Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:09, 25 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Ana ogród zachwyca, pomyśleć że minęły zaledwie dwa lata. Aż nie mogę doczekać się sezonu 2015 , ciekawa jestem co wymyślisz
Dobrze źe robisz zdjęcia bo nikt by nie uwierzył w te zmiany
nic nie wymyślam poszerzę rabatę przy pergoli o jedną róże, chcę coś z wodą pokombinować, może z tarasem... może z dachem... ale parcia nie mam wokół jest ogarnięte więc teraz będę tylko leżeć i podziwiać. Taki mam plan!
ana_art 22:13, 25 sty 2015

Kuba napisał(a)
Wielkie dzięki
To jeszcze Cię pomęczę- które odmiany miskantów polecasz- ja mam jakieś wysokie na 2 metry i nie są takie delikatne i zwiewne, jestem ciekawa jakie Ty masz
z wysokich traw mam Gracilimus, Variegatus, Morning Light, Cabaret, Zebrinus, Giraffe, Purpurascens. Więcej grzechów nie pamiętam trudno powiedzieć które z wymienionych polecam bo wszystkie mają coś w sobie
Nallar 22:21, 25 sty 2015

Aniu mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o rabatkę o której pisałam wcześniej(pomagałaś mi robić projekcik u mnie str. 201) Horcie, rochodnik i żurawki. Ponieważ moja rabata ma powstać na bardzo słonecznym miejscu (od 10 do wieczora) to czy żurawki Southern Comfort sobie poradzą? Wszędzie zalecają je na cieniste stanowisko. a u mnie taka patelnia.
ana_art 23:08, 25 sty 2015

Nallar napisał(a)
Aniu mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o rabatkę o której pisałam wcześniej(pomagałaś mi robić projekcik u mnie str. 201) Horcie, rochodnik i żurawki. Ponieważ moja rabata ma powstać na bardzo słonecznym miejscu (od 10 do wieczora) to czy żurawki Southern Comfort sobie poradzą? Wszędzie zalecają je na cieniste stanowisko. a u mnie taka patelnia.
moje Vanilki są na patelni, zdarza się, że żurawki są delikatnie przypalone, ale tragedii nie ma, możesz ewentualnie pomyśleć o georgia peach lub bery smotch tym nic nie dolega na pełnym słońcu
Mala_Mi 23:37, 25 sty 2015

Ukradłam twoje zdjęcia jako przykładowe Do Moniki..a tak wogle to rzuć okiem i jakby co to mnie skrytykuj.. bez oporów....
Jest spór czy trawy ML dać przed hortki czy za hortki? ja lecę na zdrowy rozsądek i mogę się mylić..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4369-chaos-by-monika
beata_m 10:13, 26 sty 2015

Dziękuję Ani za podpowiedź, pozdrawiam ciepło!
lojalna_ 10:52, 26 sty 2015

Czy mozesz dla mbie rozszyfrowac Twoje słowa dotyczce hortek.....ciecie wiosną stopniowo w trzech wysokosciach ?
lojalna_ 11:56, 26 sty 2015

ana_art napisał(a)

moje 2 lata temu były takie, przy okazji widać też wielość gracków i variegatusów

tnę je na różnch wysokościach, tzn te pędy od strony ściany niektóre nawet nad 4 pąkiem a potem stopniowo niżej w takie schodki, cieniutkie w ogóle wycinam.

Oooo znalazłam ten Twój ogród jest cudny
ana_art 13:34, 26 sty 2015

moje dzieci od dzisiaj mają ferię, przysłały mi fotkę bałwana którego ulepili

Pszczelarnia 14:46, 26 sty 2015

Rośliny rosną jak szalone. I to bardzo cieszy. Uśmiecham się do Twoich malinowych hortensji.