zrobić się ładnie, kiedy przyjdzie trawa i kostka.

Gocha napisał(a)
Witaj Sabina. Ale wszystko bardzo ładnie rośnie. Anabelka już taka dorodna. Widać jej służy. Zurawki też duże. Pozdrawiam i będę zaglądała.

Witaj również Małgosiu. To zdjęcie Anabelki jest z ubiegłego roku, rok po posadzeniu. W tym roku jest jeszcze wieksza. Mam z nią jednak problem, bo brakuje mi cienia przy niej i przypieka sie niestety
Wskoczyłam do Ciebie i od razu pokapowałam się że już byłam wcześniej Stwierdziłam wtedy, że moje 1300 m to jest pikuś i że nie jestem osamotniona jesli idzie o "rondo"

Pozdrawiam Was dziewczyny

Moje "rondo" podczas zdejmowania siatki i włókniny.

Nie mam wogóle pomysłu jaką obwódkę zrobić....Pomocy
Ogród Loczka 10:24, 06 lip 2014

Do góry
Róża na pniu pierwsza w tym sezonie:

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:21, 06 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Moje ulubienice i faworytki:

Ta ostatnia to chyba tutaj sobie rosnie? Pod Błekitnym Aniołem?

Nie pod Błękitnym Aniolem rośnie New Dawn, przesadzona na jesieni z innego miejsca mam 2 jedna jest wyższa, a ta musi się wzmocnić po przesadzeniu oto druga rośnie z winnikiem zmiennym
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:18, 06 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

ooo, chyba poznaję Regale - lilia trąbkowa, mam i też w tym samym stadium, zdjęcie dałam
Trąbkowe są niezwykle wdzięczne co do wyglądu, kojarzą mi się z czystą niewinnoscią (zresztą generalnie lilie ją symbolizują, dlatego na obrazach zwiastowania czesto wystepowały: u Vasariego, Boticceliego, Leonarda, van Eycka, Baroccia...)

moja ma tylko jeden kwiat

Masz rację częśto występuje w tematyce religijnej ale też lilia św.Józefa też często była malowanamoja ma też jeden kwiat mam ich kilka
Siedlisko na Podlasiu 10:06, 06 lip 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Witam niedzielnie i bardzo słonecznie w końcu przestało padać

piękna !
Życzę słoneczka!
Siedlisko na Podlasiu 09:50, 06 lip 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Moje miejsce na poranna kawę

Grażynko napiłabym się z Tobą tej kawki miejsce bardzo urokliwe miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 06 lip 2014

Do góry
Chryzantemka jeszcze żyje po przeprowadzce..

miłego dnia wszystkim zaglądającym

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:40, 06 lip 2014

Do góry
Basiu to skrętnik od ciebie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 06 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Lucifer u Ciebie kwitnie, a u mnie same liście. Wyrosły na jakieś 60 cm! Niecierpliwię się

Basiu zaczyna kwitnąć, ale moje cebule zimują, wiec są szybciej..

I taki z niego Luciferek.. wyższy ode mnie... prawdziwy potwór z piekła rodem.. liście prawie jak ja, a kwiatostany powyżej, nie kłamałam wczoraj pisząc , że ma trochę wzrostu. Rośnie w jednym miejscu już 5 lat.. pora chyba go przekopać i odświeżyć.. bo tulipany już zostały zagłuszone.

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:37, 06 lip 2014

Do góry
Witam. Zatem tak to wyglada w calej okazalosci. Usuwamy recznie, damy rade
Ale dobrze wiedziec co to jest i jak z tym walczyc. Zauwazylem ze wiecej jest w miejscach zacienionych i gdzie jest wieksza wilgoc. Nie tworza sie zbite kepki , wystepuja pojedynczo.

pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:35, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wszystko przeczytałam, też się dzisiaj umordowałam, niby nic wielkiego nie zrobiłam a masakra jakaś...

Zastanawiam sie czy odgruzować najpierw dom, czy posprzątać to co ponarozwalałam w ogrodzie.. ale chyba zacznę od śniadania... dziś będzie letni dzień... temperatura mknie w tempie błyskawicznym do góry...
Wykopałam w wrzosów frostet, obcięłam jej włosy.. i poszła pod tojeść, a we wrzosy posadziłam moje siewki traw... są mniejsze i nie leża na wrzosach.... niby też nic, al roboty sporo..

A tak wogle to połowa rabaty do przekopania... jednak tak nie będzie.... to co buja za wysoko dostanie sam piach.. i nich siedzi skarlała... nawet firletka wyższa ode mnie.... to jakaś masakra... mutanty na sterydach.

Żółte lilie należą do wysokich.... a firletka je zagłuszyła... kosmos jakiś..

I połączenie firletki z perowskią.. lubię je...

Złocień wielki Brodway

W ogródku Iwony 09:35, 06 lip 2014

Do góry
I mnie się ta róża podoba, jak się zwie to cudeńko?

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:33, 06 lip 2014

Do góry
A my pozdrawiamy z raju Aktualnie mamy takie widoki z tarasu

Moje miejsce na ziemi 09:28, 06 lip 2014

Do góry
Cudowny, przepiękny widok. Narobisz przy ścinaniu ale za to później będziesz miała tyle cudownych kwiatków do wykorzystania.
Pozdrawiam.

Moja "przyziemna" :) pasja 09:12, 06 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Lubiem to!
Hirutkowy raj:)) 09:06, 06 lip 2014

Do góry
Krys napisał(a)

Krysia co to za róża? piękna!!
Ogródki przyblokowe w mieście 09:02, 06 lip 2014

Do góry

Widok z okna na pierwszym piętrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies