Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kordina 22:48, 14 maj 2023

mirkaka napisał(a)

W tym roku chyba wcześniej się zaczyna kwitnienie

jak co roku, te same kadry, dla mnie już nuda, ale pokazuję

Jaka nuda! To ogniste CUDO!
A co do trzmieliny to nawet mi jakoś do głowy nie przyszło, że taki stożek dość wysoki można z niego wykrzesać, w każdym razie niezłą fryzjerką bywasz
vita 08:18, 15 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Pokazuj, pokazuj wszyscy czekamy na ten festiwal. Doskonale zadbane, obficie kwitnące, jeszcze ten kolor subtelnej bieli. Daphne dopiero na takim etapie? Późniejsza odmiana
Stożek profesjonalnie cięty, czy ty go podwiązywałaś na początku formowania?
Ewa777 14:47, 15 maj 2023

Mirka, nie wykręcaj się nudą. My jesteśmy chętne oglądać pokaz azalii i rododendronów. Co roku czekam na to
Margerytka40 15:44, 15 maj 2023

Azurika ma kolor idealny. W ogrodzie to dla mnie kolor nr 1. W życiu nie koniecznie. Ja nabyłam ostatnio Laurettę i też mam nadzieję na niebieskości w porze rh
mirkaka 17:48, 15 maj 2023

W tym roku planuję ostre cięcie rododendronów, zarosły mi już prawie cały placyk, tylko czy się odważę?

Asiu, Azurika ma ciemny fiolet, Lauretta podobna do tego mojego NN w lasku

Ewa, no ok Dziś trochę pada, ale to za mało na naszą suszę, przynajmniej umyje roślinki z kurzu

Vita, Daphne jest późna, dopiero teraz kwitnie, uwielbiam ten jej kolor, taki zimny, delikatny ze smużką zieleni
Stożka nie podwiązywałam, ona mi rosła jak taka niekształtna kupa więc nadałam jej sznytu

Bożenko
, no można jak się chce

Danusiu, szkoda że nie wstawiasz swoich zdjęć rh, dla mnie one wszystkie są piękne

Asiu, nie wszystkim takie kolory się podobają

Jolu, tnę na pewno dwa a może i trzy razy w roku, nie, nie mam żadnego rusztowania dla niego

Basiu, zapraszam Cię miła podglądaczko
Joku 19:40, 15 maj 2023

Mirka, najtrudniej jest zacząć, potem samo idzie . Już wypróbowałaś na innym okazie, widziałam że odrasta.
basia3012 00:03, 16 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Mirko, to za odmiana tej azalii? Bardzo bujna jest i piękna. Ach, cuda pokazujesz.
Mirko, doradź, czy powinnam przyciąć azalię jeśli ma gałązki około 60 cm i kwiat/listki tylko na górze? Jeśli tak to chyba po kwitnieniu?
Kasya 06:50, 16 maj 2023

mirkaka napisał(a)
W tym roku planuję ostre cięcie rododendronów, zarosły mi już prawie cały placyk, tylko czy się odważę?

A może lepiej stopniowo, po trochę ?
W przyszłym roku tez bym chciał takie piekne foty jak zawsze
mirkaka 17:54, 16 maj 2023

Basiu to prawdopodobnie Christopher Wren, ale nie mam pewności, sama go tak zdiagnozowałam przed laty. Jeśli chodzi o pytanie czy ciąć, ja swoich nie cięłam, czekałam aż same się zagęszczą, tylko obrywaj przekwitłe kwiaty i zasilaj po kwitnieniu

a to pontyjska

Jola masz na myśli cięcie rodków?

to kukliki od Ciebie, są cudne myślę żeby je posadzić w pobliżu tej azalii, będą grać tym samym kolorem

mirkaka 17:59, 16 maj 2023

Kasya napisał(a)

A może lepiej stopniowo, po trochę ?
W przyszłym roku tez bym chciał takie piekne foty jak zawsze

No tak myślę Kasiu, żeby jednak stopniowo, czyli co drugą gałązkę, może tak spróbuję

takie jeszcze kukliki sobie kupiłam

a te floksy kanadyjskie bardzo lubię