Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:03, 11 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina napisz mi na priv gdzie kupowałaś szałwię deep Blue i po ile.

Wysłane
paulina_ns 16:43, 11 cze 2016

Wstawiam obiecane zdjęcia chociaż jeszcze dużo roślin tam nie kwitnie jak np hortensje, róże, lilie, ale ważne, że jest skończone i czyściutko

Hortensje Pinky Winky ( szału w tym roku nie będzie, kupiłam je dopiero wiosną)

Szałwia, brakuje jej do towarzystwa róż, które są jeszcze w pąkach

paulina_ns 16:45, 11 cze 2016

Dalsza część, brakuje tylko tła...

paulina_ns 16:46, 11 cze 2016

I takie tam jeszcze...

paulina_ns 16:50, 11 cze 2016

A na koniec kolejna zakupiona dzisiaj róża do kolekcji, nie mogłam się oprzeć jej zapachu....no i taki kolor szukałam

róża angielska ' Charles Austin'

Koniecznie muszę ją posadzić przy tarasie, myślałam, żeby do towarzystwa dać jej lawendę no i jeszcze inne róże, tylko jaki kolor będzie do niej pasował?
jolka 19:57, 11 cze 2016

Oooo... widzę,że ktoś tu łapie różyczkę Piękną Austinkę kupiłaś Paulinka Fotki śliczne, i tak jak piszesz... najważniejsze, że wszystko wysprzątane. Jak rośliny zakwitną nic Ci nie będzie zakłócać delektowania się nimi.
Buziam
paulina_ns 20:03, 11 cze 2016

jolka napisał(a)
Oooo... widzę,że ktoś tu łapie różyczkę Piękną Austinkę kupiłaś Paulinka Fotki śliczne, i tak jak piszesz... najważniejsze, że wszystko wysprzątane. Jak rośliny zakwitną nic Ci nie będzie zakłócać delektowania się nimi.
Buziam

Jolu teraz w szkołkach tak nimi kuszą,że nie da się oprzeć, a może i nawet nie chce może Ty mi Jolu doradzisz z jakim kolorem byś ją zestawila? Może jasny fiolet widziałam też w takim kolorze róże...

Obawiam się, że zanim rośliny zakwitną jeszcze kilka razy pielic będę musiała, ale cóż coś za coś.

Widziałam u Ciebie Kamilki zdjęcia Twojego ogrodu, przepięknie masz i powiem Ci,że nawet całkiem podobnie zestawiamy rośliny, tyle,że ja w ilości kilku sztuk, a Ty hurtowej
jolka 21:01, 11 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Jolu teraz w szkołkach tak nimi kuszą,że nie da się oprzeć, a może i nawet nie chce może Ty mi Jolu doradzisz z jakim kolorem byś ją zestawila? Może jasny fiolet widziałam też w takim kolorze róże... Widziałam u Ciebie Kamilki zdjęcia Twojego ogrodu, przepięknie masz i powiem Ci,że nawet całkiem podobnie zestawiamy rośliny, tyle,że ja w ilości kilku sztuk, a Ty hurtowej

Nie wiem Paulinka, ja w ogóle nie mam takiego koloru w ogrodzie. Ale wydaje mi się, że z filetowym albo z białym ładnie by wyglądała. Ostatnio się zastanawiałam nad takimi roślinkami, jak perovskia i kocimiętka... Nie mam ich, Ty chyba też nie... a może taki "blue" byłby ciekawy...

A co do tych ilości hurtowych, to ja mam dosyć spory ten ogród. Jak wsadzę jedną roślinę, to się całkiem gubi i nie ma żadnego efektu. Więc takich róż, jak pokazujesz.. musiałabym wziąć co najmniej z pięć

paulina_ns 21:41, 11 cze 2016

jolka napisał(a)

Nie wiem Paulinka, ja w ogóle nie mam takiego koloru w ogrodzie. Ale wydaje mi się, że z filetowym albo z białym ładnie by wyglądała. Ostatnio się zastanawiałam nad takimi roślinkami, jak perovskia i kocimiętka... Nie mam ich, Ty chyba też nie... a może taki "blue" byłby ciekawy...

A co do tych ilości hurtowych, to ja mam dosyć spory ten ogród. Jak wsadzę jedną roślinę, to się całkiem gubi i nie ma żadnego efektu. Więc takich róż, jak pokazujesz.. musiałabym wziąć co najmniej z pięć

A one długo kwitną? Muszę o nich poczytać. Dziękuję za propozucje, myślę,że te kolory powinny ładnie pasować.

Z tego co widzę na zdjęciach to Ty masz ogromny ogród! Ja lubię taki mix masz wszystkiego po trochę, gorzej jak mi miejsca zacznie brakować, nie wyobrażam sobie tego
Kawa 21:42, 11 cze 2016

hej no coraz więcej róż widzę
dzisiaj przeszłam i zobaczyłam żde u mnie chwasty zaczynają szaleć