Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 07:32, 17 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Dobrze, że fotki zostawiłaś. Mogłam się nacieszyć. Cudne robisz

Dzięki Iwonko, zawsze mnie bardzo cieszą Twoje pochwały
Sylvana 07:35, 17 paź 2016

Anda napisał(a)
Ty to masz piekne widoki... sama natura

Jak jest słoneczko to wszystko wygląda na ładniejsze, nawet obcięta trawa w taczce może wyglądać atrakcyjnie na zdjęciach....tylko, że tego słońca mało, oj mało
Sylvana 07:37, 17 paź 2016

Kasya napisał(a)

ale fotka twoja...magiczna

Lubię takie klimaty, jeszcze naszczęście mam ich obok siebie dużo, bo na przeciwko jest wielka łąka pośród lasów.
Dominika11 07:38, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)

W zeszłym roku rzuciłam na całe 3 jakie miałam gałązki i przeżyły, ale za to zgniły na wiosnę
o qurcze

ja swoich nie okrywałam tej zimy i jakoś przetrwały, teraz tez nie bedę okrywać i zobaczę czy dadzą radę - oby tak

a o chorobach wrzosów poczytaj tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/4598-choroby-wrzosow
sylwia_slomc... 08:15, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Dół był, jest i będzie jeszcze dłuuugo chyba, nie przez porę roku, ogródek (chociaż ten też się przykłada), ale przez sprawy prywatne, których to nie będę publicznie roztrząsać, a przy tym zanudzać - każdy ma swoje problemy.

M ma w nosie czy chwasty będą czy nie - ostatnio powiedział, że wyasfaltuje ten cho...ny ogródek.
Na zmianę podejścia nie mam co liczyć.

Trochę walczę, ale to nie są jakieś dla Was dostrzegalne zmiany, więc i chwalić nie mam się czym - bo ile można wałkować to samo?

To współczuję.....po całości
sylwia_slomc... 08:17, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Skończyłam jakąś część.....ale szału nie ma bo musiałam - jak to piszesz - w skrytości kupować i kupiłam malutkie, pierwsze - kasa, drugie - żeby nie biło po oczach, więc teraz muszę poczekać na efekty ze 2-3 lata.

U mnie główny zarzut jest taki, że nie poświęcam każdej minuty życia naszemu potomkowi, a ogród....phiii
Odmachuję

A eM poświęca każdą minutę??? Bo rodzicami jesteście Oboje
sylwia_slomc... 08:19, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Zakładam, że masz rację i na większość facetów to działa, z tym, że mój jest typowym mieszczuchem, jemu nie zależy na ogrodzie, nawet do niego nie zagląda - chyba że latem do stawu i z powrotem. Przez 3/4 roku nie wie nawet, że ogród jest. Nawet gdyby rosły chwasty wyższe ode mnie nie zauważył by ich bo widzi tylko to co przed domem i koniec (a i tego nie jestem pewna).

Przykre to co piszesz, ale w takim razie nowych roślin też nie zauważy
sylwia_slomc... 08:22, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Ty potrafisz ustawić swoich facetów do pionu, ja jestem zawzięta i uparta, ale tym razem poległam. Jak zobaczę światełko w tunelu to się podniosę....ale jeszcze nie widzę.

Bo ja Ci mówię napisz jakie rośliny Ci potrzeba i na bank wielu z nas ma do podziału i chętnie Cię wesprze.......ale Ty uparta jak ja jesteś. Tyle, że ja poproszę, a Ty nie....... ale gdybyś choć listę chciejstw wrzuciła chętnym łatwiej byłoby pomóc
sylwia_slomc... 08:24, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Więc jednak jakieś rokowania są.....to się cieszę, że chociaż u Ciebie

A z tymi dziećmi to trafiłaś w punkt

Dzieci szybko rosną, ani się nie obejrzysz i czasu będzie więcej dla roślinA jak zarazisz zielonym to i pomocy się doczekasz
sylwia_slomc... 08:27, 17 paź 2016

Sylvana napisał(a)
Teraz moja jesień.....

Mam mini wrzosowisko i mam nadzieję, że przeżyje.
Wykopałam dół nad kolano, wsypałam 10 cm żwiru a potem mieszankę ziemi, torfu i kompostu.
Te przy samych kamieniach nie wyglądają dobrze, bo były za długo w doniczkach......przeżyją czy je pożegnać?

Daj im szansę , ja takie na pół ususzone odratowałam