Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mała Eleczka 21:47, 05 cze 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Dzisiaj pada więc stare zdjęcia odgrzebałam. 1 urodziny córci w parku pod platanem
Trochę kolorów dziś się przyda.

Tęcze na babeczkach trochę oklapły w trakcie jazdy

Super są chmureczki na butelkach. Świetny pomysł!!
Minimalizm z odrobiną romantyczności 21:41, 05 cze 2014

Do góry
Wczoraj dostałam taki ładny prezencik od Gierczusi

Tekstu na kartce nie pokazuję, zostawię dla siebie

Dziękuję jeszcze raz
Oby się przyjęły, bo coś kiepską mam rękę do sadzenia.

Ogród nad jeziorem 21:41, 05 cze 2014

Do góry
iwka napisał(a)

Witaj
Zazdroszczę Ci tego widoczku >

Witaj Agnieszko
Jak fajnie że już masz własny wątek.
A to nasze ulubione miejsce, często siedzimy z mężem na łódeczce i patrzymy na drugi brzeg lu ślizgające się po wodzie motorówki.
A plażę mamy piękną, to trzeba przyznać.
Jak wybierzemy się na wycieczkę rowerową w Twoje strony to zerknę przez parkan do ogródka
pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:40, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie mogę robić zdjęć całości, bo mam 4 zakamarki. I zawsze coś sąsiedzkiego w kadr wejdzie, albo i moje bałagany. Tu mój ogródek warzywny na ten rok.

Piwonie z daleka są cudne
Haniu ależ czyścioszka z Ciebie na działce ... taki wymuskany Twój warzywnik że ho ho ...ani jednego niechcianego chwaścika
Pozdrawiam
miłego wieczoru a na wieczór posyłam Ci Chopina z mojego ogrodu

Moja bajka 21:40, 05 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

No a te to juz bombowe!!!
Makowo na Kociewiu 21:39, 05 cze 2014

Do góry
za mną bardzo ciężki dzień
Ranek był całkiem przyjemny ale do 8- smej. O tej godzinie zjawiła się ekipa z gazowni zmienić podłączenie i mój przedogródek zmienili w kopalnie odkrywkową 10 chłopa kopali, deptali, palili, i wszystko powoli rośliny ( różaneczniki, róża, żurawki, trzmielna, tuje daniki 15 letnie i wiele innych więdło w oczach a oni jak muchy w smole, kompletnie nieprzygotowani dałam swoje worki, maty folie, sama wykopywałam rośliny i zostawili mnie z całym tym bajzlem z 4 tonami ziemi zostawionym na trawniku z udeptanym roślinami....a szkoda gadać, nie zrobiłam zdjęc po posadzeniu i uprzątnięciu jako, tako bo się pobeczałam, serce mi się kraje. Mam nadzieję, że jutro kiedy siły wrócą będę bardziej optymistyczna
[img
sama wycięłam trawnik i co z tego póżniej te kwadraciki zasypali ziemią ...często zaglądałam ale oni nic nie robili a jak zaczęli to już było za póżno
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:39, 05 cze 2014

Do góry
Troche obrazków bo zapomne jak co wygląda...

Aphrodite jakas podwójna

a ile jeszcze paków...

Wilcza Góra 21:36, 05 cze 2014

Do góry
22-ga już za chwilę, to czymś Was rozśmieszę
było już trochę za ciemno na dobrą ostrość zdjęć, ale tu nie ostrość się rozchodzi

ogród i jego świat potrafi zaskoczyć, prawda ?
Dwa ogrody 21:35, 05 cze 2014

Do góry
Do południa świci słońce, po południu pada...

i piwonia przesadzana wiosną na rabatę z różami White Cover; jako jedyna nie chorowała
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:32, 05 cze 2014

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:30, 05 cze 2014

Do góry
Róza czerwona rosnie jak wariatka, to dlatego że usunełam jej zasłaniajacą ją pęcherznice.

Tak było w 2012 kiedy pecherznica ja pochłonęła:- widać tylko pnacą czerwona w tle, strasznie marną,

druga się schowała (2012)

W zeszłym roku była taka mała, (żółta w tyle też)

No a w tym pokazała co potrafi

Ogród cichy i przytulny 21:29, 05 cze 2014

Do góry
Pomidorki też chyba będą
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:28, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.

Po prostu PIĘKNIE !
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:28, 05 cze 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu, cud miód
Piękna ta piwonia, jeszcze mi nie przeszło i biały to mój ulubiony kolor
Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:27, 05 cze 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zatkło mnię A jeszcze jak przeczytałam co z nią robisz a raczej czego nie robisz to zatkło mnię powtórnie Chyba sobię taką sprawię
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:23, 05 cze 2014

Do góry
Hogata napisał(a)

Ten mi się bardzo podobywuje , masz jego nazwę??

Agadka w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy,płatki ma jakby z aksamitu,kupiłam go na wiosnę i jak zobaczyłam pierwszy kwiat to byłam zachwycona,moje kiepskiej jakości zdjęcia nie oddają całej urody tego kwiatu.
Jest to Fujimusume

Dzięki za miłe odwiedzinki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:22, 05 cze 2014

Do góry
Wszystkim odwiedzającym dziękuje za dobre słowo i zapraszam
Niestety mam gonione ze względu na koniec roku w szkole, zieloną szkołą u jednej i przedszkole u drugiej, zebrania itp... nie wyrabiam i dlatego mało tu zaglądam.
Poza tym nadeszła pora przepielenia ogrodu wiec czas mam okrojony do min na inne zajęcia niz ogrodowe

Dziś poszedł front z aleja różana bo strasznie przerosła a róze brzydko sie pokładały. Ręce mam strasznie poranione, wycieńczona jestem też okrutnie ale udało się
Róze odżyły kiedy przyciełam zacieniającego je klona i tuje oraz wykopałam gigantyczną pęcherznice:

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:22, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bodziszek posadzony.. od razu weselej na rabacie, bo białe bodziszki są ładne, ale smutne.. i bodziszek sie uzupełni kolorem z irysami syberyjskimi.. chyba tego bodziszka jeszcze dokupię.

Masz rację, bardzo tu pasuje

Mala_Mi napisał(a)

Ostrogowca chiałam wyciepać, bo na obrazkach sie podobał a u mnie nie podobał..
W tym roku zmieniam zdanie, kwitnie długooooo, jest ładny.... musiał sie rozrosnąć by robić efekt..
Mam w dwóch miejscach i w dwóch mi się podoba Posiany z nasion... wiec tym bardziej zrobiłam sie dumna z niego..
Na bylinówce

Z sadzonki hoduję i dopiero w tym roku pokazał co potrafi

Mala_Mi napisał(a)

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.

Miejsce niebywale urokliwe Fotka również!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:18, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten obrazek, jeden z moich ulubionych zestawów kolorystycznych. Jak fajnie przypomnieć sobie twoją działeczkę. Szpaler piwoniowy oczywiście podziwiałam.
Krzaczków piwonii mam kilka, ale małe są. Jeden z nich pokazał dwa pączki ale wygląda na to że się nie rozwiną. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies