Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Urszulla 10:14, 20 lip 2014

Danusiu, z domu jadę jutro rano, ale nad morze nocą pociągiem. Muszę jeszcze z rana z tym autem sprawę załatwić jak się będzie dało.

A Ty się trzymaj i nie poddawaj a zobaczymy się w sierpniu
oby tylko pogoda dopisywała ogrodom
Milka 14:43, 21 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Nie, Grandiflora u mnie jest bardziej w polcieniu i zaczyna swoj spektakl kwitnienia dopiero a to jest Vanille Freise, w sloncu jest i za chwile zacznie sie przebarwiac ale kwiaty jeszcze jej rosną jest cudna. Najwieksza mam Tardive, jest najstarsza i była u mnie jako pierwsza i ma ok.3m wysokosci i szer.Pozdrawiam

O rany!!! koniecznie przy nich fotkę zrób
jak je prowadzisz, że taki efekt, u mnie na razie tylko limki w takich rozmiarach
Milka 14:56, 21 lip 2014

Kupilam dzis roze w donicy na targu NN czy ktos mi pomoze co to za roza? Nie wiem czy posadzic do pełnego slonca czy polcienia? Poczekam az ktos mi rozpozna. Jest cudna Ma delikatny zapach

Doczytałam o hortkach a ta róża, to Rahpsody in Blue, może i do 3 metrów dorosnąć, ma piękny kolor, pachnie średnio, ale pachnie
Milka 14:57, 21 lip 2014

to jest po prostu cudo!!
ale okaz!
anna_g 15:50, 21 lip 2014

Ale u Ciebie pięknie liliowo i widzę, że żeliwny garniec zyskał zawartość A te horti to giganty są...
EPODLAS 09:55, 22 lip 2014

Ale ty masz hortensje.. Ta wielka to naprawdę okaz. I ile kwiecia. Mama ogrodniczka pewnie dobrze je karmi. Nowa róża ma ciekawy kolor. Będzie duża, musisz jej znaleźć dużo miejsca.
gierczusia 17:08, 22 lip 2014

Jezusicku .. Ale piękne te hortensje .. One na jakiś sterydach som czy cuś ... Ze też moje cisy noe kcom tak rosnąć ... Echhhhhh

Ściskam Danusiu
Kindzia 23:26, 22 lip 2014

Taka wielka vanilka po trzech latach??????? Matko i córko, mam nadzieję, że moje takie wielkie nie urosną, miejsca nie będą miały na tyle...jak nisko je tniesz na wiosnę Danusiu?

Lilie faktycznie mamy te same Lubię tę wielką z żółtym środkiem, takie kwiaciory ogromne ma i pachnie cudnie

Danusiu może być pasowało do mnie przyjechać w ten długi weekend sierpniowy? W sobotę na przykład? Albo tydzień wcześniej? Kiedy?

Pozdrówka
danuta_szwajcer 20:29, 23 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Danusiu, z domu jadę jutro rano, ale nad morze nocą pociągiem. Muszę jeszcze z rana z tym autem sprawę załatwić jak się będzie dało.

A Ty się trzymaj i nie poddawaj a zobaczymy się w sierpniu
oby tylko pogoda dopisywała ogrodom

Ula juz zapewne odpoczywasz nad naszym morzem, do zobaczenia w sierpniu
danuta_szwajcer 20:31, 23 lip 2014

Milka napisał(a)

O rany!!! koniecznie przy nich fotkę zrób
jak je prowadzisz, że taki efekt, u mnie na razie tylko limki w takich rozmiarach

zaraz zdjecia dam tylko ta z gigantem 3m poruszone jest, limki tez mam duze. Tą Wanilke to chce jak drzewko, tne bardzo mocno, chyba lubi slonce a jest w pełnym słoncu.