Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój wymarzony ogród

Mój wymarzony ogród

Magda_ 11:26, 21 lip 2014

ciężko się ze mną ustala ogrodowe sprawy prawda??
MamaMagda 13:51, 21 lip 2014

wróciłam z urlopu i nadrabiam zaległości!

cudne te przykładowe rabaty ze stipą
właśnie mnie natchnęło na stipę i wrzosy - muszę pogooglać, bo chyba zaryzykuję raz jeszcze z wrzosami u mnie
ewakatowice 13:54, 21 lip 2014

Madziu, czy przy grilu będzie stół, jakiś blat roboczy?

Magda_ 14:03, 21 lip 2014

MamaMagda napisał(a)
wróciłam z urlopu i nadrabiam zaległości!

cudne te przykładowe rabaty ze stipą
właśnie mnie natchnęło na stipę i wrzosy - muszę pogooglać, bo chyba zaryzykuję raz jeszcze z wrzosami u mnie

mi też się podoba to połączenie a jak jeszcze roślinki się rozrosną to wtedy będzie fajniutko
Magda_ 14:05, 21 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Madziu, czy przy grilu będzie stół, jakiś blat roboczy?

Ewciu tutaj będzie tylko ławeczka, stolik i jakieś miejsca do siedzenia będą na tym drugim tarasie pod zadaszeniemale to już nie w tym roku
nicol21 15:09, 21 lip 2014

Magda_ napisał(a)

winogronka muszą zostać
kulki mam prawi na każdej rabacie więc o powtarzanie nie trza się martwić
czyli rozumiem, że dotychczasowe roślinki powinny wylecieć ??

Nie, nie, nie mówię że rośliny zupełnie out. Ale pomyślałam, że może chciałabyś ciut przysłonić widok na dalszy plan, i w końcówce tego kwadratu bądź prostokąta posadzić coś wysokiego, zrobionego na stożek albo ekran. Na zdjęciu wygląda to jak zawieszone w powietrzu, ale to zrobione na szybko jest. a pomiędzy kulkami a tym wyższym piętrem możesz wsadzić inne roślinki

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magda_ 15:38, 21 lip 2014

nicol21 napisał(a)

Nie, nie, nie mówię że rośliny zupełnie out. Ale pomyślałam, że może chciałabyś ciut przysłonić widok na dalszy plan, i w końcówce tego kwadratu bądź prostokąta posadzić coś wysokiego, zrobionego na stożek albo ekran. Na zdjęciu wygląda to jak zawieszone w powietrzu, ale to zrobione na szybko jest. a pomiędzy kulkami a tym wyższym piętrem możesz wsadzić inne roślinki

już załapałam - blondynaze mnie

Wiesz Ewelinko takiej opcji nie biorę zupełnie pod uwagę - wolałabym żeby ta rabata była"skierowana" nie w stronę domu a w stronę podwórka
ale biorąc pod uwagę taki układ rabata zamiast się zwęzić musiałaby się poszerzyća tego bym nie chciała
Magda_ 15:38, 21 lip 2014

Dziewczyny jesteście kochana, że tak się staracie buziaki dla was wielkie
ewakatowice 16:59, 21 lip 2014

Madziu
Świetne propozycje a teraz powiedz kochana jakie wnioski
Kształt ?
Nasadzenia?
Kora, kamień?
Kolorowo czy pastele?
Zimozielone ?

malkul 21:09, 21 lip 2014

No i maszCibabo, teraz musisz odpowiedzieć i sprecyzować, no tak Ewa to konkretne babka