W tym roku nie musiałam dużo podlewać, bardzo spokojny i zrównoważony rok w moim ogrodzie...
I dzieki Bogu to tempo teraz mamy wariackie - zaczęliśmy roboty nad morzem
Jak Bozia da, to w październiku będzie ogrodzenie i szmbo, a na przyszłą wiosne studnia i.... zostanie juz tylko domek
Wychodząc z domku masz piękny widok na ogród ale nie tylko na ogród, bo macie piękną okolicę, dużo zieleni, polna droga w tle i łąka? bardzo ładny sielski widok, ja bardzo lubię takie klimaty, mieszkam na wsi ale wychodząc z domu nie mam takich ładnych widoków
Czy ja wiem czy moje hortki wypasione. ot rosną sobie.
Mieczyki tu i ówdzie jeszcze kwitnąca te zielone liliowe to w tym roku kupiłam.
aha , dzięki za nazwę trawy. spodobały się te kłoski.
Ale wychodzi na to, że kupiłam trawę taką jaką dostałam niedawno tyle, ze mniejszą i nie kwitnąca od Joli-Aprilka i jej nie poznałam
Widziałam u ciebie pięknie kłosowce trzymają się pionowo. A u mnie się pokalają lekko. A czemu ?
Pamiętasz tą różyczkę ? i werbena bardzo ja polubiłam
Kordina i Basieksp, to prawda...mnie się wydaje, że wszystkie ujęcia już były, a jednak nie...!? A przynajmniej z innej perspektywy były.
Np. wejście na warzywniak pokazywałam kilkakrotnie, ale może nie z tak bliska Zmieniało też trochę wygląd. Brunery są drugi sezon.
Maj:
Czerwiec:
Sierpień:
Wrzesień:
W tym roku szczególnie dużo powojników zachorowało. Czy to uwiąd był? Nie wiem. Pousuwałam suche pędy. Tutaj padły dwa Polish Spirit. Jeden odbija od korzenia.