Wiesz Ewelinko takiej opcji nie biorę zupełnie pod uwagę - wolałabym żeby ta rabata była"skierowana" nie w stronę domu a w stronę podwórka
ale biorąc pod uwagę taki układ rabata zamiast się zwęzić musiałaby się poszerzyća tego bym nie chciała
Czyli ma świetne warunki
swojej w ogóle nie tnę, pozwalam jej rosnąć, jak chce i całkiem jej to wychodzi, choć ogranicza ją pień tamaryszka, ale cóż robić
w kręgu bukszpanowo, różano, hortensjowym, skrywa się liliowiec....cudny, będę przenosić, tylko nie wiem gdzie!
z trudem wlazłam i kawałek sfociłam
Chopiny tak wysoko, ze nie mogę ich skubać, z drabiną nie da się wejść
A tak, mamy długi weekend więc regeneruję się dziś Sąsiadkę obdarowałam mieczykami białymi a i dla mnie coś zostało. Ot deszcze je dobijają.
tak nieskromnie powiem że podoba mi się te zestawienia donicowe
a to pstrokate też ma swój urok
a tak, mamy też ruchomą ozdobę ogrodową. Wadą ozdoby jest to że pcha się do każdego zdjęcia i udaje że akuratnie on tam chciał usiąść pierwszy, a to ja potem z aparatem przyszłam Luby się z ozdoby śmieje jak widzi jakie ozdoba ma parcie na szkło! zatem wrzucam i ogrodową odsłonę naszej ozdoby. O mały włos nasza ozdoba nie dostała brata albo siostrzyczki paryżanki Tożto byłby foch!
A ja podziwiam twoje hortensje, 3x3, szok!
u mnie kwitną ogrodowe, anabellka i limki, ale te w cieniu bardziej...o dziwo
miło słyszeć, ze mając taki piękny ogród, znajdujesz u mnie jakieś inspiracje
zakątek w połowie cienisty
a nic leżę i odpoczywam i czekam na wrzesień na wielkie przesadzanie bo od leżenia mi się w główce poprzekręcalo, jeszcze robię akcję dom czyli okna mycie itd. no i gości przyjmuję więc sprzątam przed i po i dumam czy ten kolor z tym pasuje jak przesadzę
W ub roku w lipcu wymyślałam zmiany w ogrodzie i plan był dobry zrealizowany więc teraz musowo też
Nie, nie, nie mówię że rośliny zupełnie out. Ale pomyślałam, że może chciałabyś ciut przysłonić widok na dalszy plan, i w końcówce tego kwadratu bądź prostokąta posadzić coś wysokiego, zrobionego na stożek albo ekran. Na zdjęciu wygląda to jak zawieszone w powietrzu, ale to zrobione na szybko jest. a pomiędzy kulkami a tym wyższym piętrem możesz wsadzić inne roślinki
Dziękuję Wiuniu, zmienia się na korzyść, ale ile potu trzeba wylać
lilie, jeżówki i budleje, ale je kochają motyle...ale na białych mniej przysiadają niż na różowych...werbenę też uwielbiają i złocienie...