Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 14:01, 21 lip 2014

Jednym słowem - same zalety
Katkak 14:19, 21 lip 2014

malgorzata_s... 14:21, 21 lip 2014

Kasiu dynie piękniaste No i niebieskości Buziak
agatanowa 14:52, 21 lip 2014

Katkak napisał(a)

Jest równie pyszne jak zupa. A najfajniejsze jest to, że dynię można obrać, pokroić w grubą kostkę, zamrozić i zjeść takie leczo, zupę, czy co tam kto lubi w środku stycznia powiedzmy .

Kasia, ja ostatnią (tj. z poprzedniego sezonu) zjadłam dokładnie 1,5 tyg. temu Pizmowa przetrzymała się nawet bez mrożenia. Zupa była pycha! Teraz już mam cukinie, patisony i też zaczynam sezon zupowo-zapiekankowy własnej produkcji

A dynki niech się wygrzewają na słońcu Tym razem mam tylko jakieś zwykłe Są piękne oczywiście, ale mniej trwałe
agatanowa 14:54, 21 lip 2014

Nallar napisał(a)
Zupa z dyni. Polecana też dla matek karmiących
Przepraszam Kasiu nie mogłam się powstrzymać

nie wiedziałam

A i liście fantastyczne
Dla mnie dyniowate to trochę taka namiastka egzotyki w ogródku: olbrzymie liście, olbrzymie kwiaty i do tego olbrzymie jadalne owoce (o małej zawartości cukru!)
stempka 16:26, 21 lip 2014

Katkak napisał(a)

Też mi jakaś drewniana przesłonka chodziła po głowie z jakimś pnączem (na pergolę niewiele tam miejsca). Dzięki za pomysł, zerknę jak u siebie to wykombinowaliście . Pozdrawiam.

Serdecznie zapraszam. Tymczasem widzę nowe bajerki jaki piękny niebieski motyl ze szkła witrażowego. Bardzo lubię takie ozdoby.
Katkak 16:58, 21 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Kasia, ja ostatnią (tj. z poprzedniego sezonu) zjadłam dokładnie 1,5 tyg. temu Pizmowa przetrzymała się nawet bez mrożenia. Zupa była pycha! Teraz już mam cukinie, patisony i też zaczynam sezon zupowo-zapiekankowy własnej produkcji

A dynki niech się wygrzewają na słońcu Tym razem mam tylko jakieś zwykłe Są piękne oczywiście, ale mniej trwałe

A ja właśnie wtryniłam bigos z cukinii Agatka jakbyś miała chwilkę byłabym Ci wdzięczna za przepis na Twoją zupkę dyniową na PW. Ja też uważam, że dynie i cukinie to nie tylko smaczne i zdrowe warzywa, ale i piękne rośliny .
Katkak 17:00, 21 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu dynie piękniaste No i niebieskości Buziak

Strasznie mnie cieszą te warzywka Gosiaczku . Obiad z własnego ogródka - bezcenne . I niech żyją niebieskości . Gdybyś podała mi swój adres na pw chętnie dodałabym swoje 3 grosze do Twoich niebieskości . Buziak
Katkak 17:02, 21 lip 2014

stempka napisał(a)

Serdecznie zapraszam. Tymczasem widzę nowe bajerki jaki piękny niebieski motyl ze szkła witrażowego. Bardzo lubię takie ozdoby.

Motyl nie jest już nowy, ma swoje latka, a i w ogródku mieszka już dłuuuugo. Fajnie wygląda w zimie gdy jest śnieg . Pozdrawiam .
agatanowa 17:28, 21 lip 2014

Katkak napisał(a)

A ja właśnie wtryniłam bigos z cukinii Agatka jakbyś miała chwilkę byłabym Ci wdzięczna za przepis na Twoją zupkę dyniową na PW. Ja też uważam, że dynie i cukinie to nie tylko smaczne i zdrowe warzywa, ale i piękne rośliny .

zrobione

a Ty, proszę, daj na bigos/leczo z cukinii, dynii plissssssssss