Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

malgorzata_s... 11:03, 15 wrz 2016

Ula widzę że u Alinki byłaś Super
Urszulla 11:04, 15 wrz 2016

Milka napisał(a)
Róże śliczne masz, pasują i dobrze im. Moje hortensje też spalone, brązowe.

Ale i tak je lubimy

dla Ciebie ostatnie kwiaty Comtessy

Urszulla 11:10, 15 wrz 2016

abiko napisał(a)
Ula bardzo miło było Cię spotkać. Dzieci miały radochę, bo wiesz siebie mają na co dzień, a tak była zabawa

Cieszę się że się jakoś zgrały, szaleństwa są zawsze na pierwszym miejscu

pokaż dzieciom moje ważki ogrodowe

Urszulla 11:16, 15 wrz 2016

laurowisnia napisał(a)
Różyczki widzę, więc już mi się u Ciebie podoba, a piszesz, że masz miejsce by sadzić - tego Ci zazdroszczę. Miło było Cię zobaczyć i poznać.

Mi również bardzo miło, dzięki że zostawiasz link do siebie bo przyznam się że coraz trudniej ogarniam nowe wątki

Lubisz róże więc Ci wrzucam Naomi Renaissance, ciekawa jestem jej za rok bo urośnie jeszcze raz tyle co teraz jest, kwiat pachnący i duży. Narazie widzę ją z okna domu mimo że jest na końcu rabaty, bo trawy jeszcze nie wyrośnięte

Urszulla 11:18, 15 wrz 2016

Nikita napisał(a)

Urszulka, cóż to za śliczna rozplenica? Wiesz jaka to odmiana?

tak, to rozplenica kosmata ale okazuje się że nie zimuje, więc pozostaje cieszyć się ewentualnymi siewkami.U mnie narazie tanowi wypełnienie bo będzie musiała ustąpić miejsca Artemiskom, a te znowu zaczynają kwitnąć i są cudowne

Urszulla 11:30, 15 wrz 2016

Catalinasdiary napisał(a)
Witaj! Jestem pod wrażeniem. Przejrzałam cały Twój wątek od poćztku, nie powiem, żebym wszystko przeczytała, jestem pod ogromnym wrażeniem. Tego ile pracy i serca włozyłaś w tworzenie awojego ogrodu. Pięknie wygląda, wiem, że będzie jeszcze piękniejszy. Od dwóch miesięcy Cię podglądam i zostaję na stałe

Ja swój ogród dopiero tworzę, a raczej przerabiam to co powstawało na działce od 20 lat. Wiele pracy przede mną, a wszystko tak cieszy.
Na następny rok również mam plan na rabatę różaną, a raczej cały bok działki od zachodu. Chce zrobić zaczarowany zakątek, bardzo romantyczny.

I jeden bardzo istotny dla mnie wniosek jaki wyciągnęłam czytając Twój wątek. Trawy jednak mi się nie podobają i nie będę ich sadzić u siebie.

Pozdrawiam,
Catalina.

Podziwiam, że Ci się chciało bo przecież jest tyle wątków i wzorcowych ogrodów, ale to bardzo miłe z drugiej strony że u mnie znalazłaś coś dla siebie, bo właśnie korzystamy z inspiracji jeden od drugiego. Ogród stał się moją pasją niesamowitą pasją nigdy siebie o to nie posądzałam
A w tym roku dużo robiłam i rzeczywiście jest na co popatrzyć a i tak to kropla w morzu potrzeb

moją miłością różaną w tym roku mogę zarażać odwiedź Rosarium, bo masz chyba bliżej niż ja

Urszulla 11:34, 15 wrz 2016

Sebek napisał(a)

Ja też symbolicznie w tym roku cebulek kupiłem, dla zasady

No tak, ja dla symbolu kupiłam wczoraj 15szt. hiacyntów. I jedną lilię z tych wysokich. A marzą mi się w jednym miejscu jeszcze te niskie białe lilie.
A do Ciebie jeszcze nie dotarłam, jestem teraz z doskoku o bliżej nieokreślonych dniach i porach
Dużo w tym roku narobiłam sadzonek, a tu siedzą sadzonki lawendy czekające na przyszłą wiosnę

Urszulla 11:35, 15 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)
Ula, jestem i ja u Ciebie
Cieszę sie, że poznałam kolejną osobę z naszych okolic

ja też się cieszę

Urszulla 11:46, 15 wrz 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula widzę że u Alinki byłaś Super

Gosiu przecież do niej rok jechałam i wreszcie dojechałam. Najlepiej nie planować a wiesz, że po przekopaniu rabaty mam stado werben- tylko już w tym roku nie zakwitną a z Twoich dwie kwitną

kasja83 14:00, 15 wrz 2016

Ulo fajne spotkanie miałyście!!A ta rozplenica śliczna-szkoda, że nie zimuje!