dziękuję
A to jest kulista odmiana świerka sitkajskiego- szczepiony na niskim pniu.
Górna strona igieł jest zielona, dolna z kolei srebrna, co powoduje efekt dwukolorowości.
Ewuś ogród uczy cierpliwości, najważniejsze, że daje ci radość z tworzenia, sadzenia, za klika lat będziesz miała jak raju, rośliny też muszą mieć czas, żeby się rozrosły
Zostaw fotkę będę miała pamiątkę i dość nietypowe wspomnienie.
Tak masz rację "zabawa" dość ryzykowna tym bardziej, że saper myli się tylko raz!!!
Ciekawa jestem tak na poważnie czy to co znaleźli kilka lat temu też tak wyglądało???
Wiesz Donia co roku jest inaczej... to jest fajne na bylinówkach...mozna uzyskać szybkie zmiany, dosadzając co roku co innego, ale zmieniając bylinkom miejsce na rabatach
A dziękuję, bardzo mi miło. Ostatnio rzadziej bywam na forum, bo dalej sie zaczytuję w wątkach rózanych. Kreci mi się już w głowie od tych kolorów i dalej nie wiem jakie róże dokupić.....
Idż do ogrodu, dzisiaj zdjęć nie będzie
Zdecydowanie
Obstawiam tylko miejscowości z brakiem dostępu do netu bo znam dwa fora, na których ta tojeść jest szlagierem ogrodowym , podobnie jak stipa weż kup człowieku stipę we Wroclawiu macham Kamajla
Najprawdziwsza prawda. Ogrodów do inspiracji tak dużo, ze mysle jakby dokupić z hektar ziemi aby spelnić wszystkie swoje marzenia ogrodowe Każdy piękny, każdy indywidulany, kazdy wypieszczony. W ciągu 2,5 roku mojego pobytu na forum obserwuję niesamowitą metamorfozę naszych ogrodów. Dziekujemy Szefowo za inspiracje, podciaganie do wyższego poziomu niz przypuszczałyśmy, że osiągniemy. Dzięki forumowicze za inspiracje i motywację
To ja sobie zrobie truskawki
Irenko trawki + bukszpany to gwarancja sukcesu. Wszystko to już masz w ogrodzie, więc tylko dopieszczasz. WIem , wiem, dla Ciebie nigdy odpowiednio pięknie Ciągle dążysz do doskonałosci Ogrodowiczanie tak maja
To ciacha dzisiaj, nie za goraco, nie za slonecznie, idealnie.
Ja stosuję magiczną silę "NIEBIESKA hortensja" naprzemiennie z MS Hortensja. Niemal co tydzien, bo sa zarloczne. I niebieską hortensja trzeba naprawde czesto lac, bo inczej sie slabo wybarwią. Ponieważ mam ciezką glebe nawóz granulowany sie u mnie nie sprawdzal dlatego podlewam woda z tym nawozem. Możesz zakwasić glebe siarczanem amonu lub nawozem do borowek lub rh Umiarkowane nawozenie "niebieska hortensja" spowodowalo, ze hortensje byly w 50% niebieskie a 50% różowe... Na opakowaniu jest doklanie dawkowanie podane.
Zobacz jak wyglądają moje hirtensje na tej samej rabacie.. Jedna jest niebieskawa a druga różowawa.. tak samo drugi rok z rzędu mimo, ze obie były odentyczne przy zakupie.