Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 23:18, 16 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Macham z ranka.

Przykrości czytam i cieszę się że ja mam to za sobą.
U mnie mama na początku też non stop gadała a nowe rośliny musiałam chować po kątach bo kto to słyszał kupować to. Przecież powinnam przejść się po sąsiadach i wziąć to co mają inni.
No ale na szczęście dla mnie te czasy się skończyły. Teraz to z ciekawości przyjeżdżają oglądać co nowego wymyśliłam bo coraz to ładniej.

eM zmienił zdanie co do roślin gdy zaczął jeździć ze mną po wystawach i ogrodach i oglądać. Od tamtej pory to zawsze pada pytanie - "a czemu my tego jeszcze nie mamy?"

Musisz skończyć choć jakąś część i pokazać że to ma sens a wszyscy zmienią zdanie. Jeśli będziesz tylko rozkopywać to każdy może się pogubić jeśli nie wie o co kaman.

Skończyłam jakąś część.....ale szału nie ma bo musiałam - jak to piszesz - w skrytości kupować i kupiłam malutkie, pierwsze - kasa, drugie - żeby nie biło po oczach, więc teraz muszę poczekać na efekty ze 2-3 lata.

U mnie główny zarzut jest taki, że nie poświęcam każdej minuty życia naszemu potomkowi, a ogród....phiii
Odmachuję
Sylvana 23:22, 16 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Faktycznie może eMuś potrzebuje terapii grupowej nie ma sprawy przyjedziemy Miejsca w ogrodzie dużo, to może przyjechać pół Ogrodowiska
Sylwia, tylko jedno słowo, zrobie se kanapki na podróż, wsiadam w pociąg lub samochód 3 godziny i jestem u Ciebie

Dzięki Asiu - kochana jesteś , ale mam wrażenie że to nie jest sposób na mojego M.
Może kiedyś uda się coś zorganizować, ale teraz to by było harakiri.
Sylvana 23:23, 16 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania dobrze radzi

Jak zawsze

Sylvana 23:28, 16 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Bardziej chodziło mi o to aby on do jakiegoś ogrodu się przejechał lub na wystawę. I zobaczył jakie cuda można wykombinować. Jeśli uda się że znajdzie coś co on sam może zrobić to będzie już dobrze.

Gdybyśmy tak wszyscy wparowali na pogaduchy do Sylwi to bardziej by się zniechęcił niż przekonał że to ma sens. Samo gadanie o tym nic nie da. On musiałby to wszystko zobaczyć na własne oczy. Tu potrzeba bardziej obmyślanego planu.

Od Sylwi zależy jaki chytry plan sobie wykombinuje.

Może udać że potrzebuje pomocy w przewiezieniu czegoś i go wyciągnąć. Może powiedzieć że chce z nim pospacerować i pooglądać. Spędzić z nim miło czas. Tylko wcześniej wybrać ogród do jakiego pojadą.

Sylwia mieszka w Wawie a tam w okolicy jest mnóstwo ogrodów z forum do którego może pojechać.

Faceci to mimo wszystko wzrokowcy. Jak czegoś nie zobaczą to nic z naszych kobiecych wysiłków nie będzie.

Zakładam, że masz rację i na większość facetów to działa, z tym, że mój jest typowym mieszczuchem, jemu nie zależy na ogrodzie, nawet do niego nie zagląda - chyba że latem do stawu i z powrotem. Przez 3/4 roku nie wie nawet, że ogród jest. Nawet gdyby rosły chwasty wyższe ode mnie nie zauważył by ich bo widzi tylko to co przed domem i koniec (a i tego nie jestem pewna).
Sylvana 23:31, 16 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Sylwuniu, dół puścił?
Ania ma rację.
Głowa do góry.

Sylwia, tak sobie myślę już jakiś czas... Pokaż jedną rabatę, kawałek czegoś nad czym razem popracujemy. Głośne myślenie pomaga...
I byś coś już skończyła... przed zimą.

Staram się, ale nie - nie puścił.

Do skończenia nie potrzebuję projektu, tylko zakupów i czasu, a tymczasem limit już wyczerpany na ten rok, a czas leci jak błyskawica, a ja z niczym się nie wyrabiam.
Sylvana 23:35, 16 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dokładnie o to chodzi

Ty potrafisz ustawić swoich facetów do pionu, ja jestem zawzięta i uparta, ale tym razem poległam. Jak zobaczę światełko w tunelu to się podniosę....ale jeszcze nie widzę.
Sylvana 23:36, 16 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Hej Mróweczko lepiej już? Buzioleeee

Hej Asiu - wszystko już wiesz - ściskam
Sylvana 23:37, 16 paź 2016

Dominika11 napisał(a)
cuuuuuuudddddddniiiiiiiiieeeee

Dzięki Domi - chociaż na fotkach
Sylvana 23:40, 16 paź 2016

tulucy napisał(a)
mój m też marudny ... i to nie chodzi wcale o rozgrzebane grządki... chodzi o czas, który można poświęcić "domowi", czyli poskakać koło m, a który poświęcamy na to, żeby mieć czarne paznokcie, bolące plecy i zadowolenie z tego, co robimy

Bo ładnie to oni by chcieli mieć, ale tak, żeby było już, pstryk pstryk i gotowe.

Mój narzeka, nie że grzebię i zmieniam, ale że "dzieci nieumyte i głodne" , niedopieszczony jest

A faktycznie Ania bardzo mądrze prawi, po wizycie w Hortulusie mniej gadania się zrobiło...
I też jak przechodnie zaglądają i zagadują, to też pomaga, bo dumny jak paw, że "to żona tak tu zmienia"

Więc jednak jakieś rokowania są.....to się cieszę, że chociaż u Ciebie

A z tymi dziećmi to trafiłaś w punkt
Sylvana 23:44, 16 paź 2016

kamila66 napisał(a)
Sylwia ale masz hortensje! W depresje popadnę, że Wam tak pięknie rosną. Kadry oczywiście mistrzowskie

Kamilko - ja po prostu wiem jak je ująć na zdjęciach, na prawdę tak super nie jest. Silverka mi się jakoś kładzie - chociaż miała nie, a Phantom jak na nią jakieś małe kwity ma, bo wcale nie większe od tych sąsiadki.
Dzięki