Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 20:06, 17 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

fiu fiu ale fajnie
my tez nie za czesto, bo Kino daleko, czesciej kupujemy film i ogladamy razem
No i fajna rocznica, nam dopiero 11 stuknelo

Ja tez dzis nie posadzilam cebul. Czyli tylko 12 krokusow zdarzylam ale wiele innych rzezcy zrobilam. Moze jutro rano cos dam rade

Iza, wczoraj oglądaliśmy film w domu. Nawet nas wciągnął. I stwierdziłam, ze wolę w domowych pieleszach oglądać. Można wyciągnąć wygodnie się na kanapie, pójść na moment do kuchni po kawę albo coś inszego, a jak już jest reklama, to już w ogóle ma się sporą przerwę na to i owo

Cebulek chyba 150 posadziłam. Nie liczyłam dokładnie ...
Sadzę na rabaty, gdzie już nie będę zmieniać ( chyba )
Więc może za rok nie będę ich wykopywać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 17 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, to chyba najlepsza opcja dla tej rabaty.
Masz kobieto wyczucie
Kawał roboty zrobiłaś.

Drogo płaciłaś za takie ładne buksy?

Iwonko Roże mają trochę mało miejsca ale nie ma co wyrokować za wczasu Dziękuję Iwonko
Info na priv
Ogródek Iwony II 19:47, 17 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Właśnie przejrzałam pogodę na przyszły tydzień...bieganie z konewką nam nie grozi....a miało być już ładnie!!!.....nie cierpię grabić mokrych liści....grrrr

Gratuluję rocznicy i życzę kolejnych lat w miłości i zdrowiu
Jeśli coś pomyliłam to wybacz, ale wydawało mi się, że masz szałwię - czy ją się teraz ścina?

Sylwia, dziękuję
Od środy u mnie też ma padać.
Poszłam dziś po pracy posadzić trochę cebul.
Nie wiem, jak dziewczyny radzą sobie z tym sadzeniem ... Mi jakoś wolno dziś szło. Najpierw rozplanowałam, potem posadziłam cebulki na 4 rabatach i zastała mnie ciemność. Na dodatek przesadziłam do donic 3 Rubrum i posadziłam jeszcze 3 bukszpany.

Resztę jutro, ale nie sądzę, że uda mi się wszystko posadzić...
Tym razem cebulki rozłożyłam po całej rabacie. Takie poletko w dwóch kolorach. Tutaj Rococo (czerwone) i Queen off night (ciemne bordo )

Sylwia, mam szałwię.
Szczerze, to lepiej ściąć wiosną, jednak w jednym miejscu mnie denerwowała, bo była mocno widoczna i tam ją ścięłam na 10 cm.
Byliny czyszczę wiosną. Teraz nie ma sensu, bo wiosną i tak trzeba porządkować rabaty bylinowe. Ale jak ma się w żwirku, przy buksach, to brzydko wystająca zmarzłą szałwia wygląda ...
Rododendronowy ogród II. 19:13, 17 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na razie drzewa ledwie trochę zżółkły a klon wogóle nie zmienił koloru. Zdjecie mogę dac ale nic ciekawego na nim nie ma.

Mi się ten widok zawsze podobał. Nie ważne w jakich jest kolorach.
Bożenko, wszystkiego dobrego i zdrówka ci życzę.

Ogród Mirelli 18:53, 17 paź 2016

Do góry
Ja jestem asymetryczna
Tzn. nie lubię symetrii.
Ale podoba mi się. Jest powtórzenie. I co najważniejsze, dojrzałaś do faktu, że nie wszystko musi zostać.

Mirelko, ja jeszcze nie kopczykuję róż. Te przesadzane teraz ściółkuję kompostem, ale jeszcze nie za wysoko. Chcę, by wyhamowała wegetacja. Nadal chcą kwitnąć, nawet ta przesadzona w sobotę nic ze zmiany miejscówki sobie nie robi.
Jak spadnie temperatura do -5, wtedy zakopczykuję.

edit: Mirelka, czytam Ci w myślach. Najpierw przyszłam do ciebie, a potem u mnie przeczytałam, z e mam tu wpaść
Ogródek Iwony II 09:31, 17 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iza, my często do kina nie chodzimy. Dojechać i cztery bilety - to dla nas wydatek. Tym razem mieliśmy 27 rocznicę ślubu. Chciałam te chwile spędzić z M i dziećmi.
Dlatego byliśmy wspólnie na jednym filmie.
Kiedyś zdarzyło nam się, że ja byłam na innym filmie, chłopaki na innym. Niektórych gatunków filmowych nie trawię

Przed kinem M zabrał mnie do centrum handlowego. Miałam sobie coś wybrać. Ja tam skromnie... Nie miałam wymagań. Ostatecznie to Zbyszek zdecydował: skoro nie chciałam pierścionka, kolczyków, perfum (co za baba ) zabrał mnie do sklepu z ciuchami i kupip mi wypasioną kurtkę i do kompletu torebkę. Sama bym sobie jej nie kupiła
A dziś zabrał mnie jeszcze do sklepu zoologicznego i moje 350 litrowe akwarium wzbogaciło się o 56 sztuk neonek: Inesa, czerwonych i diamentowych Mam nadzieję, że nie będą żywym pokarmem dla skalara.

Cześć Iwonko. Oczywiście jestem na bieżąco u Ciebie tyle, e na pisanie czasu brak. Mój mąż wrócił, więc inaczej muszę sobie czas dozować. Trochę mnie odciążył w pracach ogrodowych, ale niestety w tych najcięższych dalej walczę sama. On się nie nadaje. Widocznie stworzony do wyższych celów.Dlatego gdy czytam, jak Twój sprawnie męskie prace wykonuje, za składanie bramy się wziął, to podziw bierze.
Achhh ten Zbyszek. Ideał męża. I czemu mnie to nie dziwi, że nie chciałaś kolczyków, pierścionka...Dobrze, że sezon ogrodowy dobiega końca, bo zamiast nowej kurtki i torebki przytargałabyś w ramach prezentu coś do ogrodu
Pozdrawiam Iwonko.
Kamienny ogród patykiem malowany 07:32, 17 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobrze, że fotki zostawiłaś. Mogłam się nacieszyć. Cudne robisz

Dzięki Iwonko, zawsze mnie bardzo cieszą Twoje pochwały
Ogród Mirelli 07:27, 17 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ooooo... czekam na twoje rysunki

ja tez ja tez
Hortensjada 07:07, 17 paź 2016

Do góry
Masz Bożenko piękne kolory. Te bordowe- to Vanilki?
Niesamowite.

Dzięki za odpowiedź w sprawie przesadzania.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 04:49, 17 paź 2016

Do góry
Reniu, to chyba najlepsza opcja dla tej rabaty.
Masz kobieto wyczucie
Kawał roboty zrobiłaś.

Drogo płaciłaś za takie ładne buksy?
Kamienny ogród patykiem malowany 23:31, 16 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sylwuniu, dół puścił?
Ania ma rację.
Głowa do góry.

Sylwia, tak sobie myślę już jakiś czas... Pokaż jedną rabatę, kawałek czegoś nad czym razem popracujemy. Głośne myślenie pomaga...
I byś coś już skończyła... przed zimą.

Staram się, ale nie - nie puścił.

Do skończenia nie potrzebuję projektu, tylko zakupów i czasu, a tymczasem limit już wyczerpany na ten rok, a czas leci jak błyskawica, a ja z niczym się nie wyrabiam.
Kamienny ogród patykiem malowany 15:59, 16 paź 2016

Do góry
Dobrze, że fotki zostawiłaś. Mogłam się nacieszyć. Cudne robisz
Ogród Mirelli 15:49, 16 paź 2016

Do góry
Ooooo... czekam na twoje rysunki

Ogródek Iwony II 13:10, 16 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

ładne te opadnięte liście
warte zdjęcia makro
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 15 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Łuki, gratuluję 1000.
Swoją drogą byłeś bardzo oszczędny w te stronki.

Właśnie też to zauważyłem - to dopiero pierwszy tysiąc?
Gratki

Globemastery były w A.? Japonki miałem na oczach chyba...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:52, 15 paź 2016

Do góry
Łuki, gratuluję 1000.
Swoją drogą byłeś bardzo oszczędny w te stronki.
Ale ile cennych rad tu przeczytałam. Ile zachwytów zostawiłam.
Ile inspiracji zaczerpnęłam. Dzięki Tobie. Dziękuję.
Ogródek Iwony II 22:49, 15 paź 2016

Do góry
Moniko, dobrze, że piszesz, że widziałaś, bo nie byłam pewna.
Dywan z montany - fajnie brzmi
Duży zrobiłaś? Ja jus miejsca nie mam. I stwierdzam, że małymi krokami będę ogranicAć gatunki. Jak coś wypadnie- będę mnożyć to, co ładnie rośnie. Tylko wiosną jeżówki dokupię do rozplenic.
Zimą muszę kolor ustalić.

Winobluszcz na ten moment u mnie jeszcze jest. M go bardzo lubi. Chciałby dom zatopiony w zieleni. Zobaczę, jak długo uda mi się go ograniczać...
Część będzie wycięta na rzecz róży pnącej ND, która tam od roku rośnie
Ogród Mirelli 22:18, 15 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No widzisz. Dobrze go znasz
To droga do sukcesu

Mirelko, piszesz, ze masz gęsto posadzone rozplenice. Możesz ze schodowej kilka przesadzić tutaj wiosną, czy też w maju... One się chyba bardziej rozrosną

A może coś w ten sposób wymyślić?

Rh posadzić w grupie. Fajnie by było, gdyby dać im kwaśną ziemie i nie sypać żwirkiem, taki oddzielony pas, łatwiej byłoby je doglądać,
z przodu dać rozplenice - szpaler, za nimi dosadzić jeszcze dwie hortki...
Z tyłu dosadzić jeszcze te żółte tuje, trzmielinę pociąć na kulkę i dosadzić z tyłu obok tego lewego cyprysika, też zrobić z niego kulkę, a z prawej tujki, jak tu ci dobrze radzi Ania ciąć stożek ...
te płożące jałowce też bym usunęła ...

Iwonka podoba mi się to co proponujesz.
Rh bym nie chciała ruszać. Poza tym tam rosną trzy piwonie, które teraz mają już ścięte liście i ich nie widać.
Aurera Nana chce dosadzić tam gdzie rosła ta uśmiercona. Iwonko może zdjęcie tak tego nie oddaje, ale fajnie to wygląda tzn.dwa rh w rogach, za nimi nieco trochę w środku po obu stronach aurea nana.
Wszystkie jałowce bym przesadziła i kosodrzewiny również. Nie wiem czy trzy hortki się zmieszczą - raczej nie.
W najgorszym wypadku zostanie ta jedna, która rośnie, a za nią w miejscu wysadzonych kosodrzewin bym posadziła Miskanty ML.
Rozplenice bym posadziła w szpalerze tak jak proponujesz
Co o tym sądzisz?
Ogród Mirelli 21:51, 15 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I to jest dobry trop. Cały szpaler. Tylko nie jestem pewna, czy równolegle do tych na schodowej, czy wzdłuż rabaty.
Może to już by wystarczyło ... na początek.

Iwonko też myślę, że to by było fajne nawiązanie do schodowej. To już by były dwa spójne elementy hortka i rozplenice
Ogródek Iwony II 21:47, 15 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iza, my często do kina nie chodzimy. Dojechać i cztery bilety - to dla nas wydatek. Tym razem mieliśmy 27 rocznicę ślubu. Chciałam te chwile spędzić z M i dziećmi.
Dlatego byliśmy wspólnie na jednym filmie.
Kiedyś zdarzyło nam się, że ja byłam na innym filmie, chłopaki na innym. Niektórych gatunków filmowych nie trawię

Przed kinem M zabrał mnie do centrum handlowego. Miałam sobie coś wybrać. Ja tam skromnie... Nie miałam wymagań. Ostatecznie to Zbyszek zdecydował: skoro nie chciałam pierścionka, kolczyków, perfum (co za baba ) zabrał mnie do sklepu z ciuchami i kupip mi wypasioną kurtkę i do kompletu torebkę. Sama bym sobie jej nie kupiła
A dziś zabrał mnie jeszcze do sklepu zoologicznego i moje 350 litrowe akwarium wzbogaciło się o 56 sztuk neonek: Inesa, czerwonych i diamentowych Mam nadzieję, że nie będą żywym pokarmem dla skalara.

fiu fiu ale fajnie
my tez nie za czesto, bo Kino daleko, czesciej kupujemy film i ogladamy razem
No i fajna rocznica, nam dopiero 11 stuknelo

Ja tez dzis nie posadzilam cebul. Czyli tylko 12 krokusow zdarzylam ale wiele innych rzezcy zrobilam. Moze jutro rano cos dam rade
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies