Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Betka 21:54, 10 cze 2016

Gocha napisał(a)

Beatko zapodałam troche zdjęć i jeszcze kilka wstawię za chwilę niech inni też popatrzą- dlaczego tylko ja mam się denerwować przy oglądaniu wymuskanych cudzych ogrodów Co do szałwii to gdzieś jak ją kupowałam to wstawiałam odmiany ale musiałabym poszukać. Tam jest po kilka różnych odmian i one nie są z tych małych- są raczej dosyć wysokie ale sa w kupie i w dużych kępach i przynajmniej na razie nie pokładaja się. Beatko a nie żałujesz że nie masz naparstnic- że całą usunęłaś ?
Czereśnie już się zaczęły te wczesne ale nawet nie ma kto ich zerwać Czy padał u Was dzisiaj deszcz ? Bo u nas lało i straszna wichura była co mi sie nie podobało

Gosiu kilka naparstnic mam wysieją się i będzie więcej. Moja szałwia wyklada sie denerwuje mnie to
Deszczyk był ale bardziej wiało niż padało! Sucho okropnie juz trawa zaczyna schnac na szambie to jej juz nie ma podlewam co się da latam a to z konewką a to z wężem! Masakra rośliny wiedna w oczach :'(
Gocha 21:56, 10 cze 2016

I jeszcze raz Viola

I powojnik NN zakupiony w tamtym roku w B, jako strasznie małą roslinka
Gocha 22:00, 10 cze 2016

Betka napisał(a)

Gosiu kilka naparstnic mam wysieją się i będzie więcej. Moja szałwia wyklada sie denerwuje mnie to
Deszczyk był ale bardziej wiało niż padało! Sucho okropnie juz trawa zaczyna schnac na szambie to jej juz nie ma podlewam co się da latam a to z konewką a to z wężem! Masakra rośliny wiedna w oczach :'(

Beatko zostawisz naparstnice na nasiona i będą w przyszłym roku znowu. U nas też strasznie wiało aż chowałam donice z roslinami do garażu. Ale u nas tez sporo deszczu było- tzn. tyle że nie muszę dzisiaj podlewać. Trawy swojej nie podlewam i nie mam zamiaru bo mam za dużo trawnika- szkoda wody.
Gocha 22:03, 10 cze 2016

Aniu , Kasiu pierwszy raz mi kwitnie ten powojnik i kolor bardzo mi odpowiada. Zresztą swoją przygodę z powojnikami właściwie dopiero na dobre w tym roku zaczynam i chcę ich więcej
Gocha 22:22, 10 cze 2016

I jeszcze raz rabata kulkowa tylko po ulewie- troche inne odcienie ma teraz zieleń
Gocha 23:17, 10 cze 2016

Gocha 23:21, 10 cze 2016

Sielsko anielsko- tylko troche za dużo chwastów

amelia_b 23:25, 10 cze 2016

Gocha napisał(a)
Sielsko anielsko- tylko troche za dużo chwastów

Gosiu a gdzie ty tu chwasty widzisz? Super wyglądają w takiej ilości
Gocha 23:29, 10 cze 2016

Gocha 23:34, 10 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu a gdzie ty tu chwasty widzisz? Super wyglądają w takiej ilości

Amelia no co Ty- chwasty sa wielkości naparstnic to nie udawaj że ich nie dostrzegasz. One są w części warzywnej i jeszcze nie odgruzowane z chwastówAle fakt że z chwastami im nawet do twarzy