Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Potrzebuję Waszej pomocy - nie wiem co posadzić pod domem ? 13:26, 09 wrz 2013

Do góry
krysiax napisał(a)
może ktoś mi podpowie co to za rośliny za bukszpanem bo z autorem nie moge nawiązać kontaktu a rzeczywiście projekt mi się bradzo podoba i pomału go realizuję

Myślę że to brązowe turzyce mogą być.
Ogród Hrabiego 13:13, 09 wrz 2013

Do góry
Twoje hopla jest niesamowite, trudno realizować tego typu projekt bez otarcia sie o kicz, a moim zdaniem Tobie udało się skomponować miejsce i gustowne i tajemnicze... Pięknie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:47, 09 wrz 2013

Do góry
O rany, mysz w domu, ratuj mnie M wołam i krzyczę! Mamy już kotka, ale radość była krótka, czeka nas rozłąka z dziećmi i ciężka zima. Warunki mieszkalne jeszcze skrome, prawie prymitywne, ale przeżyliśmy. Zima to głowa pełna pomysłów na ogród, rodzi się projekt, od czego zaczynamy, od otoczenia tarasu, rysuję, wymyślam rabaty, wytyczam ścieżki na papierze, już roślinki rosną u mamy
w ogródku, na wiosnę ruszamy z ogrodem. Patrzę z góry, na ogród, widzę go oczami wyobraźni, 28 arów, trzeba to zagospodarować. Marzy mi się koparka, glebowgryzarka, pług i brona, zbieramy fundusze na dalsze prace i zakładanie trawnika, od czegoś trzeba zacząć.
Ogród w wyobraźni
A tu taki widok
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:21, 09 wrz 2013

Do góry
Kasia ja bym na tym etapie zamówiła projekt od Danusia potem powolutku, powolutku bym sobie sadziła....
Murek napiszę jeszcze raz rewelacja!!!!
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:26, 07 wrz 2013

Do góry
projekt piękny, jezeli nie chcesz dać kostrzew to morzesz jałowca Wiltoni lub blue star. Byliny o srebrnych liściach ma również firletka, perowskia i lawenda . Powodzenia
Dla odmiany czas na zmiany... 09:25, 07 wrz 2013

Do góry
wklejam projekt Gosiaka

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:48, 05 wrz 2013

Do góry
Niestety dzisiaj się nie wyrobie ze wstawieniem zdjęć z podziału żurawek, muszę się zabrać za mega projekt, który muszę oddać w poniedziałek. Nie wiem jak to zrobie musze liczyć na cud
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:52, 05 wrz 2013

Do góry
witaj,pięknie u ciebie, ciekawe pomysły, będę zaglądać, wrzuć fotki jak cała działka wygląda jaka jest duża, rzut z góry, wtedy będzie widać cały projekt na pewno będzie imponujący
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 04 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wersja nr 2 Syli chyba najbardziej mi się podobywuje choć i tak wiem, że wywalcujecie z Kazkiem model bliski i daleki zarazem w swych aranżach łopatą ... buziam oboje i piesa

Dokładnie.. bo projekt to jedno , a życie to drugie.. grunt by do walca było dwojga I tego sie trzymajmy
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:07, 04 wrz 2013

Do góry
Ale tu ruch u Ciebie. Projekt widzę ze juz wybrany i roslinki są to niedługo gotowy efekt będzie do oglądania. Pozdrówka.
Mazurkowo 23:57, 03 wrz 2013

Do góry
Projekt rabaty malowniczy....dosłownie
Pozdrawiam
Pomysł na ogród 13:13, 01 wrz 2013

Do góry
Toszka napisał(a)

Skula odnośnie wody w ogrodzie - zrozummy się dobrze- chcesz uwag i spojrzenia trzeciego oka to masz, ale ja nie mówię ci co masz robić u siebie w ogrodzie - twój ogród, twoja twierdza Czytam od początku twój wątek i odnoszę wrażenie, ze czekasz na rady i podpowiedzi tylko po to by zrobić odwrotnie...

ale ja jestem bardzo wdzięczny na każdą poradę czy nawet krytyczne uwagi - po to tu jestem i prezentuje ogród by z Waszą pomocą stawał się coraz piękniejszy
za wszystkie wpisy i uwagi bardzo dziękuję

woda była planowana przy wgłębniku i przy jego wykańczaniu pewnie zostanie zrealizowana
nie wiem czy gdzieś tutaj już umieszczałem projekt tego "przedsięwzięcia"?

Ogród, a może coś więcej..... 20:45, 31 sie 2013

Do góry
Pergola już skończona, zaimpregnowana i obsadzona.

W międzyczasie powstaję kolejny projekt.

Zbliżającą się jesień widać w sadzie i warzywniku.

Nawet są rajskie jabłuszka.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:07, 31 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam. Cyz ja dobrze przeczytałam, że miałaś projekt ogrodu?

Tak Marzenko dobrze przeczytałaś, ogród jest robiony przez nas ale wg projektu. Projekt ogrodu jest na str. 4. Wprowadziłam kilka zmian, planuję kolejne, ale zdecydowana większość nasadzeń jest wg projektu.
Ogród z prostymi liniami 20:36, 30 sie 2013

Do góry
Ten świerk jest za mały na to miejsce, wysadź go. Ja kieruję się taką zasadą: nawet jeśli rośliny są małe to i tak piętra, które w rabacie są uwzględnione trzeba zachować, więc jeśli planujesz świerki wyższe z tyłu, a przed nimi coś innego, to zawsze te świerki musisz kupić większe, żeby proporcja była. Nie widzę tego buka, gdzie on jest? Projekt Danki jest śliczny z tymi brzozami i miskantami, ale na zdjęciu widzę płot i drogę. Czy chcesz w tym miejscu taki projekt zrealizować? Brzozy będą łyse zimą, a miskantów nie ma aż prawie do lata. Aby osłonić się od gapiów musisz mieć coś zimozielonego i tutaj mogłabyś posadzić choinę. Będziesz ją cięła, a jak się zagęści, to przepiękny żywopłot jest, na którego zieleni tle możesz posadzić krzewy zrzucające liście zimą, ale barwne w sezonie. Na forum nauczyłam się jednego, w dużych ogrodach należy sadzić jeden gatunek grupami, żeby to było widać. Kiedyś kupowałam po jednej sztuce i sadziłam. Bez sensu, tak można w malutkim ogrodzie. Teraz jak się wybieram po begonie na przykład, to kupuję z 50 szt., żeby rabata z daleka była widoczna.
Mam nadzieję, że pomogłam, a ten kubeł ... to ja mam takie usposobienie, że jestem taka wprost. Coś na duszy to i w mowie albo na klawiaturze . Pozdrawiam ciepło. Naprawdę nocka ciepła jest. Łaskawy ten sierpień.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 12:37, 30 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam. Cyz ja dobrze przeczytałam, że miałaś projekt ogrodu?
Szukam pomysłu na ogród. 21:33, 29 sie 2013

Do góry
Aga wklej projekt domu, żeby było nam łatwiej podpowiadać
Małymi kroczkami do celu... 12:49, 29 sie 2013

Do góry

Ja stwierdziałam, że całego ogrodu na raz nie ogarnę.
W tym roku sobie wyznaczyłam niewielką cześć, od przodu domu do ogarnięcia.
W przyszłym pomyślę o reszcie. Tak mi jest łatwiej. Pewnie lepiej byłoby mieć gotowy projekt,
i konsekwentnie go realizować, ale co tam ... pomalutku damy radę
A, i widzę, że powierzchnię do zagospodarowania mamy podobną,
u mnie 20 arów z domem.

PS. Nie ukrywam, że mnie ciekawi co znaczy ns w Twoim nicku..
Ciekawe, czy to co myślę??

Ns-czyli Nowy Sącz Czyżbym miała sąsiadkę?

Jolu tak będzie najlepiej, każdy zaczynał od zera Dla mnie najważniejsze teraz jest zasadzić wkoło domu jak najwięcej tuji, chciałabym się zasłonić od sąsiadów i wiatrów. A małymi kroczkami ogarniać wszystko, rośliny, nawet jak są w złym miejscu,zawsze można przesadzić.
Potrzebuję Waszej pomocy - nie wiem co posadzić pod domem ? 10:51, 29 sie 2013

Do góry
krysiax napisał(a)
może ktoś mi podpowie co to za rośliny za bukszpanem bo z autorem nie moge nawiązać kontaktu a rzeczywiście projekt mi się bradzo podoba i pomału go realizuję

Żurawki? Ja bym je tam posadziła, w ciemnym kolorze, ale nazwy nie podam bo jak na razie to tylko rozpoznaję jedne taki ze mnie ogrodnik
Małymi kroczkami do celu... 23:47, 28 sie 2013

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Myślałam,myślałam, ale nie wiem za co się zabrać, co z czym łączyć, wszystkiego mam po jednym gatunku, wiesz jestem naprawdę "ogrodnikiem amatorem" i kupuję co mi wpadnie w oko.

Ja stwierdziałam, że całego ogrodu na raz nie ogarnę.
W tym roku sobie wyznaczyłam niewielką cześć, od przodu domu do ogarnięcia.
W przyszłym pomyślę o reszcie. Tak mi jest łatwiej. Pewnie lepiej byłoby mieć gotowy projekt,
i konsekwentnie go realizować, ale co tam ... pomalutku damy radę
A, i widzę, że powierzchnię do zagospodarowania mamy podobną,
u mnie 20 arów z domem.

PS. Nie ukrywam, że mnie ciekawi co znaczy ns w Twoim nicku..
Ciekawe, czy to co myślę??

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies