Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:30, 16 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ta weigela chyba nie jest szersza niż 50 cm, rośnie bardzo wolno. A sąsiedzi faktycznie trafili mi się fajni, zwłaszcza, że dbają o swoje ogrody. Zaletą położenia mojego ogrodu jest to, że zarówno po prawej i po lewej stronie są tylko ogrody sąsiadów, w dodatku starsze od mojego. Dzięki temu jest duża otwarta przestrzeń, nasze ogrody się wzajemnie przenikają i jest wrażenie dużego ogrodu. A moja działka łącznie z domem ma zaledwie 1250 m 2.

Tacy sąsiedzi to skarb

Anitko zaledwie 1250 m2? Moja działka łącznie z domem ma 380 m2

Ogród masz śliczny, taki inny niż wszystkie, a to rozczochranie nadaje mu trochę tajemniczości. Ja tak lubięGdzie Ty chcesz tam chwasty wyrywać, jak rośliny tak gęsto rosną to pewno chwasciory szans nie mają

P.s.Na trawę też się piszę jak Ci coś zostanie

Julka, będę o Tobie pamiętać Mam na wiosnę też hosty do podziału i floksy, te niskie
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 21:57, 15 sie 2012

Do góry
Wandziu, gratulację z okazji setki. Białe floksy urocze i pewnie piękne pachną. A ja ci daję skromnego kosmosa.

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:41, 15 sie 2012

Do góry

Wandziu, gratulacje z okazji pierwszej setki!

Urocze są Twoje floksy, a te białe są rzeczywiscie nad wyraz BIAŁE!!!

Aster - astry bylinowe 13:17, 15 sie 2012

Do góry
A ja się strasznie zdenerwowałam na moje marcinki, wysokie są i już mają mączniaka, mimo że jeszcze nie kwitną. Chyba zamienię je na floksy, te dają radę mączniakowi.
Moje roślinki 22:38, 14 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Celinko,my później jak rozchodniki i floksy przekwitną Po prostu korzystając z tego,że zbiory w warzywniku już mniejsze,zabrałam się za rabaty z bylinami.Niektórych się pozbywam,bo mam za dużo albo nie pasują do całości.A żółtych irysów mam sporo,niestety część trzeba wykopać.
Po kilku miesiącach na ogrodowisku widzę jaki błędy mam na swoich rabatach i postanowiłam je naprawić.Pójdę też za radą Danusi i chcę więcej zimozielonych roślin.No i zachciało mi się kancików na trawniku,wczoraj zaczęłam robić.Trochę nieporadne,ale praktyka czyni mistrza

Majeczko ale pokaż koniecznie pierwsze kanciki! koniecznie!! ja też się uczę je robić
Dla odmiany czas na zmiany... 21:37, 14 sie 2012

Do góry
ale fajnie że jesteście dziewczyny

martaibartek -daj jakieś zdjęcie rabaty, ciekawie opisałaś, zaintrygowała mnie, no i właściwie wszystko co mi sie podoba, no nie daj się prosić

Agatko, droga Agatko, bardzo lubię jak do mnie zaglądasz, niestety rysunku u mnie niet, wizualizacji toże, ja gamoń jestem jeżeli chodzi o takie rzeczy, wiem że byłoby prościej, ale trzeba będzie użyć wyobraźni, a Ty raczej z tym nie powinnaś mieć problemu,
tak jak piszesz -New Dawn, powojniki, trawa , przodem może róże okrywkowe, lawenda, no i szałwia, mogę mieć jeszcze białe floksy od koleżanki, musze zarys rabaty zrobić i będzie wiadomo ile miejsca jest

dziś dostałam ofertę cenową z Rosarium-jeszcze jej dokładnie nie przeanalizowałam

ale pisali że wkrótce będą mieli nową ofertę, dla róż z odkrytym korzeniem, którą będzie można realizować dopiero w paździeniku,

nie wiem czym się będzie różniła, pewnie ceną

Tereska pisała o powojnikach włoskich- ktoś słyszał cosik na ten temat? może zna?
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:30, 14 sie 2012

Do góry
Witam, pozdrawiam, floksy jednoroczne bardzo ładne... zapisuję na listę
Mój 4 arowy azyl... 19:29, 14 sie 2012

Do góry
Nieśmiałe rózyczki i rudbekie w coraz ciemniejszych kolorach

i czerwone floksy od Leonii
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 18:09, 14 sie 2012

Do góry
Witaj Wandziu W ten ponury, deszczowy dzionek, Piękne floksy u Ciebie, ten biały z rudbekią cud, taki delikatny i nie skażony innym odcieniem. Po dzisiejszym dniu sporo kwiatów poleci. U mnie dogorywają ostatnie liliowce, kwitły półtora miesiąca. Zaraz napiszę Ci wiadomość na pw.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:59, 14 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, gratulacje, gonisz jak iskierka - co ja mówię rakieta

Floksy pasujące do bluzeczki

Danusiu, dzięki, Rysio to juz radzi do ciebie ze spadochronem się wybierać
kolorek super pasuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:58, 14 sie 2012

Do góry
Irenko, gratulacje, gonisz jak iskierka - co ja mówię ponaddźwiękowy samolot a nawet rakieta

Floksy pasujące do bluzeczki

Moje roślinki 14:47, 14 sie 2012

Do góry
Celinko,my później jak rozchodniki i floksy przekwitną Po prostu korzystając z tego,że zbiory w warzywniku już mniejsze,zabrałam się za rabaty z bylinami.Niektórych się pozbywam,bo mam za dużo albo nie pasują do całości.A żółtych irysów mam sporo,niestety część trzeba wykopać.
Po kilku miesiącach na ogrodowisku widzę jaki błędy mam na swoich rabatach i postanowiłam je naprawić.Pójdę też za radą Danusi i chcę więcej zimozielonych roślin.No i zachciało mi się kancików na trawniku,wczoraj zaczęłam robić.Trochę nieporadne,ale praktyka czyni mistrza
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:29, 14 sie 2012

Do góry
Jak mi miło ,pieciu wpisów naraz chyba jeszcze nie miałam nigdy.

Dajankoroślina,o którą pytasz to liatra kłosowa.Co roku wiosną jest w biedronce,mozna bez problemu kupić,mam jeszcze w kolorze białym.Są chyba rózne gatunki,bo jedne zaczynają kwitnąć w kształcie takiej kulki od góry,jedne są właśnie takie pały.To jedyny kwiat,który zaczyna kwitnienie od góry.

Elizo,z pierwszego zdjęcia to są jednoroczne floksy drummondi,a na drugim też jednoroczna godecja,inaczej letnia azalia.Hortensje bardzo lubię i chciałabym ich więcej,ale miejsce ogranicz,a one wyrastaja na dorodne krzaki.

Irenko,dobrze,że chociaż ze zdjęć czuć lato,bo u mnie zimno jak diabli,jesień pcha się na całego.

Aniu,pozdrowię Bożenkę jak będę dzwoniła do niej.Ona choruje trochę ostatnio i nie bardzo ma ochotę na siedzenie przed kompem.Poza tym ogarnąć taki ogród w sezonie potrzeba ogromu wysiłku,a robi to sama.Myślę,że zimą nadrobi zaległości.

Ogrodnik mimo woli 00:14, 14 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ania czy Ty może pamietasz co ja mam w trzech doniczkach? W jednych trzech były floksy a w drugich trzech??????????takie cos co ma mocno powcinane liście.

Domyślam się i strzelam ....... jarzmianka
Ogrodnik mimo woli 22:50, 13 sie 2012

Do góry
Ania czy Ty może pamietasz co ja mam w trzech doniczkach? W jednych trzech były floksy a w drugich trzech??????????takie cos co ma mocno powcinane liście.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 21:20, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu.... spróbuj zainstalwoac przeglądarkę Opera.. u kazdego z problemami w końcu udaje się na jakiejś wklejać.... reguły i zależnosci nie ma.... przynajmniej ja nie ustaliłam moim ścisłym rozumkiem.... każda z teorii legła w gruzach ...
Ach sliczne te twoje floksy.... jeszcze raz powzdycham......
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 18:42, 13 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
śliczne te floksy

Prześliczne
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 18:29, 13 sie 2012

Do góry
śliczne te floksy
Dolina Tęczy 22:29, 12 sie 2012

Do góry
monitka - no właśnie postanowiłam sobie zmienić, bo przecież hortensje kocham najmocniej a dzisiaj akurat takie foto mi sie trafiło - Moja Ogrodowa Królewna położyła tam to serduszko

Ciąg dalszy zdjęć ...
Liatry, floksy, dalie i tawułki...

Kwiatki i rabatki u Elizy 22:27, 12 sie 2012

Do góry
Przyleciałam się przywitać i podziękować za odwiedziny. Przeczytałam, od początku. Pięknie u Ciebie! Pierwszy raz kwitną u mnie floksy i od razu mączniak. U Ciebie nie chorują? Takie piękne masz. Jak sobie z nim radzić? Pryskałam Kaptanem, po jakimś czasie Dithane i jak były mączne plamy tak są
Róże też masz piękne i lilie cudo! Ach, idę sobie jeszcze raz pooglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies