Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

monteverde 00:01, 09 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu nie tylko Fairy dorodne ale i juka piękna i inne a te dwa"rodzynki" to cud miód u jednego oczy jak węgielki a u drugiego jak niezapominajki pozdrówka no i jak widziałaś kichawca?
agatanowa 08:54, 09 lip 2014

Agato - z ostróżkami zupełnie tak samo, jak z naparstnicami. To znaczy, pozwól im się wysiać a wiosną otrzymasz sporo siewek. Właściwie to te siewki mogą pokazać się już jesienią. Trzeba jednak miejsce zaznaczyć, bo na zimę stracą liście i dopiero wiosną wznowią wegetację

Basiu, bardzo dziękuję. Rozumiem, że wtedy nie zakwitną 2x na jesieni?
A dzwonki się tnie? Przepraszam, ale ja straszna zielenina jestem jednak.

Podobają mi się Twoje chłopaki i rosliny Jak mają na imiona chłopcy, jesli mozna spytać?
Kindzia 09:05, 09 lip 2014

I znowu piękne jeżówki i lilie

Mówisz u Was nie padało praktycznie? To tak jak u nas w Zabrzu. A w Pszczynie nawałnica wielka (linka wkleiłam u siebie). Aż się boję jutro tam jechać...mam jeszcze ogród???

Krys 10:56, 09 lip 2014

Basiu ale masz śliczne skarby z pięknymi oczętami roslinki jak zwykle podziwiam i ech zdjęcia rewelacyjne,pozdrawiam
kaisog1 11:02, 09 lip 2014

Wpadam a tu takie cudownosci Chlopaki jak malowani
11:36, 09 lip 2014
Jeśli tak będą w przyszłości wyglądały i moje The Fairy, posadzone na szybko jako "zapchajdzury",to już się cieszę.
A wnuki... nie dziwię się, że dumna jesteś, szczególnie, że wśród kwiatów, na działce dobrze się czują, ale w tym to i Ty masz udział na pewno.
Pozdrawiam Basiu.
Gocha 12:12, 09 lip 2014

Gosiu, jeśli tylko zaczyna się wysyp grzybów nie omijamy lasu. W okolicy jest taki lasek, w którym opieniek w bród. Po prawe, podgrzybki i maślaki trzeba jeździć dalej, ale nie zdarzyło się jeszcze abym nie miała zapasu suszonych.
A to opieńki, na które natknęłam się w zeszłym roku

Basiu jak ja Ci zazdroszczę lasu z grzybami w okolicy. Uwielbiam gzryby zbierać i jeść. Ja od małego jeździłam z rodzicami na grzyby, moi rodzice oraz wszyscy ich znajomi byli zapalonymi grzybiarzami i bardzo duzo jeździliśmy do różnych lasów na przeróżne grzyby. Mój M. niestety z rodziny niegrzybiarzy i on sam też nigdy nie zbierał. Dlatego teraz nie mam z kim się wybrać a samemu chodzić po lesie to boję się , już nie te czasy kiedy mozna było bez obawy samemu chodzić po lasach. Także bardzo mi tęskno do dawnych czasów. Już nawet kiedyś szukałam w internecie namiarów na jakieś kwatery agroturystyczne które w ofercie maja wypady na grzyby. Ale jakoś nigdzie w końcu nie pojechałam. I dlatego niestety zostaje mi tylko kupno grzybów na targu ale to oczywiście nie to samo. Pozdrawiam.
ryska 18:21, 09 lip 2014

Skopiowałam przepis na buraczki i obejrzałam śliczne kwiatuchy. Pozdrawiam
barbara_kraj... 22:42, 10 lip 2014

Chłopaki absorbują czas niesamowicie i zrozumiałe, że na 'O' zaglądać nie mam kiedy, chyba w nocy tylko

Aniu - przewertowałam kilka stron i na kichawca nie natrafiłam, podaj stronkę

Agato - zakwitną na jesieni, jeśli zostawisz tylko jeden najdorodniejszy kwiatostan, a wszystko inne zetniesz do ziemi. Roślina dość szybko wypuści liście i bardzo prawdopodobne nowe pędy kwiatowe. Tylko będą już słabsze Nie wiem o jakie dzwonki pytasz. Ja ścinam pędy kwiatowe brzoskwiniolistnych, skupionych, a karpackich wszystko.

Gosiu - wczoraj u nas dosłownie lało od południa do późnej nocy ale dzisiejszy dzień był dość sympatyczny, choć przed południem trochę pokropiło. Sama jestem ciekawa jak działka wygląda, ale pojadę tam dopiero jutro. Dziś nie było kiedy

Krysiu - zdjęcia, jak zdjęcia - normalne. Twoje też ładne Rób więcej zbliżeń

Gosiu - wczoraj późną nocą podziwiałam Wasze Kubusiowo, nie wpisałam się, ale wierz mi, podziwiam postępy. Po prostu jest pięknie!

Iwo - jakże się cieszę, żeś zajrzała Zapewniam Cię, że nacieszysz się Fairkami nie raz. One są nie do zdarcia Buziaki ślę

Gocha - grzybobranie, to bardzo przyjemna rzecz. Takie powolne łażenie po lesie i do tego natykanie się na dorodne grzybki - sama radość. Dlatego życzę Ci kompana do tych wypraw, co byś znów to zadowolenie odczuć mogła

Renato - obiecuję, że z przetworów będziesz zadowolona
barbara_kraj... 22:55, 10 lip 2014

Dzisiaj byliśmy z chłopakami w gościach u Beaty - Jambosana. Obfotografowałam Jej ogród niemal dokładnie i obiecałam, że pokażę go w moim wątku. Liczę, ze Beata rozszyfruje nazwy kwiatów i roślin, bo nic z tego, co mówiła nie zapamiętałam, tak bardzo pochłonięta byłam tym, co zobaczyłam