Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 20:02, 06 sty 2023

Do góry
Piwonie drzewiaste sa obsypane pakami, Mam nadzieje na piekny pokaz.

W magnoliach cos sie ruszylo.

Biedronka sprawdza teren

Witaminy rosna
Bawarka 19:56, 06 sty 2023

Do góry

Bawarka 19:54, 06 sty 2023

Do góry
Warzywka, pod sniegiem pieknie przezimowaly, teraz dalej mozemy z nich korzystac. I nie tylko my, bo widze ze ktos poczestowal sie salata. Na zdrowko.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:48, 06 sty 2023

Do góry
Taka sytuacja

Bawarka 19:48, 06 sty 2023

Do góry
Pierwsze przebisniegi znalezione w pobliskim lesie.

Bawarka 19:44, 06 sty 2023

Do góry
Mam nadzieje ze ten 2023 bedzie dla naszych ogrodow laskawy.Zycze wszystkim pieknych, zdrowych ogrodow i pachnacych kwiatow.

U mnie juz wiosna w przeszpiegach. Zdjecia robione 2 stycznia.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:25, 06 sty 2023

Do góry
Asia w tym roku stwierdziłam że przerzucam się na słodkie papryki. Bo ostatnie 2 lata miałam sporo różnych chilli, które cudnie rosną ale potem rozdawalam je na prawo I lewo bo tego sie nie da jesc normalnie, bo ostre jak nie wiem co, a plenne bardzo.
I zostawiałam nasiona kilku odmian kupionych po prostu w kauflandzie I biedrze. I z pomoca Twoja mam te, a te włoskie ze zdjęcia są na alledrogo.

Zobaczymy co z tego wyrosnie

Najlepsze z chilli są prawie słodkie Padron. I rosna do 1.5 metra wysokosci, mialam ich tyle ze w słoiki kładłam
Ogród zielonej AniaK 18:15, 06 sty 2023

Do góry
Witaj Imienniczko

przejrzałam Twój wątek i jestem zachwycona hortensjami ogrodowymi ,
od razu nasuwa mi się pytanie o sposób na tak pięknie kwitnące hortencja
moje niestety kwitną bardzo skąpo , poszły natomiast w liście ,

Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:07, 06 sty 2023

Do góry
Pogoda zupełnie zwariowała. Wczoraj ulewa , rano lekki mrozik, teraz sypie śnieg .
Rano za to był taki widok
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:05, 06 sty 2023

Do góry
Dziewczyny dziekuje , hortensjowe koło bardzo lubię i w sumie to Anabelle najlepiej rosną ze wszystkich hortensji które mam i powoli wypierają inne
widok z dzisiejszego poranka

i z popołudnia

Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 16:41, 06 sty 2023

Do góry
AlinaP napisał(a)

16 grudnia. Kiedy spadło duuużo śniegu i dekoracją były ascetyczne puste donice- ktoś mnie wyręczył

Fajny zima bez takiego gościa to nie zima, jak jest śnieg to i bałwan musi być
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:22, 06 sty 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Fuksja - róż
Śliczne są i się mnożą
Moje maluszki

Piękne szczególnie ujęcia z góry mi się podobają. Środki mają cudne :⁠-⁠D
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 15:56, 06 sty 2023

Do góry
Dzięki, Dziewczyny. Zobaczymy

Powinnam sie nauczyc cierpliwosci...

Dzieki za dobre slowa. Samochodem do Anglii masakra, w zyciu bym sie nie wybrala gdybym miala prowadzic. 12h jazdy do Belgii, nocleg, 4h do Calais I dalej w Anglii zalezy gdzie sie jedzie samolotem 2h samoloty wymiataja

Dalekie podroze lubie, do Azji sie leci 11-15h na drugi kraniec swiata wiec ta jazda autem do Anglii to straszna mordega I do tego trwa dluzej... a jest w zasiegu 2h lotu.

Przywiozlam troche smieci z budowy, kartony z domu przenioslam pod wiate. Fajnie ze caly weekend przed nami
Pozdrawiam!
Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 15:54, 06 sty 2023

Do góry

16 grudnia. Kiedy spadło duuużo śniegu i dekoracją były ascetyczne puste donice- ktoś mnie wyręczył
Ogród zielonej AniaK 15:50, 06 sty 2023

Do góry
Ogród zielonej AniaK 15:45, 06 sty 2023

Do góry
Ogród zielonej AniaK 15:43, 06 sty 2023

Do góry
w ubiegłym roku mało robiłam zdjęć mam tylko parę
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:24, 06 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Nad tym ujmowaniem sobie prac zgodzę się z Hanią, też się staram z różnym skutkiem
Ania z Kamiennego kręgu zaproponowała mnie i Tobie patyczek wierzby sachalińskiej i tu zacytuję co napisałam u Ani:

poczytałam o niej i znalazłam takie zdanie, które powinno zainteresować Sylwię
(strona - https://www.sadowniczy.pl/Wierzba-sachalinska-wierzba-smocza-blog-pol-1579085332.html)
cytuję:
"Jeżeli mamy okresowe zalewanie naszego terenu - to ta wierzba świetnie się sprawdzi w tym miejscu. Będzie ona silnie rosła i zachwycała nas swoim widokiem."

Pomyślałabym nad zalewowym terenem, żeby ciągle w niego nie inwestować czasu, pieniędzy i energii nad stworzeniem połaci z wierzbami i trawą po prostu, ale Wy macie tak niespożyte siły, że ten pomysł może w ogóle nie wchodzić w grę ale słowo się rzekło

Nie jestem znawcą tematu, ale swoją sosenkę dość przycięłam, bo nie chciałam żeby szła w górę, a Twoją intuicyjnie przycięłabym do pierwszego zielonego każdą z trzech gałęzi. Drzewo nie ma głównej gałęzi, a wszystkie boczne są pod kątem 45° jak buchną te trzy stożki wzrostu do góry, to po prostu ulegną prędzej czy później złamaniu.
O tak ciachałabym i to co zostanie skróciła jeszcze o połowę, ma wtedy większe szanse na przetrwanie i zagęszczenie bliżej głównego pnia. Co sądzisz?

Ja już z odciętego patyczka próbowałam ja ukorzenić i się niestety nie udało mi trzeba by zrobić odkład, albo od korzenia ukopać jeśli jest w formie krzewu...
Planowałam ja właśnie na zalewowym przy ścianie tamy, w zasadzie wzdłuż tamy od strony rowu myślałam wsadzić. Mnie prócz gałęzi staśmionych bardzo spodobały się liście tej wierzby bo są ciemnozielone błyszczące. czyli ciekawa i ładna cały sezon. Mam tam już jedną wierzbę dziuplastą wsadzoną( ale do maczugi z dziuplami to jej jeszcze daleko )

co do sosny wydaje mi się, że tym cięciem, które zaproponowałaś osiągnę tylko tyle, że tych odgałęzień bocznych z przewodnikami będzie jeszcze więcej niż teraz. Sosna nie wypuści gałęzi z łysego pnia czy gałązki jedynie za zielonymi igłami są uśpione zawiązki z których może puścić nowe gałązki. Liczę na to, że któraś z tych zostawionych gałęzi złapie pion i poprowadzi w górę, jeśli nie to zwiąże lina wszystkie trzy do siebie. Ostatecznie jak się nie uda i wyłamie wytnę całość, ale chciałam dać jej szansę na odbudowę, bo czasem coś ciekawego z takiego koszmarku ma szansę wyrosnąć...
Ania -Spełnione marzenie 15:08, 06 sty 2023

Do góry
Ania111 napisał(a)
Aktualności 2023

Ciemiernik , ale nie wiem czy może zamieszkać na dłużej w domu .

One nie nadają się żeby trzymać je w mieszkaniu na dłuższy czas. Moja mama w dniu sylwestra sadziła do gruntu ciemierniki i mają się bardzo dobrze, nigery to twarde sztuki.
Ogród z zegarem 13:45, 06 sty 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Dla Was rozwijający się ciemiernik . Na razie tylko ten taki wyrywny

Witam , witam

... jak mi tego brakowało
nie ma jak piękno z Waszych ogrodów
Aga , piękniutki ciemiernik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies