Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:07, 01 lip 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie I jeszcze niesamowite lilie w oczku wodnym, zawilce, szałwie, bukszpany - przepiękne.
Pozdrawiam

Też pozdrawiam Agnieszko, jutro jak pogoda dopisze , to będę nawozić...może w końcu lato się zrobi

Mały ogród Julki 20:05, 01 lip 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)

ładnie tutaj w Twoim ogródku - co to za krzew?
i różyczki jakie piękne!

dziękuję
A to jest kulista odmiana świerka sitkajskiego- szczepiony na niskim pniu.
Górna strona igieł jest zielona, dolna z kolei srebrna, co powoduje efekt dwukolorowości.
Ogród do odświeżenia 20:05, 01 lip 2014

Do góry
I dzisejsze fotki...

....okrywowe

i hortensje....

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:04, 01 lip 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
I znowuż cudne zdjęcia obejrzałam i znowu będę chora z rozpaczy, że u mnie tak brzydko

Ewuś ogród uczy cierpliwości, najważniejsze, że daje ci radość z tworzenia, sadzenia, za klika lat będziesz miała jak raju, rośliny też muszą mieć czas, żeby się rozrosły

Mały ogród Julki 20:01, 01 lip 2014

Do góry

ładnie tutaj w Twoim ogródku - co to za krzew?
i różyczki jakie piękne!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:00, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Żebym to ja sklerozy nie miał i pamiętał jak te muszki fachowo się nazywały. Jak zerwiesz taki pąk i przyjrzysz się dokładnie do środka zobaczysz malutkie bardzo drobne białe larwy właśnie tej muszki, która gdy już się wylęgnie składa jaja, z których wylegają się te paskudy zniekształcające kwiaty

Poczekam może sobie przypomnisz jak się nazywają

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:58, 01 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Odpisalem ci hi hi hi

Napiszę na pw
Co na oczkiem

Ładnie odbija się niebo
Klon palmowy - Acer palmatum 19:55, 01 lip 2014

Do góry
Może tym razem uda mi się uzyskać jakąś poradę.

Około miesiąca temu na moim klonie pojawiły się najpierw brązowe plamki, a teraz zasychają mu listki. Czy to jakaś coroba?

Ogród cichy i przytulny 19:55, 01 lip 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

chyba nie bo to co założyliśmy w dzień to w nocy wysadzaliśmy i żeby było ciekawiej to nie swoje tylko innego plutonu, teraz takich "zabaw" już się nie robi bo zbyt "rozrywkowe" ale byłem chyba niegrzeczny bo za karę musiałem kilka lat jeszcze się tak bawić i zbierać takie wojenne zguby
wieczorem usunę to straszydło -plon jednego dnia

Zostaw fotkę będę miała pamiątkę i dość nietypowe wspomnienie.
Tak masz rację "zabawa" dość ryzykowna tym bardziej, że saper myli się tylko raz!!!
Ciekawa jestem tak na poważnie czy to co znaleźli kilka lat temu też tak wyglądało???
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:54, 01 lip 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Już kwitną u Ciebie zawilce??? Moje "tylko" w pąkach, co będzie kwitło w sierpniu? Obawiam się, że niewiele.
Lilie wodne są spektakularne.
Też mam taką ciemnoczerwoną pysznogłówkę, ma dwa kwiatki. Ale życie przed nią.

Gabrysiu, może wpadniesz w któryś weekend do mnie, zapraszam, napisz kiedy Ci pasuje......u mnie w sierpniu będaą zaczynały wrzosy kwitnąć

Teraz mogę się cieszyć hortensjami ogrodowymi, miały być niebieskie

..marzy mi się ogród ... 19:53, 01 lip 2014

Do góry

Widok z salonu i tarasu.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:48, 01 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Ale piękna ta rabata z szałwią i pysznogłówką

Wiesz Donia co roku jest inaczej... to jest fajne na bylinówkach...mozna uzyskać szybkie zmiany, dosadzając co roku co innego, ale zmieniając bylinkom miejsce na rabatach

Pomoc dla ogrodu 19:47, 01 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Wrzucam Ci pomysł ''alaDanusia" na ,,brudno", taki z placykiem i zawijasem z bukszpanu, pewnie fajnie wyglądałaby jeszcze rabaty przy huśtawce.

Pooglądaj sobie projekty Danusi, to kopalnia wiedzy i pomysłów, może któryś Ci się spodoba i będziesz mogła się na nim wzorować.
Projekty tu:
http://www.gardenarium.pl/oferta/projektowanie-ogrodow
I tu:
http://www.gardenarium.pl/oferta/projektowanie-ogrodow-przez-internet
A tu z realizacjami:
http://www.gardenarium.pl/realizacje

Nie myśl na razie o roślinach tylko samym rozmieszczeniu rabat i trawnika, plus co tam jeszcze sobie wymyślisz. Możesz sobie też takie falki zaznaczyć w terenie - na trawniku po prostu, przy pomocy węża ogrodowego, rozsypanego piasku, kredy czy mąki

Bardzo mi się podoba. Kształty są super
Dziękuję z całego serca za poświęcony mi czas
Spróbuję z tymi rabatami przy pomocy węża ogrodowego

Jeszcze tą rabatę dookoła drzewa muszę rozebrać, ale ciągle pada i prace się opóźniają
Ogrodomania Oli 19:46, 01 lip 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:44, 01 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Agatko pozdrawiam niedzielnie....cudne masz widoczki i cudny ogród

Aniu dziękuję i też pozdrawiam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 01 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...przy kawusi Cię podczytuję - edukacyjnie jak zawsze, towarzysko miło i bosko ogrodowo u Ciebie

A dziękuję, bardzo mi miło. Ostatnio rzadziej bywam na forum, bo dalej sie zaczytuję w wątkach rózanych. Kreci mi się już w głowie od tych kolorów i dalej nie wiem jakie róże dokupić.....

Iwk4 napisał(a)
To ja też idę zrobić sobie kawę. A miałam iść do ogrodu ...

Idż do ogrodu, dzisiaj zdjęć nie będzie

Pszczelarnia napisał(a)

A ta trytoma lubi sucho i słonecznie - to tak.

Zdecydowanie

Kamajla napisał(a)

Zeta, pytaj AnyArt gdzie widziała, może jeszcze mają

Obstawiam tylko miejscowości z brakiem dostępu do netu bo znam dwa fora, na których ta tojeść jest szlagierem ogrodowym , podobnie jak stipa weż kup człowieku stipę we Wroclawiu macham Kamajla

Karabela napisał(a)
Macham wakacyjne, watek przy kawce przeczytany cudnie tak moc sobie poogladac takie pieknoty.... też niesamowite jest to ze na jed ym forum pod skrzydlami Danusi znalazlo się tyle osob o podobnym podejsciu estetycznym.... i że wzajemnie czerpią inspiracje. ..nigdzie nie znalazlam tylu bliskich mi widoków, zachwycam sie ciągle. Dziękuję

Najprawdziwsza prawda. Ogrodów do inspiracji tak dużo, ze mysle jakby dokupić z hektar ziemi aby spelnić wszystkie swoje marzenia ogrodowe Każdy piękny, każdy indywidulany, kazdy wypieszczony. W ciągu 2,5 roku mojego pobytu na forum obserwuję niesamowitą metamorfozę naszych ogrodów. Dziekujemy Szefowo za inspiracje, podciaganie do wyższego poziomu niz przypuszczałyśmy, że osiągniemy. Dzięki forumowicze za inspiracje i motywację

Donia72 napisał(a)
Idę też zrobić kawę i będziemy z tarasu patrzeć, jak roślinki rosną

To ja sobie zrobie truskawki

Milka napisał(a)
Irenko nie fatyguj się. Jak sie już wyedukuję kupię przez internet. Różane źródło, sprawdzone i dobre, .na razie nadal czytam o różach

Też ciut kupię, bo robię kolejne zmiany pod murem, przy okazji część roślin albo wywalę....drażni mnie ich bałaganiarski wygląd, albo upcham w inne miejsca...tak naprawdę 3 miejsca naraz zmieniam, pod murem, na rabacie wiązowej, w środku cisowych rabat i nijak nie doszłam znowu do cięcia bukszpanów, ale może jak dziś nie lunie, zacznę

Irenko trawki + bukszpany to gwarancja sukcesu. Wszystko to już masz w ogrodzie, więc tylko dopieszczasz. WIem , wiem, dla Ciebie nigdy odpowiednio pięknie Ciągle dążysz do doskonałosci Ogrodowiczanie tak maja

Malgosik napisał(a)

No właśnie, bo wczoraj strasznie lało, ja też mam jeszcze cięcie buxusów przed sobą.

To ciacha dzisiaj, nie za goraco, nie za slonecznie, idealnie.

JulkAd napisał(a)
Marzenko, moja hortensja ogrodowa przez dwa lata była fioletowa, a teraz ma kolor ciemnego różu....wiem, że pisałaś u siebie czym je podlewasz, żeby sie przebarwiły, ale nie zanotowałam.....możesz powtórzyć co to jest, w jakiej dawce i kiedy?...

...róże nadal zachwycają...choroba się rozwija

pozdrówka....

Ja stosuję magiczną silę "NIEBIESKA hortensja" naprzemiennie z MS Hortensja. Niemal co tydzien, bo sa zarloczne. I niebieską hortensja trzeba naprawde czesto lac, bo inczej sie slabo wybarwią. Ponieważ mam ciezką glebe nawóz granulowany sie u mnie nie sprawdzal dlatego podlewam woda z tym nawozem. Możesz zakwasić glebe siarczanem amonu lub nawozem do borowek lub rh Umiarkowane nawozenie "niebieska hortensja" spowodowalo, ze hortensje byly w 50% niebieskie a 50% różowe... Na opakowaniu jest doklanie dawkowanie podane.

Zobacz jak wyglądają moje hirtensje na tej samej rabacie.. Jedna jest niebieskawa a druga różowawa.. tak samo drugi rok z rzędu mimo, ze obie były odentyczne przy zakupie.

ewakatowice napisał(a)
poczytałam, czekam na kolejne cudne zdjęcia jak i "rady i porady" ))

Zdjeć niet porady były
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:40, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Te pąki, które pokazałaś zaatakowane są przez takie paskudne muszki. czym prędzej oberwij te pąki i trwale zniszcz/spal. Ograniczysz w ten sposób populacje tych muszek

Musze wiedzieć co to za muszki?

Zaglądałam do środka pąków i ani śladu po nich nie widać,usunęłam paki, teraz ślimaki mają, ucztę, a ja na nich ble

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:37, 01 lip 2014

Do góry
bociek napisał(a)

To, że kolejowa wymiata, Ty bardzo dobrze fiesz...a mnie się ta soczysta zieleń kuleczek z różem i trafffkami w nóżkach...po nocach śni
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:35, 01 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Popatrzyłem matę Twoje lilie wodne.. Powzdychałam do nich, powkurzałM się na moje , czemu jeszcze nie kwitną ...echhhh.. Leniuchy

Liliowce w ogrodzie botanicznym , który dziś odwiedziłam teź wyglądały bardzo biednie ..

Buziaki

Jest za mokro i za zimno, ale liliowce pomału zaczynają kwitnąć

Mój nowy nabytek...na białe i kremowe mnię wzięło

Ogrodomania Oli 19:34, 01 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies