Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 08:36, 30 maj 2014

Do góry
Ogród w porannej odsłonie - jest słońce
Ruszam do pracy - miłego dnia wszystkim życzę

Rozpoznawanie odmian róż 08:31, 30 maj 2014

Do góry
peonia66 napisał(a)
Prosze o rozpoznanie róży o fioletowych zwisających kwiatach.

Te zdjęcia mówią o kolorze kwiatów, pokroju krzewu róży i sile wzrostu. Potrzebne jeszcze zdjęcie kształtu kwiatu (takie jak powyżej u akanta), pędów (kolce),liści oraz infomacje o zapachu, porze kwitnienia i powtarzaniu. Mając dopiero te wszystkie dane można spróbować oznaczyć Twoją róże.

Pozdrawiam,
Piotr
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:30, 30 maj 2014

Do góry
Słoneczność wszystkim przesyłam. Miłego dnia.

Chatka Baby Jagi 08:26, 30 maj 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
Iryski też teraz maltretowane przez deszcz... ale i tak jestem z nich dumna...

Iryski wyglądają jakieś ozdobne trawy z chmurką motyli nad nimi

Mój dziki bez w tym roku nie kwitnie... i wiciokrzew wygląda nieciekawie w porównaniu do Twojego... muszę poczytać o nim, bo może nie takie warunki ma
Piękny ten ogród... bajka...

Ogród w cieniu brzozy 08:16, 30 maj 2014

Do góry
Agatko, czy dałaś tej róży jakąś podporę, czy sama sobie tak fajnie radzi ? Jak duży jest ten krzew ? Pytam bo też kupiłam rhapsody in blue i będę ją w tym roku sadzić. Ile miejsca muszę dla niej zarezerwować ?
Ile lat ma ten krzew ?
Mój skrawek zieleni 08:14, 30 maj 2014

Do góry
Niestety mój trawnik pomimo nawożenia i cotygodniowego koszenia wygląda nieszczególnie.
Pomoc potrzebna od zaraz, a ja nie wiem co robić

Wygląda tak jakby jakiś gatunek trawy miejscami wyginął
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 08:06, 30 maj 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)

Na pocieszenie zakwitły bodziszki korzeniaste, które w kwietniu przyjechały do mnie aż z Krakowa. Są niesamowite!

Faktycznie piękne !
Borówcowy raj 08:00, 30 maj 2014

Do góry

Pa.
Borówcowy raj 07:58, 30 maj 2014

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:58, 30 maj 2014

Do góry
Marzenko ,z podziękowaniami że jesteś, twój pseudo-skalniak w mojej wersji Myślę że jesteś inspiracją dla wielu...Pozdrawiam i miłego dnia.
Borówcowy raj 07:55, 30 maj 2014

Do góry
Wspominacie o trawach ... one tam są. Dokładnie od żółtej dużej tui w prawą stronę zdjęcia. Nie widać ich teraz, bo malutkie, a dwie chyba zmarzły. Variegatus posadziłam. Widać na 137 stronie:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1500-borowcowy-raj?page=137

W sezonie da się jeszcze patrzeć na tę rabatę. Najgorzej jest zimą. Skyrocket jest nie do przyjęcia dla mnie. Okropna roślina od dojrzałego wieku. Jak jest młody to może być, potem już nie. Nie sadźcie go. Od paru lat robię wszystko, żeby ten żywopłot zasłonić. Od dwóch lat zmieniam i wszystko jest małe jeszcze, bo tam cień do 14 praktycznie, wolny wzrost roślin, wilgoć i grzyb przez to. Chyba już postanowiłam co do tej rabaty, że dodam wąskiego serba, żeby ładnie mi kukał z okna tarasowego zimą i buka za trzema stożkami bukszpanowymi, będzie kolor i piękna faktura zimą. Można coś na nim zawiesić i też ładnie wygląda. Jak się rozrośnie, to stożki przestawię, bukszpan się fajnie przyjmuje po przesadzeniu. Osobiście nie podobają mi się długie, proste rabaty. Ta część ogrodu się ciągnie i niewiele się dzieje. Bardziej lubię zawijasy i "tajemnice", co jest za tym albo za tamtym.
Przy okazji "myślenia" popstrykałam wczoraj trochę:

Wilcza Góra 07:50, 30 maj 2014

Do góry
ile lamp w lasku brzozowym ?

Wilcza Góra 07:49, 30 maj 2014

Do góry
a może z obu stron ?

Wilcza Góra 07:49, 30 maj 2014

Do góry
wczoraj wieczorem mieliśmy "ostatnie przymiarki" i masę wątpliwości

z lewej, z prawej ?

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:26, 30 maj 2014

Do góry
Paulina_wero-Paulinko, jak tu się nie zachwycać, jak jest tak pięknie wiosną

Iwonaal-Iwonko, lubię tę różę, jak zobaczyłam ją w szkółce, to bez mrugnięcia oka, musiałam ją mieć, czasami zaglądam do szkółek i tak przypadkowo można się potknąć o jakieś cudo, a chciałam tylko pooglądać

Laurowisnia-piszesz, że ta róża to.............. Rhapsody in Blue jak nic, na 100%, bardzo się cieszę, że to ona......moja Parade, jest jeszcze mała, ale rośnie, jej kwiaty zobaczę pewnie dopiero w przyszłym roku

ZbigniewG-Zbyszku dziękuję, za irysa w pięknym kolorku, zapomniałeś napisać jego nazwy...........życzę Ci udanych łowów zakupowych

Ewasyg- Rhapsody in Blue, tak jak u mnie i Laurowiśni na pewno Cię zachwyci

Tarnina-przyszedł iryskowy czas, więc się nimi teraz zachwycamy...........a to drzewko, które wpadło ci w oko, to klon japoński Shirasawa aureum

renatamama3-żółte irysy nad naszymi oczkami pasują i bardzo im odpowiada moczenie się w wodzie

renatamama3-Renatko, my kwiatowolubni, poradzimy sobie, żeby nam kwitło od wiosny do jesieni w ogrodach

EPODLAS-Bożenko, to co ładne , musi ładnie wyglądać na zdjęciach.....jak tu złapać teraz dobre światło kiedy pada

tutaj obrazek trochę w deszczu

Serdeczności, ciepła i słoneczka wam życzę

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:13, 30 maj 2014

Do góry
Powojnik Ville de Lion

piwonie przed rozkwitem
Ogród Leny. 07:12, 30 maj 2014

Do góry
Agnieszko dziękuję i postaram się o jakieś propozycje u ciebie

Eden Rose jest zachwycająca
Zostawiam Czosnek białawy Krzysztofa

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:09, 30 maj 2014

Do góry
Pozdrawiam o poranku. Szczególnie Bożenkę,bo "elegancik " od niej właśnie kwitnie.
Życie w wiejskim ogrodzie 01:48, 30 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ja też u siebie w domu mam szczawik na parapetach który kwitnie przez cały rok W naszym klimacie uważany jest za roślinę jednoroczną choć tej zimy wiele mi przeżyło w gruncie co mnie zaskoczyło Należy jesienią wykopywać bulwy i przechowywać do wiosny w suchym i chłodnym pomieszczeniu

Gdyby nie to kłopotliwe wykopywanie bulw szczawik byłby niezłą konkurencją dla bordowych żurawek

O reklamacji nasion i szczęśliwym zakończeniu poczytałam, nasadzenia donicowe obejrzałam... a teraz idę spać, bo nie wiem kto jutro za mnie wstanie
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:58, 30 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jakaś siewka.. ale co to?.... jeżówka, rudbekia, ale jakiś ogromny mutant.. ot fachowiec.. nie wiem co..

Słonecznik może? A może nie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies