Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Jag_58 23:15, 08 lip 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję Jagódka
A co do sąsiadów to chyba zanim oni się zmienią umrze mi cały ogród
Wyrzucam kasę w błoto a właściwie kasa ulatnia się wraz ich spalinami do góry. Podtruwają mnie i mój ogród
Duże wycinam małe sadzę głupiego robota. Chyba mnie lubi
Pozdrawiam wieczorową porą
Buziaki - Ty wiesz dla kogo
To drugie zdjęcie było zrobione w czerwców 2012 tuż po burzy. W zyciu nie widziałam w takim kolorze nieba ani otaczającej nas zieleni (trudno tu mówić o zielonym kolorze)

Asiu to zdjęcie jest niesamowite i niepowtarzalne jak dobrze ,ze udało Ci się je zrobić i wstawiłaś je na forum widok niezapomniany dziekuję w imieniu K ,on tez ciocię buziakami obsypuje lecę spać ,mam nadzieję ,ze jutro nadrobię zaległość na pv.buzaki i miłej nocki u nas prawie nie padało sucho i podlewamy
Sąsiadów eksmitować na księżyc
asiach 00:05, 09 lip 2014

anka_ napisał(a)

Asiu takie widoki to spełnienie marzeń o ogrodzie. Prostota i elegancja, tajemniczość i przestronność. Te cudne żwirowe ścieżki, zakamarki.

Jak widać nie potrzeba 'niezwykłych' roślin. Niektórzy mają mnóstwo różnych, nowych odmian, wynalazków ale tak całościowo to mają tylko skupisko roślin. Ty Asiu wyczarowałaś ogród, i to przed duże O
Powtórze więc tylko za Reni- Asiu zwykły, a zarazem niezwykły ogród

Tu akurat się z tobą nie zgodzę. Ciesz się, że biega za płotem, a niestety wiem co mówię.

Asiu czy mogę skopiować to pierwsze zdjęcie do mojego wątku o projektowaniu? Oczywiście z adnotacją, że pochodzi z twojego ogrodu.

Ciesze się, że podoba sie Tobie mój ogród. Możesz skopiować :0
A może inne wczesną wiosnę zastąpimy latem np.

asiach 08:25, 09 lip 2014

Na miły dzień dla Wszystkich odwiedzajacych
Ten widok mnie trzyma
Wychodząc do pracy - małe porównnaie
Jesień 1998

Lato 09.07.2014 (dla mnie pamietny dzień)

Życze miłego dnia
asiach 08:28, 09 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu to zdjęcie jest niesamowite i niepowtarzalne jak dobrze ,ze udało Ci się je zrobić i wstawiłaś je na forum widok niezapomniany dziekuję w imieniu K ,on tez ciocię buziakami obsypuje lecę spać ,mam nadzieję ,ze jutro nadrobię zaległość na pv.buzaki i miłej nocki u nas prawie nie padało sucho i podlewamy
Sąsiadów eksmitować na księżyc

Jagódka, ja czasami mam farta (nie zawsze mam przy sobie aparat
Ale tym razem się udało - po burzy wyszłam w poszukiwaniu tęczy
Żal księżyca - tak ładnie świeci
Miłego dnia i dziękuję za buziaczki od malucha
anka_ 09:44, 09 lip 2014

asiach napisał(a)
A może inne wczesną wiosnę zastąpimy latem np.

Asiu twój ogród o każdej porze roku wygląda wspaniale.

Takie porównania jak pokazujesz, "wycieczki w przeszłość", są świetne. Pokazują, że jest na co czekać.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
asiach 10:47, 09 lip 2014

anka_ napisał(a)

Asiu twój ogród o każdej porze roku wygląda wspaniale.

Takie porównania jak pokazujesz, "wycieczki w przeszłość", są świetne. Pokazują, że jest na co czekać.

I właśnie o to mi chodziło , to mi przyświecało, czyli założenie było dobre
Dziękuję za miłe słowa
Widzę, że założyłaś wątek - wpadnę do Ciebie
Jag_58 10:52, 09 lip 2014

ASIU TRZYMAM KCIUKI !!!!!!! BĘDZIE A MOŻE JEST JUŻ OK. BUZIAKI DLA MAGISTRA !!!!!!
asiach 11:04, 09 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
ASIU TRZYMAM KCIUKI !!!!!!! BĘDZIE A MOŻE JEST JUŻ OK. BUZIAKI DLA MAGISTRA !!!!!!

Dostałam telefon jest po
Dziękuję za pamięć !!!!!!!!!!! i za wszystko
anka_ 11:39, 09 lip 2014

asiach napisał(a)
A co do sąsiadów to chyba zanim oni się zmienią umrze mi cały ogród
Wyrzucam kasę w błoto a właściwie kasa ulatnia się wraz ich spalinami do góry. Podtruwają mnie i mój ogród

Asiu a rozmawiałaś z nimi?
Ja też mam takich 'miłych' sąsiadów, którzy potrafili ściągać folię z pola położonego 2km dalej i palić mi pod oknem. (miedza idzie ok 3m od mojego okna). Tysiące rozmów w stylu- 'ja grzecznie proszę', nic nie pomogło. Dopiero jak poszłam i przy świadkach uprzedziłam go że następnym razem to go pod... na policję to był efekt. Niestety do niektórych przemawia tylko kasa. Wiem, że nie ma co wszczynać bezsensownych sporów sąsiedzkich, ale wszystko ma swoje granice. Tu nie chodzi nawet o stracone drzewa- choć to koszt i lata pielęgnacji. Tu chodzi o WASZE zdrowie.
U mnie nie tylko o palenie śmieci chodziło. Dłuuuugo by opisywać. Ale w końcu powiedziałam dość. Skończyło się nawet na interwencji gminy. I powiem, że po pokazaniu twardej granicy stosunki sąsiedzkie znacznie się poprawiły.

Ja również przyłączam się do gratulacji. Jak dobrze dodałam dwa do dwóch to syn miał dzisiaj obronę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
asiach 11:47, 09 lip 2014

anka_ napisał(a)

Asiu a rozmawiałaś z nimi?
Ja też mam takich 'miłych' sąsiadów, którzy potrafili ściągać folię z pola położonego 2km dalej i palić mi pod oknem. (miedza idzie ok 3m od mojego okna). Tysiące rozmów w stylu- 'ja grzecznie proszę', nic nie pomogło. Dopiero jak poszłam i przy świadkach uprzedziłam go że następnym razem to go pod... na policję to był efekt. Niestety do niektórych przemawia tylko kasa. Wiem, że nie ma co wszczynać bezsensownych sporów sąsiedzkich, ale wszystko ma swoje granice. Tu nie chodzi nawet o stracone drzewa- choć to koszt i lata pielęgnacji. Tu chodzi o WASZE zdrowie.
U mnie nie tylko o palenie śmieci chodziło. Dłuuuugo by opisywać. Ale w końcu powiedziałam dość. Skończyło się nawet na interwencji gminy. I powiem, że po pokazaniu twardej granicy stosunki sąsiedzkie znacznie się poprawiły.

Ja również przyłączam się do gratulacji. Jak dobrze dodałam dwa do dwóch to syn miał dzisiaj obronę.

Z moimi sąsiadami ciężko ja mówię a oni pala na moich oczach

Latorośl - Dziękuję
Tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies