Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 18:26, 01 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
.
Od włożenia patyczków do ziemi musi trochę czasu upłynąć.Moja na ok 6,7 lat.Pilnuję pnia i kilka razy w ciągu roku wyłamuję odrosty i przycinam gałązki wyrastające pionowo.Rośnie silnie...a ja chcę utrzymać taki parasolowaty wachlarz.To praca dla cierpliwych...a my takie jesteśmy...lubię pielęgnować wszystko od początku.

Cieszę się,że do mnie trafiłaś...postaram się odwzajemnić wizytę...pozdrawiam.

moje sa jeszcze male
ale rozumiem ze musze wybrac pedy w miare proste i odcinac wszystkie boczne odrosty
Liliowo i kolorowo:) 18:25, 01 cze 2014

Do góry
No i nasz nowy członek rodziny sunia szczeniaczek KROPKA
Ogródek Agam 18:23, 01 cze 2014

Do góry
Dopiero teraz zauważyłam fotki z szerszego kadru. Jak nic pasuje tutaj zrobić taką linię:

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 18:15, 01 cze 2014

Do góry
wiunia napisał(a)

Joasiu no właśnie martwię się Katalpą jej liście bardzo mnie niepokoją, wiem, że posadzona niedawno i musi się przystosować i jeszcze ostanie ulewy potem upały ale mam wrażenie, że są w coraz gorszym stanie może opryskać czymś na grzyba? Wczoraj wieczorem podlałam "Magiczną Siłą" w szkółce powiedzieli, że po 2 tyg. mogę zasilić i właśnie minęły dwa tygodnie od posadzenia. Joasiu masz też katalpę o ile pamiętam to może coś mi poradzisz albo napisz jak Twoja zachowywała sie na początku?
Aha opryskałam ją też na ssąco gryzące paskudy, bo zauważyłam takiego jakiegoś żuka czy chrząszcza nie wiem co to było ale na liściu grasowało

Wiuniu jestem
Z tego co widzę na załączonych zdjęciach to są raczej uszkodzenia mechaniczne np. podczas transportu, otarcia, rozdarcia liści. Może zbyt ulewne deszcze czy grad lub też silny wiatr spowodował te uszkodzenia. Pamiętaj też że roślina po posadzeniu trochę choruje.
Ale to moje zdanie, może inni sie w tej kwesti wypowiedzą.
Możesz ją profilaktycznie opryskać, wrzucę Ci link ze sporym wyborem środków na choroby katalpy.
Moja dotychczas miała tylko mącznika po zbyt długich opadach i stosowałam Mirage.
http://www.szkolkarstwo.pl/article.php?id=425
Piękne zdjęcia ogrodu Wiuniu, widać jak wiele serca i pracy wkładasz w upiększanie swojego miejsca na ziemi. Doniczkowe też bardzo efektowne.
pozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 18:15, 01 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Asia łatwo dość(i wrócić) szlakiem żółtym do Zielonego Stawu z parkingu przy wylocie Doliny Kieżmarskiej

i można iść wyżej na szczyt jest dość łatwo a widoki powalające -rodzina da radę

Zbyszku, dziekuję bardzo za przepiękne krajobrazy. Chciałabym w tym roku pojechać w Tatry i widzę,że po poradę to do Ciebie i do Mirelli
Trzy lata temu byliśmy w Sudetach ale najpierw wszystko zglębiłam w internecie.
Zawsze jestem otwarta na każde wskazówki dotyczące szlaków i gdzie pojechać i co zobaczyć
Sedecznie pozdrawiam
Ogródek Agam 18:15, 01 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aguś... Wydaje mi się, że nie wygląda źle... ale z doświadczenia wiem, że zdjęcia niestety nie oddają tego, jak to wygląda na żywo. Nie wiem, czy dobrze myślę, ale pewnie masz wrażenie, że wychodzi zbyt prosta linia, a nie łuk? Jeśli tak, to chodzi mi po głowie wycięcie rabaty w taki sposób:

Marta właśnie coś takiego chodziło mi po mojej łepetynie.
Bardziej do mnie przemawia. Tamta linia właśnie taka prosta wychodzi.
Z tym że ja zawsze kombinuję, wyginam itd. oj Danusia by się przydała, ale wiem ile ma na głowie... Idę kombinować jeszcze...
Dzięki
Kwiaty z ogródka Marty :) 18:14, 01 cze 2014

Do góry
coraz bardziej odgrodzona od ulicy...

lilie troszkę zostały obżarte, pryskałam juz drugi raz i jest lepiej

ta róża bardzo ucierpiała podczas remontu nawierzchni, o dziwo w tym roku zakwitła i ma się nieźle

i hortensja - najprawdopodbniej pinky winky
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 18:13, 01 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
To moje poprzednio zrobione rabaty

No piękne te nowe rabaty- uporządkowane ale kolorowe. To duża sztuka nie narobić bałaganu. Bardzo mi się podoba
I fajne zakupy Powiedz jeśli możesz, jakie drogie były carexy- bo to naprawdę duże sadzonki.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 18:12, 01 cze 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
A teraz dla ludzi o silnych nerwach misecznikowy horror

Te akurat foty nie są tak drastyczne, są gałązki, na których robale kłębią się jeden na drugim...

Takie widoki z wieczora a potem koszmary
a tak poważnie to lipa a tymi robalami
Ogródek Agam 18:07, 01 cze 2014

Do góry
I parę widoczków, bateria mi padła

Variegatusy, czosnki, wrzosowisko.

Ogródek Agam 18:06, 01 cze 2014

Do góry
Aguś... Wydaje mi się, że nie wygląda źle... ale z doświadczenia wiem, że zdjęcia niestety nie oddają tego, jak to wygląda na żywo. Nie wiem, czy dobrze myślę, ale pewnie masz wrażenie, że wychodzi zbyt prosta linia, a nie łuk? Jeśli tak, to chodzi mi po głowie wycięcie rabaty w taki sposób:
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:06, 01 cze 2014

Do góry

A co to jest na pierwszym planie?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:04, 01 cze 2014

Do góry

Przepięknie po prostu. Wszystko super rośnie, aż miło patrzeć.
Mnie szczególnie zachwyciły te orliki oraz trawy. Naprawdę masz ich dużo. Dodają lekkości ogrodowym nasadzeniom Skąd mogę wziąć takie orliki? Kupowałaś sadzonki? Pytam bo są piękne i pasują mi do mojej wizji ogrodu- ma być różowo i biało z domieszką fioletu
Kwiaty z ogródka Marty :) 18:03, 01 cze 2014

Do góry
drugi sezon żurawek w moim ogródku nie wiem co to za odmiany, kupowałam na targu, ładnie się rozrosła i też zamierzam ją podzielić

rajska jabłoń w tym roku będzie miała tylko 3 owoce
Ogród... reni 18:03, 01 cze 2014

Do góry

W cieniu - zacieniona 18:03, 01 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusia czy sama ukorzeniałaś Wajgelę bo ja tak tylko tą z biało obrzeżonymi liśćmi i różowymi kwiatami.Pięknie ją wyprowadziłaśpozdrawiam
Tą z biało -z zielonymi liśćmi tez ukorzeniałam...ale ona ma delikatne gałązki i dlatego prowadzę ją nisko...mam tez zz niej kulki.

Fotki wcześniejsze z 2010 r...była zbyt ekspansywna...taki krzaczor się zrobił,moja działka maleńka i dlatego zdecydowałam się na radykalne cięcie.Rośnie szybko i sama się dziwię,że to dopiero 4 lata po cięciu...
...i teraz ...po 4 latach
Ogród... reni 18:02, 01 cze 2014

Do góry

Ogród... reni 17:59, 01 cze 2014

Do góry

Kwiaty z ogródka Marty :) 17:57, 01 cze 2014

Do góry
a teraz domek

żurawki z hostami sadzone naprzemiennie, dziś już wiem, że tak się nie robi na jesieni wielkie sprzatanie
starce bardzo się rozrosły
Ogródek Agam 17:55, 01 cze 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies