Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Selly 08:22, 27 cze 2014

No proszę. Nie przyszło mi na myśl, żeby podkarmić aksamitki obornikiem.
Muszę to nadrobić. Powtykam im dziś po południu po kilka granulek przy korzonkach.
Dzięki za radę. Może ruszą trochę bardziej.
Selly 08:31, 27 cze 2014

Róże Artemis i lawenda

Kwitną pomarańczowe liliowce

i pomarańczowe gailardie

Zaczyna też kwitnąć macierzanka na fioletowo
nicol21 14:17, 27 cze 2014

Ależ u Ciebie fajnie. Ukwiecony dom ślicznie wygląda. To jedne z moich ulubionych kolorów surfinii

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
hanka_andrus 13:14, 08 lip 2014

Wklejam to samo co u mnie:

Sylwio, za wiadomość o podlaniu dzięki serdeczne. Tylko na moim piachu kolejny deszcz wskazany przy takiej temperaturze. A gdzie Ty się podziewasz? Nie na urlopie? Pracujesz?
Ja jeszcze z doskoku w ogrodzie. Upały ciężko znoszę, Wpadam tylko na konieczne prace, a i to nie wszystkie.

A jak u Ciebie? Wszystko rośnie pewnie jak na drożdżach?
Ostatnie wpisy w czerwcu, a tu już prawie pół lipca.
Selly 07:57, 09 lip 2014

Pierwszy tydzień lipca byłam na urlopie. Potem wkleję zdjęcia , bo byłam między innymi w pięknym ogrodzie botanicznym.
Teraz zaczął się drugi tydzień lipca, w którym normalnie pracuję zarówno w miejscu pracy jak i w ogrodzie . Tylko mój aparat pożyczyłam komuś i aktualnie nie mam czym zdjęć robić. A jak nie ma zdjęć , to i weny do pisania w moim wątku mi brakuję.
We wszystkich zaprzyjaźnionych wątkach jestem na bieżąco.
Norweska zapowiada długi okres suszy , ale i lekkie ochłodzenie . Będzie poniżej 25 C od soboty, więc ogrodnicy będą mieli odrobinkę wytchnienia podczas podlewania
Pozdrawiam
hanka_andrus 09:41, 09 lip 2014

Dobrze,że przeanalizowałaś pogodynkę. Jest szansa na posiedzenie w ogrodzie.

Pracy w taki upał nie zazdroszczę. Niestety, dziś meldunku o podlewaniu niebyło.A szkoda. Zanosiło się.
Selly 08:32, 16 lip 2014

Pozdrawiam zaglądających
... i trochę aktualnych fotek

Zakwitła lobelia wokół tarasu.

W zeszłym roku miałam tu aksamitki, ale były za wysokie i mało co nóg nie połamaliśmy , skacząc przez nie. Z lobelią jest wygodniej

Moje różyczki... Jesienią dostaną ramkę z bukszpanu, a wiosna może mi się uda kupić różowe róże nareszcie w kolorze różowym.
Selly 08:37, 16 lip 2014

Selly 08:40, 16 lip 2014

Magdalena25 09:08, 16 lip 2014

Selly napisał(a)
Zawsze marzyłam, że jeśli będę kiedyś mieć dom... to będzie cały w kwiatach . no i jest ! Spełniam swoje marzenie

Ale pięknie domek wygląda z tymi kwiatami
W przyszłym roku tez takie chce, kolor cudny
Pozdrawiam