Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gosiek33 20:11, 10 cze 2016

Dzięki, koniecznie je kupię, nie się mnożą

coraz piękniejsze fragmenty pokazujesz, a już modrzew rewelacja kiedy go tniesz?
Gocha 20:12, 10 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

Co prawda pytanie do gospodyni, ale jako że w tym roku po raz pierwszy kwitnie u mnie wiązówka bulwkowa mogę się nią pozachwycać. Sadzona wiosną ubiegłego roku, teraz ma urocze kwiaty - 30 maja cała w pąkach była, teraz jest w pełni rozkwitu, i wypuszcza nowe pędy. Rośnie w słonecznym miejscu tylko od czasu do czasu podlewana i to raczej niechcący. https://www.ogrodowisko.pl/watek/5594-ogrod-do-odnowy?page=20 u mnie wersja pojedyncza, o ile pamiętam to Gocha ma odmianę pełnokwiatową?

Chyba masz rację ja miałam pełną- tak mi się przynajmniej wydaje. Ale miałam ją bardzo krótko bo jakos mi zginęła albo ją nieopatrznie zgracowałam. Ale jakoś mnie nie zachwyciła więc nie płakałam po niej.Moze trzeba ją było lepiej traktować to byłaby ładniejsza
Gocha 20:13, 10 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
Dzięki, koniecznie je kupię, nie się mnożą

coraz piękniejsze fragmenty pokazujesz, a już modrzew rewelacja kiedy go tniesz?

Gosiu modrzew tnę na wiosnę i czasami w lecie jak za długie gałązki wypuszcza
amelia_b 20:16, 10 cze 2016

A ja wiazowkę dziś kupiłam,pół dnia szukałam co to kupiłam ponieważ pani na targu nie pamiętała jak się ta bylina nazywa

A ja dziś o jednym i tym samym
Gosiu dzwonki świetne,a naparstnice cudowne, chociaż przeraża mnie fakt że ponoć trujące? dziś kupiłam też (pewnie już mówiłam)
Gocha 20:19, 10 cze 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu niesamowite te Twoje rabatyPięknie jak z katalogu

Gosiu jakoś tak samo wychodzi, ale nie wszędzie jest ładnie- ja tylko dobre obiekty wybieram do fotek. I tak Tobie będzie mi trudno dorównać Ale się staram
Gocha 20:27, 10 cze 2016

KasiaWB napisał(a)

bujna szałwia ale moją uwagę jak zawsze przyciąga wspaniały żywopłot świetnie strzyżony i elegancki

Kasiu ja nie mam ceglanego muru niestety to muszę to jakoś nadrobić. Pamiętam że Ci się podobał ten żywopłot już dwa lata temu. W tym roku jeszcze nie był przycinany, dopiero koło lipca Jurek będzie to robił.
anna_g 20:29, 10 cze 2016

Ale niesamowita szałwia... a połączenie szałwi z przywrotnikiem... miodzik
Gocha 20:32, 10 cze 2016

amelia_b napisał(a)
A ja wiazowkę dziś kupiłam,pół dnia szukałam co to kupiłam ponieważ pani na targu nie pamiętała jak się ta bylina nazywa

A ja dziś o jednym i tym samym
Gosiu dzwonki świetne,a naparstnice cudowne, chociaż przeraża mnie fakt że ponoć trujące? dziś kupiłam też (pewnie już mówiłam)

Amelia u Ciebie na pewno wiązówka bedzie ładnie rosła, ja swojej chyba nie dałam szans za szybko spisałam ją na straty.
Dzwonki warto mieć bo piekne. Naparstnice też piekne- ja się nie zastanawiałam czy trujące. U mnie nikt sie na nią nie rzuca. Do sałatki jej nie użyję Ale przy małych dzieciach to może strach. A cisy masz u siebie ? Bo te sa też prawie całe trujace. Tylko fakt że dzieci do kolorowego ciągnie
Betka 20:35, 10 cze 2016

Gosiu pięknie masz oj pięknie !!! Szałwia mnie zauroczyła jaka to odmiana bo moja jakaś wysoka ?!
Naparstnice dzwonki mają coś w sobie
Ale sobie popatrzyłam nawet czereśnie są ;d
Pozdrawiam Gosiu
amelia_b 20:37, 10 cze 2016

Mam cisa jednego na razie. No mam nadzieję że nie zacznie ich jeść