...to moje takie wypociny...różne domki dla owadów...nie robiłam im w tym roku zdjęć...trochę je widać,jest ich kilka...dodatkowo zdobią drzewa. .....znalazłam fotki ubiegłoroczne...
Kupiłam sobie takie 3 róże - mam pomysł na wykończenie rabatki różano-trawisto-bylinowej. Z jarzmianką i hostą niebieską niską oraz hostą 'Francee' a także rozplenicą na zakończenie (dobrze Ania ASC poleciła sprawdzić warunki świetlne w tym miejscu).
Napis: okrywowa. Czy ktoś wie, co ona za jedna? Pachnie cudownie:
[ Tak, tak ja wiem i dziękuje za wszystkie porady. Po prostu "My nic nie poradzimy" negatywnie odebrałem...ale nie ważne...do rzeczy.
Poniżej zdjęcia mojego "trawnika" a raczej terenu na którym kiedyś ma być trawnik. W tamtym roku ciężki sprzet mniej więcej wyrównał teren-wczęniej było metr wyżej. Sama glina i dużo kamieni. Glinę posypałem około pięcio centymetrową warstwą ziemi bardziej przypominającą piach.
W tym roku wszystko osiadło i wyszło na wierzch dużo małych kamyków których rok temu wygrabiłem kilka taczek...i wyrosło to czego teraz chciałbym się pozbyć. Roundap już mam ale może będzie się to dało inaczej zwalczyć? Folia?