Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Magdalena25 23:33, 20 lip 2014

wiunia napisał(a)

Pięknie się u Ciebie robi
Ciekawa jestem, co to za trawa?
Ja się zakochałam ostatnio w trawach i zapisuje sobie nazwy
Pozdrawiam
wiunia 06:26, 21 lip 2014

Madziu to jest prawdopodobnie mískant olbrzymi roš
nie u mnie drugi sezon, dostałam tez wiosną kłącza tegoż od Iwonki zakochanej w ogrodach rośnie w innym miejscu i jest trochę mniejszy, bo tegoroczny - teź uwielbiam trawki wszelkiej maści Pozdrawiam!
agatanowa 08:30, 21 lip 2014

wiunia napisał(a)
kilka fotek

danici przed cięciem

po cięciu

nowe złote tujki

ambrowiec

graby po cięciu

Wiuniu! Ślicznie! Ale masz piekną szałwię muszkatałową! Ona u nas zimuje? Bo ja widziałam ją w Chorwacji i bardzo mi się podobała A teraz u Ciebie

Czuję się co nieco matką chrzesną tak pieknego rozkrzewienia grabików! Zywopłocik zdecydowanie ładny, zdrowy i zobaczysz, jak wybuja! Dobrze go prowadzisz

Daniki przycięłaś jak mistrz fryzjerski, ambrowiec zdrowy i dobrze się zapowiada. A rabaty starannie prowadzone. Z zółtych tujek bedziesz zadowolona, będą cieszyły oko
agatanowa 08:31, 21 lip 2014

wiunia napisał(a)
Agatko ja nie mam jeszcze nawet ogrodzenia z dwóch boków posesji, dopiero w tym tygodniu zrobiliśmy elewację domu, a sąsiedzi widzą mnie jak na dłoni a na dodatek jedni trafili mi się wyjątkowo wredni i uprzykrzają nam zycie ile się da udaję, że nie istnieją , bo bym oszalała dlatego tak bardzo mi zależy na bujnych roślinkach i robię co mogę, żeby rosły ładnie a one się w miarę starają U Ciebie jest pięknie, lubię po cichu pobyć w Twoim ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie Wiuniu i zyczę powodzenia w realizacji planów, o których piszech. Jednocześnie nie wątpie w to, bo - jak do tej pory - to jesteście bardzo konsekwentni i zdecydowanie widać postępy
agatanowa 08:35, 21 lip 2014

wiunia napisał(a)
lawendowo

mikołajkowo

oliwnikowo

Te srebrzystosci i błękity zachwycają. Lawendy jakies mam, ale niestety marne (chyba za mokro mają), mikołajka zaledwie jednego - przytarganego z łąki. A oliwnik u mnie jest na liście chciejstw... ale chyba będzie w donicy Tymczasem u Ciebie wszystko takie dorodne

No i super ten dzban z konarem położyłas

Hortensję też maż cudną, tę Phantom
Borbetka 10:11, 21 lip 2014

No, Danica profesjonalnie przycięta jest!
Milka 14:15, 21 lip 2014

Ale frajda, tyle fot w końcu to mikołajkowo w zachwyt mnie wpędza i ten oliwnik, cudowności zmiany niesamowite, jak to się przyjemnie ogląda
Milka 14:16, 21 lip 2014

wiunia napisał(a)
kilka fotek

danici przed cięciem

po cięciu

co to tak cudownie kwitnie?
a ja moje danici nie tnę i jakos same w kule rosną
wiunia 22:56, 21 lip 2014

Agatko bardzo dziękuję za pochwały bardzo mi miło
a co do szłwii muszkatołowej to owszem zimuje mam ją od zeszłego roku, na zimę prawie całkiem zanika, a wiosną pięknie odbija i na dodatek rozsiewa się pięknie, należy uważać wiosną aby młodych siewek nie wypielić
graby staram się doglądać dość często, bo mi zależy żeby dobrze rosły, mają udawać płot
Agatko oliwnik jest super drzewem i bardzo szybko rośnie, ja swój obcięłam cały od dołu, bo wyglądał jak ogromny krzaczor, a nie drzewo. Kupiłam go jako małą witkę z kilkoma gałązkami wiosną zeszłego roku.
Warto go mieć pięknie pachnie narcyzami jak kwitnie Pozdrawiam serdecznie!
wiunia 23:01, 21 lip 2014

Borbetka napisał(a)
No, Danica profesjonalnie przycięta jest!

Monisiu witam! Obciachałam moje danici pierwszy raz pod wpływem Twoich pięknych poduch i Twojego wzorowego instruktażu jak ciąć moje rosną u mnie trzy lata i dopiero teraz obcinałam Jak dorwałam się do nożyc to i graby poleciały Pozdrawiam serdecznie!