Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Basilikum 18:05, 12 wrz 2016

a ja o tej dyni w spodniczce pisze

widoki masz cudne
gobasia 18:26, 12 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
a ja o tej dyni w spodniczce pisze

widoki masz cudne

Ha ha ale numer...ta Dyńka to nawet tyle wzrostu nie ma

Izo widoki to dopiero cudne u Ciebie....na tej mojej nizinie to tylko łąki ,pola i lasy.Zwierząt gospodarskich to ze Swiecą szukać wsystko pozamykane
violka171 19:08, 12 wrz 2016

w biedronie kolejna dostawa cebulowych i róż ,moze to synowa przeczyta hi hi
zawitka 08:27, 13 wrz 2016

Basiu najpiękniejszy Kwiatuszek siedzi na dyni--rośnie następczyni gratulacje

Widoczki piękne ,króliczki, koniki i przyroda Właśnie lilie czy już trzeba sadzić bo moje zaczynają w koszyczku rosnąć ?????
Basilikum 14:42, 13 wrz 2016

gobasia napisał(a)

Ha ha ale numer...ta Dyńka to nawet tyle wzrostu nie ma

Izo widoki to dopiero cudne u Ciebie....na tej mojej nizinie to tylko łąki ,pola i lasy.Zwierząt gospodarskich to ze Swiecą szukać wsystko pozamykane

Basiu u mnie wprawdzie lekko pagorkowato ale i laki i pola i las ymam a zwierzat tez malo. W mojej wiosce 9 domow i tylko my mamy owce i przepiorki i dwie sasiadki kurek pare. W sasiedniej wiosce sa krowy i konie.
gobasia 16:23, 13 wrz 2016

violka171 napisał(a)
w biedronie kolejna dostawa cebulowych i róż ,moze to synowa przeczyta hi hi

gobasia 16:26, 13 wrz 2016

zawitka napisał(a)
Basiu najpiękniejszy Kwiatuszek siedzi na dyni--rośnie następczyni gratulacje

Widoczki piękne ,króliczki, koniki i przyroda Właśnie lilie czy już trzeba sadzić bo moje zaczynają w koszyczku rosnąć ?????

ja cebul nie przetrzynuje ....jesli rozsadzam to od razu idą do ziemi...zakupione też staram się od razu posadzić jeśli to możliwe

Ja bym już sadzila
ryska 21:51, 13 wrz 2016

gobasia napisał(a)

Jaka Ona urocza
Melduję, że śliwki pływają w occie winogronowym. Do goździków dołożyłam też anyż i wanilię, jak zawsze kombinuję
W szklarni owocują mi jeszcze ogórki, te długie i je dziś tez wpakowałam w ocet z moimi mega ostrymi papryczkami.
Ty już obrobiłaś swoje 50 kg owoców?
violka171 22:04, 13 wrz 2016

gobasia napisał(a)

ja cebul nie przetrzynuje ....jesli rozsadzam to od razu idą do ziemi...zakupione też staram się od razu posadzić jeśli to możliwe

Ja bym już sadzila

jak mogę doradzić to
rok temu kupiłam cebule Liliii,posadziłam na początku pazdziernika w grunt i urosły bo było bardzo ciepło niestety ochłodziło się z dnia na dzień i nie doczekawszy kwitnienia... niestety cebule nie przetrzymały zimy
trzeba na to uwazać jakie Lilie i kiedy sadzic ,pozdrawiam
gobasia 18:36, 14 wrz 2016

ryska napisał(a)

Jaka Ona urocza
Melduję, że śliwki pływają w occie winogronowym. Do goździków dołożyłam też anyż i wanilię, jak zawsze kombinuję
W szklarni owocują mi jeszcze ogórki, te długie i je dziś tez wpakowałam w ocet z moimi mega ostrymi papryczkami.
Ty już obrobiłaś swoje 50 kg owoców?
Witaj !
Sliwki przerobione.
..u mnie tradycyjnie powidla wegierkowe..trochę w ocet trochę w syrop no i troche zamrozilam , miedzy innymi na kompot wigilijny bo my nie lubimy suszu

ja za bardzo nie eksperymentuje bo mójM lubi tradycyjne smaki

ostre papryczki w ramach eksperymentu dołozylam do ogórków konserwowych...bardzo nam posmakowało

widzę ,że produkcja octów w różnych smakach u Ciebie

Sliweczki przypadly do gustu ,czy nie za bardzo? po 2-3 tygodniach one nabierają dopiero smaku