Szałwia Marleu Blue z nasionek od Frezji i mam jeszcze do pikowania jeżówkę białą Z trawami to ci powiem że się na nie wkurzyłam i wykopałam przy korzeniach nie było oznak życia.
Raport sadzonkowy Szałwia rosnie i zbiera się do kwitnienia.Kłosownica urosła znacznie i trawki tańczące chba się przyjęły po dzieleniu.Takie sadzonki perukowca wychodowałam z patyka w zeszłym roku teraz już okazałe i jeden zakwita nawet Miłego dnia dla wszystkich zaglądających
Asiu
Wiem, że ta rabata Ci sie podoba Dziękuję za te miłe słowa
Jutro sprawdzę wysokość. A okazała Twoja będzie już w tym sezonie ... tylko pamiętaj żeby ściąć przekwitnięte kwiatostany wówczas potrafi nawet trzykrotnie zakwitnąć i zwiększyć swoją objętość
Buziaki
Twoja niebieska zachwyca mnie co roku, no ale ta szałwia robi wrażenie w takiej masie. Ostróżki już Ci ładnie kwitną , moja jedna też wybujała na prawie dwa metry, ale jeszcze jest w pąkach, normalnie jakieś giganty.
No no Kasia z tą silną wolą to nie do końca jest jak mówisz Na przykład ostatnio ciągle po głowie chodzi mi Artemis ale no zupełnie nie wiem gdzie mogłabym ją u siebie posadzić i myślisz, że odrzucam te myśl? gdzie tam na siłę szukam w mojej wyobraźni gdzie by ją u mnie ulokować? Także wcale nie jest tak kolorowo AM dosadzałam z półtora tygodnia temu. A szałwia jak dla mnie bardziej róż
Hortensja pnąca lada moment zakwitnie, bergenie sadzone miesiąc temu ładnie się zagęściły. Sąsiad zaczął budowę muru oporowego. Może wreszcie ucywilizuje się wschodnia granica działki.
Mocny akcent koloru w ogrodzie daje teraz szałwia omszona. Mam jej sporo: od białej, poprzez różową, ciemnoniebieską do fioletowoniebieskiej.