Moja anabelka sadzona w tamtym roku rośnie jak na drożdżach. Rok temu miała aż jeden kwiat. Jestem ciekawa jak będzie w tym sezonie. Wiecie kiedy powinny pokazać się zawiązki kwiatów? W czerwcu?
Mimo iż działam dzisiaj już od szóstej rano, to dopiero za chwilę lecę do ogródka. Na parapecie wystała się szczepka hortensji ogrodowej od Hani, rozmaryn i liść laurowy (wawrzyn) oraz seler. Czas przenieść towarzystwo do ogrodu.
Agata ...zrobilam foto....lezy do tej pory.
M za trawnik nic nie powiedzial...sama pokazalam dziury... nie wiem co pomyslal.
Obejrzalam i po eksmisji tawul jest lepiej... reszte tez wyciepie... dobra decyzja.
Mialam dzis goscia. Fotek brak bo lalo. Byla burza. Byl grad. Teraz sie rozpogodzilo.... ale idzie kolejna burza.
Reszcie odp. Potem
Czyli koniecznie muszę przyciąć na 30 cm wiosną....z moich może na razie trzy kwiatki będą....
....dobrze, że u Ciebie pogoda się uspokoiła...miłego popołudnia
EM znalazł dzisiaj ptaszka - to chyba młody kos... lub szpak... nie wiem ... Zaplątał się w siatkę ogrodzenia i mókł w deszczu. Miał otarte skrzydełka, ale po wysuszeniu suszarką i zjedzeniu paru dżydży wypuścilismy go... poleciał na drzewo... Znaczy się że będzie z nim wszystko ok
Jaki piękny widok ... różaneczniki kwitną okazale mimo uszkodzeń mrozowych - niesamowite. Ciągle podczytuję Twoje rady , szczególiki uprawy, obecnie tak bardzo cenne dla mnie.
Na najbliższe dni pogody życzę, u mnie przed chwilą przeszła burzowa chmura i wszystko zmoknięte jak kura.
Pozdrawiam