Zachodze w glowe co robie zle ...daje kompost , nawoz , podlewam a i tak moje rosliny gabarytowo to 1/3 Twoich
Pelne lilie piekne , begoniowa rzeczka urocza ...pozazdroscic
No pewnie,że cudne.Ja je uwielbiam
A niedosyty trzeba zmienić na sytość
Lilia drzewiasta - Anastasia. Tegoroczny nabytek.Zakwitła tylko jednym kwiatkiem
Obecne lato jest łaskawe dla roślin. Cyklicznie pada, przynajmniej u mnie, i jest zielono jak nigdy wcześniej. Może dla polskiego wczasowicza kiepsko, ale dla ogrodnika to bajka po prostu.
Ale mnie te białe lilie zachwycają Ewa.
daj komuś innemu, bo narazie nie mam pomysłu. Róż mam tylko z jednej strony domu, ale tam długa droga do zmian Nie ogarnę tego wszystkiego. Ostatnio zaglądam za prawie czarnym bordem- są takie lilie, arcydzięgiel i co jeszcze?
Turzycę będę miała też w dużych ilościach wiosną jak przeżyją rozmnażalnik więc wezmę gdyby moje padły. Ale myślę że też będzie mogła pojechać do kogoś innego. Dzięki Kasiu że o mnie myślisz buźka
A jeszcze myślę czy turzycy palmowej nie dać między bukszpany bo rozgrzebałam lewą stronę rabaty i wyrzucam carex Ice Dance gdzie indziej, pożarła mi bukszpany.
Acha, szkoda że padła. Więc duża zostanie na tyłach hortek
fajnie to nie jakbyś zobaczyła inne miejsca, ale to jest rzeczywiście fajne. Dziś zmieniłam plan: na rabatkę Artemisową pójdą czosnki. A tam gdzie teraz mam czosnki będą lilie za hortensjami
U mnie przy białych liliach jest stanowisko do obserwacji sierpniowego deszczu meteorów. Mam wtedy ucztę dla oka i nosa. (jeśli cykają w dodatku świerszcze, to i ucho ma też masę doznań). Pięknie się rozpoczęła ta sierpniowa odsłona.
W szkółce CIS nie byłam, a z czego ona słynie?
Giardina 2 pąki ma. Trudno mi uwierzyć, że z takiego maleństwa będzie 3 metrowa róża.
Bernstein ładnie kolorów nabrała. Ta rabata do lekkiego liftingu jeszcze. Jeden z przetaczników pójdzie za bursztynową różę a lilie lekko w lewo. Sadziec ma z 80 cm. W ubiegłym roku mizerota ledwo od ziemi.
I taką lobelię odkryłam na miejsca słoneczne o dziwo. Nazywa się F1 fan Pink
Tak, te nakrapiane lilie, też mi się bardzo podobają.One już sa z poprzednich lat
Jeżówka Hot Papaya
jeżówka Cranberry Cupcake, ma już ze 4 lata.I kiepsko się rośnie