Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrod Malgosi samosi 12:09, 18 cze 2014

Do góry
Jeszcze mała metamorfoza

było

jest

i jeszcze jedna

było

jest

Zakątek z fioletową ławeczką 12:06, 18 cze 2014

Do góry
Rabata ciągle w przebudowie Jest trochę wąska, szmaragdy jeszcze małe i dziwnie to wygląda. I za bardzo mi się nie podoba

I z drugiej strony Na kratce róża New Dawn.

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:05, 18 cze 2014

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
Kochane czy któraś z Was ma może w ogrodzie kopytnika pospolitego? chcę tutaj wyłożyć kostkę,postawić stół, a dookoła posadzić tego kopytnika.Czytałam,że lubi cień,do tego może przytulia wonna..Będzie dobrze?

Jeśli dobrze pamiętam to chyba Ewa z "Ogródka Ewy" ma kopytnika, więc Ją zapytaj . Stolik wyszedł bajecznie. Fajnie, że blatu nie malowałaś na biało, bo teraz masz stolik w stylu prowansalskim , śliczniusi. Zdolniacha Cień lubi też runianka i bodziszki i paprocie i hosty... Jest pole do popisu . Strasznie lubię takie cieniste zakątki .
ogrodoweimpresjejolki 12:05, 18 cze 2014

Do góry
Jolu...i ja gapa przybiegam z życzeniami życzę ci tego, co najlepszenasionka zaklepane, a kwiatuch zostawiam teraz
Ogrod Malgosi samosi 11:58, 18 cze 2014

Do góry
Odrobinkę zdjęć dziś będzie.
Carexy się pięknie rozrastają

Moja narożna rabata już ma się ku końcowi, brakło żwirku, róże potrzebne tam gdzie brak kory i podpory dla róż, worem ziemi się nie przejmujemy bo nie mając nawet 50kg ciężko taki targać , do ukrycia druga studzienka, jednej już nie ma. Trochę smutno po lewej korci mnie berberys Maria dla rozjaśnienia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:57, 18 cze 2014

Do góry
Dzięki, ale chyba innym razem, muszę uzgodnić z M.

a przy okazji nie wiedziałam, że mam pełną, białą ostróżkę, koniecznie będę zbierać nasiona
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:54, 18 cze 2014

Do góry
Cisy dla Irenki

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:39, 18 cze 2014

Do góry
Bleebla cieszę się, że podoba Ci się zdjęcie robione niecyfrówką
Dzięki
A czas - wiecznie marudzę, że mam go mało bo chciałabym więcej zrobić ale Kasia mi kiedyś napisała mądre słowa i troszkę zwolniłam
Na 7 do pracy.
Przed 15 odbiór Synka. Obiad, zakupy, ogród - Synek, Synek, Synek...
Jak uśnie - po 20, 21 ogród, sprzątanie i domowe obowiązki, czasem film, żadko książka chociaż bardzo lubię

Lilia druga, która teraz kwitnie trzecią dobę

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 11:37, 18 cze 2014

Do góry
Jula dziękuję,podpytam.

Własnie zakończyłam mebelkową metamorfozę.Wiejski stół na działkę
PRZED:

PO:

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:33, 18 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Wiciokrzewy

Bardzo podoba mi się to zdjęcie

Dzieje się u Ciebie dużo. Ja nie wiem jak Ty na wszystko znajdujesz czas. Gratuluję
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:33, 18 cze 2014

Do góry
Irenko jak pierwszy raz zakładałam bordy to założyłam odwrotnie, co widać na zdjęciach sprzed więc musiałam je poprawiać.
Margarytka już tak od miesiąca

Trzecia odmiana lilii zakwitła

Kraina Czarów w fazie projektów 11:24, 18 cze 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Chętnie wybrałabym się do Krakowa we wrześniu, ale do września daleko i jeszcze nie wiem jak w pracy będzie. W chwili obecnej jestem na tak

Super może bliżej terminu zbierze się większa grupa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 18 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Irenko obejrzałam dziś Twój ogród na dobranoc i będę miała bajeczne sny
ściskam

Mam nadzieję, ze tak było Kasiu, pozdrawiam
i znowu róża, ciekawa jestem, czy też ktoś ją ma i jakie ma z nią doświadczenia?
Super Dorothy, róża kaskadowa, wytrzymała w donicy na zewnątrz mrozy do -29 mocarna babka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:13, 18 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Irenko, ja kiedyś zebrałam nasiona z białej jeżówki, wysiałam ja i koleżanka. Wzeszły nam różowe. Też jestem ciekawa jakie będą te z Twojego siania.

A to ciekawe bardzo czekam na moje z niecierpliwością....w innym miejscu zabierałam już w pąkach i dawałam w inne miejsce, na początku klapły, ale codziennie podlewam i powoli na baczność stają...nic tylko przesadzam
za to daje czadu, ta kępa jest ogromna, 1,5m chyba
Ogród prawie romantyczny 11:10, 18 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
W sierpniu, najpóźniej we wrześniu, będę musiała przesadzić Tuję occidentalis Golden Glob. Trochę urosła Jak myślicie, jest szansa, żeby przeżyła tę operację?

myślę, że przeżyje przesadzanie, w zeszłym roku przesadzałam żywotnik wschodni, który rósł kilka lat na jednym miejscu i jak na karłowy egzemplarz rozrosł się dosyć mocno, ale przesadzanie jak najbardziej przeżył
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:05, 18 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Współczuję kreta uparciucha. U mnie kreta ani jednego kto by chciał się zakopywać w piaskownicy
Klonik prześliczny

Walczyliśmy i 2 lata miałam spokój, trawnik i rośliny odżyły, bo tak z rana to i 15 kopców nas witało! i znowu jest,ale systematyczne działanie i od razu, daje efekty
jak sucho, to faktycznie masz z głowy, u mnie pożywienia mają w bród
zaraz śliczne kępy, wielkie mam ...margerytek ogrodowych zakwitnie, białe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:02, 18 cze 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Irenko, u Ciebie nadal wszystkie rośliny wczesniej Pozdrawiam.

Robert, przede wszystkim mam wrażenie, że wszystko równocześnie, ale z werbeną szok, bo rok temu to ja dopiero w czerwcu siałam i kwitła później ....dużo!...u Ani art doczytałam o uszczykiwaniu szczytów dla lepszego rozgałęzienia, tak zrobię z nowymi sadzonkami, ciekawa jestem efektu i jeśli zimy będą nadal łagodne, werbena na stałe zagości, bo przezimuje, wystarczy okryć górę, uprzednio podcinając do 10 -20 cm nad ziemią

a u mnie rowerek do kosz dostał rojniki, coś mi surfinie nie dawały radę
i posiane rudbekie i kosmosy....sucho tu okrutnie, dziwię się, ze dały radę, ale chyba wolą sucho, bo tu są ładniejsze niż tam, gdzie wilgoć...liście w typie firletki i czyśćca, więc lubią sucho

obok, dalej idąc kolejne sucho lubiące, lawendy, firletki, ba nawet chyba liatria....gorzej z żurawką, tą podpala
zaraz pełnia pokazu

i skręcając, zakątek cienia i półcienia...hosty, limki, drzewka na pniu, fiołki, szałwie, złocienie i kwasolubne

pozdrawiam
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:59, 18 cze 2014

Do góry
Sprzed tygodnia

Dziś o poranku

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:57, 18 cze 2014

Do góry
Ewa4 w tym kole to będzie źródełko. Wkoło cisy, w środku bukszpany i inne piękności kiedyś

Marzenko i niezmordowany

Makkasiu jak się wskoczy to nawet nie widać

Zdjęcia z dzisiejszego poranka

Z tarasu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:48, 18 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Jak ciachniesz to koniecznie mi pokaż. I z bliska, i z daleka

Pokażę
dziś rano kolejny kopiec i to pod złotymi cisami, ale jakiś uparciuch kret się trafił!! a z klona zbierałam ślimaki!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies