Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:29, 27 wrz 2015

Do góry
Akcja powiększania bylinowej miała trwać jeden dzień... bardzo się pomyliłem

Dwa dni zajęło mi przesuwanie skrzyń w warzywniku, równanie terenu, przesadzenie drzewek owocowych, przesadzanie liliowców, porządkowanie mojego doniczkowa z roślinami, zadoniczkowanie mojej mini szkółki z buksami, które idą za płot bo u mnie i tak już nigdzie ich nie zmieszczę, a i tak 4 malutkie stożki mi zostały. Na dodatek pogoda nie rozpieszczała wczoraj i dzisiaj kończyłem już w deszczu bo chciałem mieć babranie z ziemią z głowy na poniedziałek kiedy czeka mnie mnóstwo przesadzania... i na dodatek chrześniak pod opieką coś czuję, że szybko nie będzie
Pomijam już fakt, że przesadzałem dzisiaj pietruszkę seler i rukole no musiałem, jak padnie to przecież płakać

Zdjęć brak bo i tak nie było czego uwieczniać na dodatek przy takiej pogodzie nawet nie ma po co wyciągać aparatu... no to znowu w nocy sobie pogadałem
Przymiarki do ogrodu na długiej i wąskiej działeczce. 23:57, 26 wrz 2015

Do góry
Aria witaj działka ma idealny kształt i powiem Ci, że układ wydaje mi się bardzo znajomy. Zajmuję się obecnie prawie identyczną działką, z furtką do rodziców w tym samym miejscu, długość działki ta sama, jedynie jeszcze węższa bo ma 15 metrów.
Również jest bez fal i łuków, jak chcesz to zajrzyj tutaj, ale tam wszystko w fazie planowania i powolnej realizacji
Hortensjada 21:16, 26 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj niesamowite masz te hortensje, nie ma co trzeba kopać i robić więcej miejsca na nie bo niesamowicie ozdabiają ogród

Dzięki, pewnie nową rabatą jak zwykle Nas powalisz Kop, kop -hortensji nigdy za wiele A Ty masz zawsze genialne aranżacje

A skoro jesteśmy przy żurawkach to pokażę jeszcze to, będzie przemeblowanie a te żurawki po rozdzieleniu będą stanowiły długą obwódkę, przeszły słoneczną szkołę bez zastrzeżeń
Ogród wśród pól i wiatrów 21:11, 26 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja nie wiem u mnie wszystko wykupione z cebul i nic nie potrafię upolować, jak tak dalej będzie to w przyszłym roku będą kolejki przed otwarciem by cebule kupić Jak ja żałuję, że nie udało mi się posiać trawnika... tak ładnie zielono by było.

Hej Luki U nas cebul pełno jeszcze, i to całe szczęście, bo ja dopiero dziś rozpoczęłam zakupy cebulowe. Tylko pudła tak były w sklepie poukładane, że ciężko było je przeszukać. Zaglądnę jeszcze w najbliższym czasie, bo muszę tulipanów dokupić. Trawniczek zrobisz na wiosnę, nie martw się
Hortensjada 21:02, 26 wrz 2015

Do góry
Ojj niesamowite masz te hortensje, nie ma co trzeba kopać i robić więcej miejsca na nie bo niesamowicie ozdabiają ogród
Ogród wśród pól i wiatrów 18:39, 26 wrz 2015

Do góry
Ja nie wiem u mnie wszystko wykupione z cebul i nic nie potrafię upolować, jak tak dalej będzie to w przyszłym roku będą kolejki przed otwarciem by cebule kupić
Jak ja żałuję, że nie udało mi się posiać trawnika... tak ładnie zielono by było.
Festiwal Traw i Kwiatów w Wojsławicach 27.09.2015 18:34, 26 wrz 2015

Do góry
Liczę na dużo zdjęć traw z nazwami... niestety też nie dane mi w tym roku jechać
Ogródek Iwony 23:04, 25 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko nieźle się napracowałaś, ale jak napisałaś o spisaniu swoich roślin to już podziwiam jeszcze bardziej ja bym chyba nie ogarnął tematu. Ciekawe jak jutro będzie z pogodą bo nie zapowiada się ciekawie, a plany miałem wielkie

Łuki, lubię oglądać fotki podpisane. Czasem muszę się sporo nagimnastykować, aby pamiętać nazwę roślinki. Ciągle wujek Google musi mi pomagać.
Stąd ten pomysł. Zobaczę, czy się uda
Jeszcze nie sprawdzałam pogody - ma padać?
Sprawdziłam - u mnie pochmurno i bez deszczu.
Dzieci w szkole były spokojne, to pewnie tak będzie.
Moja codzienność - ogród Oli 22:10, 25 wrz 2015

Do góry
No ja to tylko dziurę w blaszaku obitym deskami widzę

Nie no żartuję sobie oczywiście zmiany są niesamowite, podjąć się zmiany przecież zadbanego ogrodu na coś całkiem nowego co na dodatek wyszło tak znakomicie to nie lada wyzwanie. Tylko podziwiać i gratulować.

Przy okazji zapytam jak głęboka jest rabata z grujecznikami, tak na oko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:38, 25 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Reniu ja rabata jestem zachwycona wszelkie luki i polkola a w dodatku cudny roz na przemian z trawa mnie rozwala )) pieknie przemyslane nasadzenia rowniez ich wysokosc kolorystyka ......

Ja kocham szalwie i marze juz jak ja pod platanamimposadze w wielszej ilosci chociaz dziewczyny strasza ze po dwoch latach brzydka sie robi ))

Nie potrafilabym tak doradzic jak Malgosia ja sie gapie na rabate i gapie i czasu potrzebuje a ona popatrzyla na fotke i pomysl sie rodzi )))

Jolu ... przecież u siebie zrobiłaś tak ślicznie - piękne drzeka, buksy trawy, i taras i dekoracje ... wszystko idealnie do siebie pasuje ach Ja tam chętnie poczekam na Twoje rady ... robię sobie obecnie trzydniowy odpoczynek od ogrodu
A za miłe słowa na temat rabaty bardzo dziękuję
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:14, 25 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu chyba z dwojga złego lepiej położone rośliny od deszczu niż od suszy oczywiście jeżeli strat dużych deszcz nie zrobi. Zdrówka życzę

Jak wyżej.. podwiązałam co się dało.. i co cenniejsze... niech pada... byle nie dłużej niż tydzień.
I pszczółka..

Ogródek Iwony 20:43, 25 wrz 2015

Do góry
Iwonko nieźle się napracowałaś, ale jak napisałaś o spisaniu swoich roślin to już podziwiam jeszcze bardziej ja bym chyba nie ogarnął tematu. Ciekawe jak jutro będzie z pogodą bo nie zapowiada się ciekawie, a plany miałem wielkie
Pokażę nasz ogród 11:26, 25 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Asiu na ten warzywnik to aż patrzeć nie można, jest okrutnie doskonały perfekcyjny przykład warzywnika idealnego genialnie wkomponowanego w ogród. Podziwiam za każdym razem.

Tak pięknie dziś słońce rano przyświeciło w niego. Zresztą w słoneczne jesienne dni zieleń w ogrodzie jest piękniejsza niż latem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:12, 25 wrz 2015

Do góry
Reniu ja rabata jestem zachwycona wszelkie luki i polkola a w dodatku cudny roz na przemian z trawa mnie rozwala )) pieknie przemyslane nasadzenia rowniez ich wysokosc kolorystyka ......

Ja kocham szalwie i marze juz jak ja pod platanamimposadze w wielszej ilosci chociaz dziewczyny strasza ze po dwoch latach brzydka sie robi ))

Nie potrafilabym tak doradzic jak Malgosia ja sie gapie na rabate i gapie i czasu potrzebuje a ona popatrzyla na fotke i pomysl sie rodzi )))
Pokażę nasz ogród 11:06, 25 wrz 2015

Do góry
Asiu na ten warzywnik to aż patrzeć nie można, jest okrutnie doskonały perfekcyjny przykład warzywnika idealnego genialnie wkomponowanego w ogród. Podziwiam za każdym razem.
Biało różowy ogród za płotem. 11:02, 25 wrz 2015

Do góry
Sebek i przywołałeś brzozę z lasu strasznie chciałem posadzić je w orodzie, ale boję się, że wypiją całą wodę, a na tej rabacie niestety jest gorsza ziemia niż po drugiej stronie gdzie jest trochę gliny, a możeeee... by tak jednak się zdecydować na 3 brzozy po przeciwnej stronie zamiast grabów Fastigiata, a graby posadziłbym na omawianej rabacie bardziej słonecznej.

Kurcze no ładnie by wyglądała ta cześć z takimi białymi pniami i ciemnymi liśćmi, w końcu runianka, hosty, Ice Dance czy Hakonechloa wytrzymają mniej wody, a mają płytki system korzeniowy na dodatek będzie nawadnianie. Chcociaż będą one od strony zachodniej i nie wiem czy zbyt dużo cienia nie zrobią... ale to wszystko skomplikowane.

Reszta propozycji również bardzo cenna, można na Ciebie liczyć

Marzenko żeby to jeszcze było takie proste a teraz jeszcze buki chodzą mi po głowie, jednak wolałbym większy ogród
Igiełkowy ogródeczek 10:31, 25 wrz 2015

Do góry
Gosiu masz na prawdę cudowny ogród, wszystko do siebie pasuje kolory ładnie się uzupełniają. Bardzo lubię takie ogrody
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:38, 25 wrz 2015

Do góry
Właścicielki wątku już długo nie ma, ale ja i tak złoże gratulacje
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:18, 25 wrz 2015

Do góry
Aniu chyba z dwojga złego lepiej położone rośliny od deszczu niż od suszy oczywiście jeżeli strat dużych deszcz nie zrobi. Zdrówka życzę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 24 wrz 2015

Do góry
Napracowałem się dzisiaj trochę, owocowe drzewka przesadzone, liliowce również, porządki częściowo zrobione, tonę obecnie też w doniczkach i nie wiem kiedy z tego wyjdę. Liczę na dobrą pogodę w sobotę to będą spore zmiany, jeżeli nie to w poniedziałek mnie to czeka.
Chciałem się wybrać do Wojsławic, ale jak zwykle szczególnie w tym roku nie wyszło, a szkoda mi bardzo... cóż życie.
Na pocieszenie na tydzień mam wolną chatę, więc będę miał spokój
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies