Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:46, 29 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Witaj, Aniu!
Podglądam Cię i podziwiam, do wizytówki co rusz wracam, więc czas, aby się przywitać . Piękny stworzyłas ogród, pełen harmonii, ale też barwny i nietuzinkowy. Po prostu ogród z klasą. Ale o tym to sama wiesz dobrze
Tworzę też jedną rabatkę "na wzór Any", ale niestety do oryginały trochę jej brakuje...
Będę więc nadal zaglądać.
Pozdrawiam
Witaj, super , ze zaglądasz i chcesz mieć rabatę na wzór, a ze będzie odrobine inna to na plus bo będzie Twoja
Makowo na Kociewiu 10:41, 29 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

takie trawki fajnie wyglądały by tam w kulkach pod brzozą albo żółta trzmielina strzyżona w dywan. Rozświetliłyby ten zakątek

Aniu ty wiesz, brzoza to pijus straszliwy także hakone pewnie nie da rady ale o trzmielinie w dywan myślałam tak i kożuszek jak tutaj tylko po całości a trzmielina da radę ..

Makowo na Kociewiu 09:39, 29 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

takie trawki fajnie wyglądały by tam w kulkach pod brzozą albo żółta trzmielina strzyżona w dywan. Rozświetliłyby ten zakątek
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 19:31, 28 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
WALDEK!!!!! JAK MIŁO ŻE DAŁEŚ SIĘ ZBAŁAMUCIĆ jednak baby potrafią... fajnie że masz tą swoją skrzynkę kontaktową. Fajna muzyka, fajne klimaty i dusza podlaska. Czegóż chcieć więcej... Anka podlasianka

Jak fajne ,,baby" z ikrą i z darem przekonywania, to nie mogłem ich zawieść. Z tej okazji i z tego miejsca trzeba przesłać im wszystkim tradycyjnego buziaczka. Mój styl życia pomaga mi dostrzegać piękno tak często przez innych nie zauważane i mijane bezpowrotnie.
Z miłą chęcią Anetko podzieliłbym się jeszcze z Tobą słowami, ale niestety wzywają mnie już obowiązki.
Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:58, 27 sty 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Anetko.
Z nauki jazdy na nartach, czy z nauki tańca?
Zobacz jakim ,,bachata" może być romantycznym tańcem.
http://youtu.be/H7AyCy3BXYo
Marzenko. To również dla Ciebie ten videoclip.
Na naukę nigdy nie jest za późno.
W Warszawie kluby w których uczą tańczyć salsę i bachatę są oblegane.

Waldek o narty mi chodziło biodro w skręt by Zrównoważyć siłę odśrodkową ... Czarna magia...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:35, 27 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Balwan na rabatce? Czy mnie wzrok nie myli?
Pisząc "co wymyślisz" miałam na myśli "cukiereczki " jednoroczne

W tym roku leźymy i PACZYMY
na skraju, ale widzę, że czujna jesteś, jak wróciłam z pracy też w ciszy ubolewałam nad żurawkami obok. Jakoś nie wierzę by obyło się bez strat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:41, 27 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
o matko bo po takim wykładzie chyba zrezygnuje z nauki...

Anetko.
Z nauki jazdy na nartach, czy z nauki tańca?
Zobacz jakim ,,bachata" może być romantycznym tańcem.
http://youtu.be/H7AyCy3BXYo
Marzenko. To również dla Ciebie ten videoclip.
Na naukę nigdy nie jest za późno.
W Warszawie kluby w których uczą tańczyć salsę i bachatę są oblegane.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:54, 26 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ludzie ratunku.. co się tu wyrabia??
A tak swoja drogą Madżen nie potrzeba kręcić tyłkiem by dobrze wyglądać
Poszłam raz na Zumbę.... mało nie umarłam........ ze śmiechu.
PS.Na nartach tyłkiem się nie kręci, nie podrzuca "Wkłada" się tylko biodro w skręt, by przenieść środek ciężkości i zrównoważyć siłę odśrodkową.
o matko bo po takim wykładzie chyba zrezygnuje z nauki...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:33, 26 sty 2015

Do góry
andziurex napisał(a)

Toteż od razu widać czyje geny odziedziczyli
chyba mojego M bo On bardziej dokładny i poukładany
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:25, 26 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
bałwan to dzieło chłopaków, robiony pod moją nieobecność

Toteż od razu widać czyje geny odziedziczyli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:23, 26 sty 2015

Do góry
andziurex napisał(a)
Nawet bałwan u Ciebie perfekcyjny, kule równiutko utoczone U mnie ferie na półmetku. Dobrze że na narty wybraliśmy ten tydzień, bo w górach sypnęło wczoraj i -1,więc korzystamy ze stoków ile wlezie. Mój mąż mówi, że za kilka lat to w Polsce już pewnie wcale zimy nie będzie... Jak żyć?
bałwan to dzieło chłopaków, robiony pod moją nieobecność
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:34, 26 sty 2015

Do góry
moje dzieci od dzisiaj mają ferię, przysłały mi fotkę bałwana którego ulepili

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:56, 26 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

moje 2 lata temu były takie, przy okazji widać też wielość gracków i variegatusów

tnę je na różnch wysokościach, tzn te pędy od strony ściany niektóre nawet nad 4 pąkiem a potem stopniowo niżej w takie schodki, cieniutkie w ogóle wycinam.

Oooo znalazłam ten Twój ogród jest cudny
Ogród na Opak 10:16, 26 sty 2015

Do góry
te donice w zimozielonym są piękne, ale materiał koszmarnie drogi, pamiętam bo je rozważałam ale jak mi fachowiec policzył to zmiękłam
Ogród na Opak 09:29, 26 sty 2015

Do góry
u mnie też są nie równości, tam gdzie chcieliśmy wyprostować teren daliśmy taką palisadę, ona miała ograniczenia wysokościowe, wiec tam gdzie wyżej a w najwyższym punkcie jest ponad 60cm dawaliśmy gazony bo najtaniej wtedy wychodziły

szczerze to ja bym tam na dole przy sosnach po wyprostowaniu/wzmocnieniu (Niezbyt kosztownymi materiałami) zrobiła rabatę
Makowo na Kociewiu 23:26, 25 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
to co napisała Danusia jest sensowne, ale zdaje sobię sprawę, że nie zawsze można coś 'wywalić'. Jedno jest pewne treba te rabaty poszerzyć bez dwóch zdań, wtedy może się okazać, że te buksy pod brzozą wcale nie są ciemne. bo w tej chwili straszna ciemnica tam panuje. Masz jakąś fotkę z góry, jaka tam jest szerokość. a może namalujesz poglądowo ten kawałek?

Jutro polatam z miarą i narysuję nasadzenia Aniu
Kiedyś robiłam zdjęcia z góry ale nie mogę ich zleźć A jak zrobię zdjęcia jak jest śnieg to niewiele będzie widać..

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:08, 25 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Aniu mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o rabatkę o której pisałam wcześniej(pomagałaś mi robić projekcik u mnie str. 201) Horcie, rochodnik i żurawki. Ponieważ moja rabata ma powstać na bardzo słonecznym miejscu (od 10 do wieczora) to czy żurawki Southern Comfort sobie poradzą? Wszędzie zalecają je na cieniste stanowisko. a u mnie taka patelnia.
moje Vanilki są na patelni, zdarza się, że żurawki są delikatnie przypalone, ale tragedii nie ma, możesz ewentualnie pomyśleć o georgia peach lub bery smotch tym nic nie dolega na pełnym słońcu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:13, 25 sty 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Wielkie dzięki
To jeszcze Cię pomęczę- które odmiany miskantów polecasz- ja mam jakieś wysokie na 2 metry i nie są takie delikatne i zwiewne, jestem ciekawa jakie Ty masz
z wysokich traw mam Gracilimus, Variegatus, Morning Light, Cabaret, Zebrinus, Giraffe, Purpurascens. Więcej grzechów nie pamiętam trudno powiedzieć które z wymienionych polecam bo wszystkie mają coś w sobie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 25 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ana ogród zachwyca, pomyśleć że minęły zaledwie dwa lata. Aż nie mogę doczekać się sezonu 2015 , ciekawa jestem co wymyślisz
Dobrze źe robisz zdjęcia bo nikt by nie uwierzył w te zmiany
nic nie wymyślam poszerzę rabatę przy pergoli o jedną róże, chcę coś z wodą pokombinować, może z tarasem... może z dachem... ale parcia nie mam wokół jest ogarnięte więc teraz będę tylko leżeć i podziwiać. Taki mam plan!
Makowo na Kociewiu 21:53, 25 sty 2015

Do góry
to co napisała Danusia jest sensowne, ale zdaje sobię sprawę, że nie zawsze można coś 'wywalić'. Jedno jest pewne treba te rabaty poszerzyć bez dwóch zdań, wtedy może się okazać, że te buksy pod brzozą wcale nie są ciemne. bo w tej chwili straszna ciemnica tam panuje. Masz jakąś fotkę z góry, jaka tam jest szerokość. a może namalujesz poglądowo ten kawałek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies