Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 18:34, 07 cze 2014

Do góry

kilka zbliżeń
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:30, 07 cze 2014

Do góry
Grazyna_olsz......tak to jest z ta pracą jak maleństwo przyszło na świat, ale do lasu to z pewnością pomykasz

Napia też pozdrawiam weekendowo

Laurowisnia New Down cały czas rozkwita, a kloniki będę sama przywoływać

iwonaal wiąza holenderskiego można przycinać jak jest młody, dla zagęszzczenia, mój już jest taki ogromny, że nie dostanę mu do czuba, zresztą chcę mieć wielkie drzewa w ogrodzie

Ogródek Agam 18:26, 07 cze 2014

Do góry
Usiadłam sobie teraz i tak na spokojnie .... fajnie sobie to rozrysowałaś ...Jeśli zdecydujesz się na Rh to jak najbardziej taki układ jak narysowałaś .... a ja to delikatnie skorygowałam o małe co nie co

Zamiast u Ciebie wkleiłam u siebie .... chyba mi słońce dogrzało

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:22, 07 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
My się sami rządzimy...Agatko gdzieś Ty?

a ja u Waś pewnie się krzątałam

New Down ma więcej niż jeden kwiatek

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:19, 07 cze 2014

Do góry

Tą kupiłam jako nn pienną ale nie wygląda mi na pienną .Zobaczymy
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:18, 07 cze 2014

Do góry

Zakwitła pierwsza róza.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:18, 07 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Wiąza też mam w planach

Marta, którego...bo moim faworytem jest oczywiście Camperdownii

..........to ten tworzący zielony parasol
Ogród w skali mikro cz.II 18:10, 07 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Mikro ogród o poranku jest najpiękniejszy

bez kwiatow, kolorowo i pieknie
Ogródek Ewy 18:03, 07 cze 2014

Do góry
Kolejne pięknoty.

Ogródek Ewy 17:49, 07 cze 2014

Do góry
Kasia domagała się zdjęć "skalniaka" Strasznie zarośnięty co?

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:38, 07 cze 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:35, 07 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Widzę też wiąza holenderskiego Weredei, bardzo duzy i to samo pytanie: jak stary i czy nie masz z nim kłopotów?

Mój pierwszy wyjazd do Pisarzowic i juz przyjechałam z tym wiązem, więc jest od początku, okaz 10 letni, początkowo, go przycinałam,żeby go zagęścić, ale poszedł w gorę jak głupek...........nie mam z nim kłopotów, ale wiem, że inni mają z nim kłopoty, zresztą jak o niego nie zadbam, to też mogę, go stracić

Gotowej recepty na zrowo rosnącego wiąza holenderskiego nie mam, ale wiem, że jest podjadany przez mszyce, które składają na liściach jaja, tworząc galasy tzw. narośla na liściach, tego dziadowstwa jest pełno na wiąząch, więc opryski pozostają, które musimy wykonać wczesna wiosną i na jesień...promanal wiosną, poźniej confidor...kilkakrotnie

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:32, 07 cze 2014

Do góry
Międzyczasie byłem zdenerwowany bo wschody były bardzo nierówne. Natomiast bardzo chętnie rosło zielsko i chwasty ale tym się nie przejmowałem bo wiedziałem że po pierwszych koszeniach zniknie. Gdy tylko pogoda się zmieniła i zaczęło się robić cieplej to trawka zaczęła rosnąć jak szalona. Pierwsze cięcie oczywiście przy wysokości 10cm. PO 5 tygodniach i trzech koszeniach mój trawniczek wygląda tak:

Ogólnie jestem zadowolony z osiągniętego efektu Aczkolwiek nie ustrzegłem się błędów w przygotowaniu podłoża tzn:
1)Nie odczekałem aż ziemia się ułoży
2)Oraz nie wyeliminowałem wszystkich chwastów co nawiązuje do pkt 1.

Wszystkim którzy będą zakładać trawnik polecam czytać uważnie artykuły Danusi a będą cieszyć się pięknym trawnikiem i której chciałbym bardzo Podziękować za tak fachowe rady, zresztą jest tu wiele osób które mają o tym pojęcie. Cierpliwość też się wam przyda u mnie było z tym gorzej... Jeszcze raz Wielkie Dzięki dla wszystkich którzy się tu udzielają i piszą mądre przemyślenia, dzięki wam takim jak ja jest dużo łatwiej.
Ogród wśród pól i wiatrów 17:32, 07 cze 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Pomysłów brak, więc radzę sobie sama
Zobaczyłam dziś tak piękną szałwię w ogrodniczym,
że nie mogłam się jej oprzeć. No i wróciłyśmy razem ...

Szałwia niezwykle żarówiasta i energetyczna
A jakie masz trawki z przodu rabaty?
Mała Eleczka 17:30, 07 cze 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Dzisiaj się czegoś dowiedziałam. Istnieje zależność między mrówkami a mszycami.

.

Wlasnie rano taki tandem zauwazylam na moim bluszczu, od razu odpowiednio potraktowalam!
Spryciule jedne!!!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:25, 07 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

O matko przenajdroższa! Ależ Ty masz bujnie, roślinność aż się wylewa. Widać od Ciebie jakąś cywilizację?
Chyba masz wielki ogród i już bardzo dojrzały.
Bez dwóch zadań podoba mi się, czekam też na Twojego New Dawna. Ile ma lat? Jak go pielęgnujesz?

Widzę też wiąza holenderskiego Weredei, bardzo duzy i to samo pytanie: jak stary i czy nie masz z nim kłopotów?

Gdzie ta cywilizacja uuuu....patrzę i widzę tylko domy sąsiadów...uciekłam od miasta, już teraz to ja taka zaściankowa się stałam...wiesz....Agatko moja imienniczko

Ta wielkość to nic przerażającego 28 arów razem z domem i drogą dojazdową, tylko mój kręgosłup jest przerazony, bo tego nie wytrzymuje, ale tak to spoko i.....wszystkich dziur... w ogrodzie jeszcze nie zapchałam roślinami... i tak dalej się bawię w ogródi zagęszczam.....od 10 lat

New Down rośnie od około 7 lat, wcześnie była Parade, ale mi przemarzła, jej nawet nie okrywam, bo krzew jest ogromny...to mój widok z tarasu, przelatuje sobie pod różaną pergolka na ogród
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:17, 07 cze 2014

Do góry

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:11, 07 cze 2014

Do góry
A więc przyszedł czas na sianie.Siałem siewnikiem ręcznym a odmiana nasion była na G... takie zresztą polecała Danusia. Całość przykryłem warstwą piasku i podlałem. Siałem dwa dni i skończyłem 2-go maja. Niestety pogoda przez następne dwa tygodnie była fatalna. Bardzo zimne noce, silny wiatr w ciągu dnia. Trawa kiełkowała bardzo wolno i ogólnie wyglądało to nie ciekawie... tak wyglądało po 3 tygodniach:
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:09, 07 cze 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:07, 07 cze 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Pięknie u Ciebie, masz prześliczny ogród i robisz fantastyczne zdjęcia...
Pozdrawiam.

Dziękuję Eliza, ja dzisiaj od rana w ogrodzie, krótka chwila na odpoczynek mi się należy, mogę w końcu z Wami pobyć...to troche moich powonii pokażę, bo one też już się powoli ze mną żegnają

moja biała z bordowym muśnięciem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies