Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:04, 14 wrz 2016

Mirka napisał(a)
Sylwia powiedz mi jak ci się sprawuje ogrodzenie ?Też się do takiego przymierzam ☺

Mireczko , generalnie chroni rośliny przed sarnami i zajacami - oprócz tego co się u nas przechowuje czasami Ale dzisiaj znowu się wściekłam bo nasze oczką chyba jednak za duże
Dzisiaj dwa psy przelazły, choć nie wiem jak !!! znowu kopały w łące i pogoniły zająca. A eM kosił i nic nie widział to ja usłyszałam jazgot w przydomowym i poleciałam......wyobraź sobie moje zaskoczenie......już co roku o tej porze tak będzie?
Jak mi kiedyś kasy zostanie to muszę dokupić gęściejszej siatki- takiej jak na gołębniki i puścić do wysokości metra po obwodzie, wtedy nie przelezą.....chyba, że podkopią
A siatka jako taka nieźle się ma. W ciągu dwóch lat nie zardzewiała i generalnie egzamin zdałaSarny roślin nie zjadły, a nieproszeni goście nie wchodzą
sylwia_slomc... 22:20, 14 wrz 2016

eee_taam napisał(a)
ciekawa jestem czy zamówiłaś cebule w necie ? i jakie?

czytałaś.....zobacz co Aneta napisała https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2333#post_2 ...od razu pomyślałam o twoim entuzjazmie

Justynka poczytałam......nie miałam z nimi takich doświadczeń więc mam nadzieję, że będzie jednak ok
Te co zamawiałam w zeszłym roku w tym były cudne więc może i teraz tak będzie.....nie bardzo mam czas na markety, nawet na LM też nie bardzo, choć bardzo go lubię
Cebule zamówione i czekam

irysy reticulata 50 szt
irys holenderski saphire beauty 10 szt
krokus wiosenny firefly 10 szt
krokus wielkokwiatowy
- flower record
- sky blue
po 10 szt

krokus wielkokwiatowy mix 10 szt
krokus żółty 50 szt
lilie martagon
- manitoba morning
- guinea gold
- maroon king
po jednej

tulipan pełny miranda 5 szt
tulipan lodowy double beauty of apeldorn 5 szt
narcyz starodawny 10 szt

róża wielkokwiatowa żółto czerwona

bardzo okroiłam zakupy cebulowe, żeby mieć altankę
14:22, 15 wrz 2016
a ja myślałam ze ty tulipany zamawiać chciałaś ...a tulipany to na przyczepkę tylko

przeczytałam komentarz Ani ...chyba sie muszę zgodzić.... altanka fajna jest ....oby czas był z niej korzystać (ławka-bujak do mnie bardziej przemawia)

PS. lilie to się teraz sadzi? nie na wiosnę?
sylwia_slomc... 15:40, 15 wrz 2016

eee_taam napisał(a)
a ja myślałam ze ty tulipany zamawiać chciałaś ...a tulipany to na przyczepkę tylko

przeczytałam komentarz Ani ...chyba sie muszę zgodzić.... altanka fajna jest ....oby czas był z niej korzystać (ławka-bujak do mnie bardziej przemawia)

PS. lilie to się teraz sadzi? nie na wiosnę?

Z którą Anią bo są dwie pod rząd?
Lilie można sadzić jesienią i wiosną.....ja tak zawsze robię i jak wsadzę w doniczce w ziemię to mam , a jak bez doniczki to nornice wpierniczą i nie mam.
18:19, 15 wrz 2016
może to i patent jest żeby lilie do doniczek wsadzić ....w zeszłym roku albo zgniły albo nornice mi zjadły ...w tym roku na z wiosne kupiłam kilka szt wyszły 2....ale z tymi z doniczkami to muszę spróbować.
Katkak 20:53, 15 wrz 2016

Słomcia chodź do mnie, potrzebuję Twojego głosu
sylwia_slomc... 21:10, 15 wrz 2016

eee_taam napisał(a)
może to i patent jest żeby lilie do doniczek wsadzić ....w zeszłym roku albo zgniły albo nornice mi zjadły ...w tym roku na z wiosne kupiłam kilka szt wyszły 2....ale z tymi z doniczkami to muszę spróbować.

Ja w doniczkach sadzę też tulipany i inne cebulowe. W zasadzie zostają mi tylko te w doniczkach w ziemi, resztę pozjadały gryzonie
sylwia_slomc... 21:15, 15 wrz 2016

Katkak napisał(a)

wybacz, że jeszcze nie byłam , ale wezwały mnie obowiązki wychowawczo szkolne, dwie wywiadówki w jednym dniu.....mus się było z eMem podzielić i dopiero niedawno wróciliśmy
Zaraz wpadam do Ciebie
sylwia_slomc... 21:42, 15 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Będę co dziennie oddawała
A powiedz czy Tobie się wyświetla, dodany głos bo u mnie nic nie pokazało czy dodało, a chyba powinno?
sylwia_slomc... 10:40, 16 wrz 2016

Kochani wesprzyjmy naszą Ogrodowiskową koleżankę ......chwalą Jej ogród Wszyscy zaglądający......teraz trzeba oddać głos.....byłam , widziałam na własne oczy jest cudnie klimatyczny, Kto nie był może mi uwierzyć na słowo
Lub przewertować wątek i zobaczyć jak się zmienił" Moja Bajka"
link do głosowania
http://www.nowiny24.pl/plebiscyt/karta/ogrod-pelen-niespodzianek,35453,1602975,t,id,kid.html

Kasiu zasłużyłaś w pełni