Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 22:06, 03 sie 2013

Do góry
macham. Mam pytanie. Jak się nazywa projekt domku-uroczy, bardzo mi się podoba
Ogród ze skarpą 19:25, 03 sie 2013

Do góry
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych. Na forum jestem od dawna ale do tej pory wyłącznie jako obserwator i uczeń. Mieszkam z mężem i dwójką dzieci "pod Poznaniem" a nasz ogródek, który ma tylko 718 m2 dopiero się tworzy. Ogrody kochałam od zawsze jednak niewiele o roślinach wiedziałam i te które kupowałam zazwyczaj mi usychały lub wymarzały. Ciekawe czyja to wina Dlatego zamówiliśmy projekt u profesjonalisty. Tak więc wykonanie w 100% nasze ale pomysły naszej projektantki. Choć muszę się przyznać, że są części w ogrodzie które zupełnie zmieniłam np. dodałam wrzosowisko, którego wcale nie było w projekcie. Zobaczymy co z tego wyjdzie .

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:33, 03 sie 2013

Do góry
Ooo, ja też jestem ciekawa zmian!
Nie wydaje mi się, że są konieczne w tak pięknym ogrodzie, ale skoro kret mówi, że trzeba co nieco przekopać, to trzymam kciuki za ten poprzeczny projekt, coby dał zadowolenie i przy okazji pozwolił na zmianę miejsca dla kreta. Nie zazdroszczę walki z kretem. Ja czasami odnosze wrażenie, że więcej kopców jest wtedy jak podejmuję jakieś działania p/kretowe, aniżeli gdy go zlekceważę
Moja codzienność - ogród Oli 11:29, 02 sie 2013

Do góry
Projekt rabatki bardzo mi się podobał .. A co do miłorzęba , to też mam w jego nogach żurawki czerwone .. Dla mnie bomba

Buziole Olka
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:23, 02 sie 2013

Do góry
Skończyliśmy już mebelki ogrodowe tzn. mąż skonczył a ja pomalowałam i już przeszły chrzest bojowy: urodziny synka w ostatnią sobotę.

Przypominam, że projekt wlasny, własne wykonanie i duma przeogromna też własna i mężowa

wczoraj dokupiłam 16 wrzośców i wrzosów i zrobiłam kilka ustawień poglądowych wrzosowiska:

nawet poustawiałam oczywiście tylko prowizorka obrzeża

uciekam pracowac nad moim wrzosowiskiem, bo znowu mnie wieczór zastanie, a już jutro chciałabym sie cieszyć już jego widowkiem, a jeszcze po korę muszę podjechać po południu

pa
trzymajcie kciuki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:37, 01 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kret ma się dobrze, ja za to gorzej, dzisiaj Witek jakąś akcję robi, jakąś pułapkę zastawił, a ja przymierzam się do przeróbki tamtej części za garażem, pod zielonym dachem. Miałam takie plany, teraz robię projekt, bo inwentaryzacja już jest i podkłąd za chwilkę znajdzie się na moim biurku

Pomyślę czy w poprzek w lewo, czy w prawo. A z tym kiepskim to rzeczywiście niewłaściwe słowo Na ale ja się droczę a nie tak naprawdę

Danusiu, współczuję z powodu kreta. Cieszę się, że nastrój dobry, co widać z tego posta. Tak trzymaj, masz wielkie serce, duszę, talent i rozum....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:28, 01 sie 2013

Do góry
no i fajnie, ze droczenie, coś nowego się tworzy, projekt jest...czekam zatem
no to ci łobuz ten kret, jakiś partyzant!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:55, 01 sie 2013

Do góry
Kret ma się dobrze, ja za to gorzej, dzisiaj Witek jakąś akcję robi, jakąś pułapkę zastawił, a ja przymierzam się do przeróbki tamtej części za garażem, pod zielonym dachem. Miałam takie plany, teraz robię projekt, bo inwentaryzacja już jest i podkłąd za chwilkę znajdzie się na moim biurku

Pomyślę czy w poprzek w lewo, czy w prawo. A z tym kiepskim to rzeczywiście niewłaściwe słowo Na ale ja się droczę a nie tak naprawdę
Ogrod przed domem - zabraklo pomysłów 12:43, 01 sie 2013

Do góry
Witajcie! Jestem oszołomiona i zachwycona forum. Wielkie gratulacje za pomysł inicjatorce, oraz jej i wszystkich forumowiczom za stworzenie swoistej wielkiej rodziny małych i dużych pasjonatów ogrodów.
Ja w tym roku rozpoczełam swoja przygodę z ogrodem. Małymi kroczkami, stale niestety uwazajac na bodżet, zagospodarowuje kolejne metry. Dzialka jest spora, dom jeszcze nieskonczony, wiec nie znalezlismy budzetu na projekt ogrodu. Postanowilismy odważyc sie tworzyć ogród sami słuchajac rad rodziców, którzy maja swoje ogrody. Tak jak pisalam zaczeliśmy od frontu, jednak nie moge znaleźć inspiracji by ten front skonczyc. Ponizej zdjecie stanu obecnego (tuje dopiero kupione, w brzoza jeszcze w donicy - czeka na docelowe miejsce z tylu domu). Doradzcie prosze co by tu dosadzic: za zurawkami (teraz jest bylina, ale chcialabym cos zimozielonego), przed tujkami, za trzmielina...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:08, 31 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Co nas nie zabije to nas wzmocni, wyświechtane ale jakże prawdziwe.
Pozowlę sobie na kilka słow komentarza...
Można biadolić, narzekać, raz ulewy i wichury, potem susza, albo niespodziewane gradobicie... Grzyb albo prędrak zeżre świeźo upolowane pochruszcze albo co gorsze wiele lat hodowane....nie można wkljać zdjęć, albo kasy brak...... za dużo roboty.... Za mało kasy alb za malo czasu bo za duźo roboty....
co będę biadolić, narzekać, pisać źe żle, że szkoda.....
Albo można przeżyc życie ze szkanką do polowy pełną (wypijmy za zdrowie ) albo płakać , że za mało do wypicia i tak do kóńca życia.....
Na prawdę smutno patrzyłam się dzisiaj na połamane hortensje incrediball i powywracane bukszpanowe donice..... ale przecież dom cały, posprzatane, horti w wazonie a trawa po nawozie i deszczu buja że ho ho...... W dobie nieszczęść, katastrof i bólu cieszmy się każdym dniem, w zdrowiu i spokoju.

I to nie poza , tak się po prostu łatwiej żyje Optymizmu nam wszystkim życzę i
ps. Sadzonki z pędów horti zrobiłam... Może dzieki tej nawałnicy wreszcie się nauczę horti ukorzeniać......

pięknie wszystko ujęłaś podpisuję się pod tym
u nas sprzątanie, z 2 dni zejdzie, ale reszta ok, i tym się cieszę
no i w końcu jeżdżą z wysięgnikiem i usuwają wszystkie niebezpieczne gałęzie i konary, lepiej późno niż wcale
ściskam, dziś parno, ale co nam deszczyk podlał, to podlał i wszystko odżywa
a projekt pergoli obejrzałam, będzie świetnie
Ogród zamknięty w skrzyniach 10:48, 31 lip 2013

Do góry
Rzadko tu bywam w tym moim wirtualnym ogrodzie z powodu choroby dziecka a i w tym realnym ogródku nie do końca mogę coś zrobić, ale od czasu do czasu coś nowego się pojawia....np. mini sadzawka
Zasilana jest wodą z dachu która wpada po łańcuchu do pierwszego zbiornika z kamieniami i przelewa się do sadzawki. A w razie potrzeby wypływa na zewnątrz.
Projekt i pomysł był mój ale realizacja oczywiście M.

Za parę miesięcy boki zbiornika będą pięknie zardzewiałe
Działka wkoło Lubczyka :) 23:56, 30 lip 2013

Do góry
regli napisał(a)
Jakiś czas temu (chyba w maju) pokazywałaś projekt z "Magnolii" i mnie się wydawało, że on idealnie pasował do Twojej działki. Tobie się nie podobał? Pokaż go jeszcze raz

tylko, że nie chciałabym tak całkiem "zżynać" z czyjegoś planu, coś własnego bym chciała mieć! chociaż jakiś kąt chciałam pokazać tym artykułem, co mi się podoba
podumam coś jeszcze, pogłówkuję troszkę, a może coś wymyślę, a jak nie, to podeprę się tym projektem

pozdrawiam serdecznie
Działka wkoło Lubczyka :) 22:33, 30 lip 2013

Do góry
Jakiś czas temu (chyba w maju) pokazywałaś projekt z "Magnolii" i mnie się wydawało, że on idealnie pasował do Twojej działki. Tobie się nie podobał? Pokaż go jeszcze raz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:40, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale jaki? Bo ja już projekt tamtej części nowy robię, ogród w poprzek
Mam w końcu praktykantkę, ćwiczy inwentaryzację i modernizację, będzie nowy ogród całkiem
Przy okazji kreta z ogrodem się wywiezie.

Ot, kobieta zmienną jest, ale my chyba wszystkie tak mamy. Jak już wydawałoby się mamy perfekcyjnie - burzymy i od nowa... Faceci jakoś mniej chętni do rewolucji ogrodowych (no, może poza facetami Ogrodowiskowymi)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:28, 30 lip 2013

Do góry
Ale jaki? Bo ja już projekt tamtej części nowy robię, ogród w poprzek
Mam w końcu praktykantkę, ćwiczy inwentaryzację i modernizację, będzie nowy ogród całkiem
Przy okazji kreta z ogrodem się wywiezie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:55, 30 lip 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)

No to teraz spać nie będę - skoro bardzo sobie pozwoliłaś na odstępstwa to może i ja pójdę w Twoje ślady. Do tej pory obawiałam się że przez takie właśnie odstępstwa narobię bałaganu, a z kolei jak patrzę na Twój ogród to aż dech zapiera. No i bądź tu człowieku mądry
Czekam cierpliwie na zdjęcia altany.

Pozdrawiam upalnie - też chcę deszczu!

śpij spokojnie .... jeśli masz projekt i Ci się podoba to go realizuj .... i może nie kombinuj ? Swój zamawiałam na początku działania forum ... i w między czasie urodziły się pomysły na altanę w ten sposób usytuowaną oraz ogrody zimowe ..... A co do nasadzeń ? im dłużej myślisz tym więcej pomysłów przychodzi Ci do głowy a w dodatku jest tyle ogrodów na forum którymi się inspiruję i pomysłów które podsyłają dziewczyny , że głowa mała powodzenia ! Ja mam dzisiaj deszcz i zimno
Ogrodowe komplety mebli 12:28, 29 lip 2013

Do góry
to i ja szybko pokażę moje mebelki, zrobione są z jesiona z własnego drewna, projekt mój, wykonanie mój mąż a zrobiliśmy je na urodzinowe przyjęcie synka w ostatni weekend i powstały w ciągu 2 tygodni, stół i duże ławy są długie na 2,80, do tego są jeszcze zwykłę lawki i 4 taborety.
ale podczas imprezy okazało się, że potrzebny byłby jeszcze jeden stół - do tych ławek - więc w tym tygodniu mój mąż będzie jeszcze robił nowy, krochę krótszy stół, przyda się jako stół dla dzieciaków

Tu ustawienie na przyjęcie:

a tak się tworzyły:

zapomniałam dodać, że dwukrotnie malowanie Vidaronem - palisander królewski to już ja

pozdrawiamm słonecznie
safikey
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:53, 27 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mistrzostwo świata, nie da się tego skopiować. Kocham w takie obrazki patrzeć, nawet jeśli chciałby ktoś zrobić podobny projekt i realizować go na własnej platformie, to jest to niemożliwe, bo składa się na to praca wielu lat i potęzna praktyka, nie tylko projektancka, ale i pielegnacyjna.
Jeszcze sobie chwilkę popatrzę
Ogród z prostymi liniami 23:45, 25 lip 2013

Do góry
Sylwia...czemu nie masz wątku w naszych ogrodach?
...nasadzenia już są,projekt jest
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:12, 23 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - tymi wiosennymi kompozycjami wyprzedziłaś trendy Znając życie w przyszłym roku mogą się takie pojawić na CHFS Pozdrawiam słonecznie

Ja czekam na projekt Danusi na CHFSh Choćby malutki 1x 1 m2
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies