Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania i róże i cała reszta :) 09:32, 16 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Takie tam

ajajajaj.... Aneczko ja do Ciebie na kurs fotograficzny przychodzę... ty mnie "zabijasz" tymi fotami (pozytywnie, pozytywnie)... przepiękne... Wszystkie przepiękne... ja się nie mogę napatrzyć... Na foty i na rośliny...
Aniu - ja zrezygnowałam z wyjazdu jutro... Paskudnie u mnie i w Pisarzowicach też paskudnie... Szkoda - miałam Cię ochotę spotkać... ale... spacer w deszczu to może i miłe jak ciepło ale spacer w takiej masakrze to ja dziękuję... no chyba że się zdarzy cud to wtedy będę żałowała...
Buziaki i mam nadzieję, że kiedyś nam się uda
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:32, 16 maj 2014

Do góry
Karola, liliowiec kwitnący do mrozów nazywa się Final Touch, zdjęcie jest końca sierpnia 2011 r. Nawet widać w tle zimowity. Dobrze rośnie i pewnie zakwitnie jeszcze w tym roku.

Rododendronowy ogród II. 09:29, 16 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Gabrysiu nadal nie mam jednej fazy prądu i mogę tylko chwilę byc na forum bo ważniejsze sa lodówka i zamrazarki więc zaraz sie wyłacze i dlatego nie bede już nic ,,prostowac". Miło ze do nas wpadłaś mając nadzieje na ciekawe widoki ale sama wiesz jak jest . A dziś w końcu pada deszcz i nareszcie mi podleje ogrod bo dotąd stale go podlewałam , wczoraj tez.Uśmialiśmy sie dziś jak sobie skojarzyliśmy że mówiliśmy Ci wczoraj ze nie ma prądu a wchodziłas do wc i prad tam był bo swieciłas światło ale nam nic nie powiedziałas że cos głupio gadamy , okazało sie ze tylk jednej fazy brakuje ale i tak w wiekszości pomieszczeń prądu brak a tam akurat był. Dzieki za odwiedziny i znów zajrzyj przy nastepnej okazji i dzieki za kwiatki.Buziaki.Pozostałym osobom nie odpiszę bo się juz wyłączam , moze później zajrzę , może w końcu naprawia ten prąd bo już prawie doba jak go nie mam.

Mój Boże! My już tak się przyzwyczajamy, że po naciśnięciu kontaktu światło JEST, że w ogóle tego nie zauważamy. Rzeczywiście tak było i ja niczego nie zauważyłam, nie skojarzyłam. Zresztą, jak u mnie nie ma prądu, to i tak jak wchodzę do kolejnych pomieszczeń, odruchowo "włączam" wtedy światło.
No ale skoro jest jedna faza, to chociaż można to co najważniejsze podłączyć w domu i jakoś przeżyje się te kable na podłodze. Mam nadzieję, że dzisiaj wszystko wróci do normy, pozdrawiam.

Acha, liliowiec kwitnący do mrozów nazywa się Final Touch, to zdjęcie zrobiłam 28 sierpnia 2011 r, sprawdziłam. Nawet widać w tle zimowity.

Piaskownia na zakręcie 09:29, 16 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Witaj Ewo. Wpadam się przywitać i prześledzić w części Twój wątek, poogladałam trochę obrazków , później spróbuję bardziej się zagłębić w wątek. Jedną zasadniczą różnice widzę w naszych ogrodach- ziemia. Ty masz piaski- lekkie, przepuszczalne, ja natomiast mam glinę- zbita, nieprzepuszczalna. Nie wiem co lepsze. Pozdrawiam . Slę kwiatek na przywitanie.

Małgosiu, bardzo mi miło, że wpadłaś do mnie w odwiedziny. Zapraszam częściej

Kwiaty piękne
Ogród dla Agusi 09:28, 16 maj 2014

Do góry
Szkoda,że nie można edytować starych postów.Nie mogę podawać więc nazw odmian nowozakupionych roślin a zwłaszcza żurawek i traw.Niestety sprzedawcy je mylą wprowadzajac w błąd i potem samemu trzeba prowadzić dochodzenie.Tak też tą " trawkę " kupiłam jako carex ale po dochodzeniu okazuje się ,że to nie ona a millium effusum Aureum bo w odróżnieniu od carexa ma miękkie wywinięte liście bardziej podobne do Hakone.

Nasz przydomowy ogródek 09:22, 16 maj 2014

Do góry
Paulina dzięki.

Agatko to tylko czekać aż się rozrośnie. Jak posadziłaś płytko to kwitnienie pewne.

Gosia ale drzewiaste pachną niemożliwie intensywnie a przynajmniej moja.

Aniu niestety drzewiaste tak mają. Na deszczu bardzo szybko kwiaty brzydną.

Alinko białą też chciałbym mieć. A co do tulipanów to faktycznie obaliłem mit. Fota z dzisiaj z rana.
Czerwone które najpóźniej zakwitły jeszcze się trzymają.

Ania i róże i cała reszta :) 09:11, 16 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)

Ale zdążył zapozować
Ania i róże i cała reszta :) 09:08, 16 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
A taki mi się robi busz różany miejscami

niezły ten busz....spadam stąd bo jeszcze się zaraże i róże nabędę
Ogród dla Agusi 09:02, 16 maj 2014

Do góry
Alinko astlboides i tarczownicę posadziłam pod lasem ,ziemia tam bardzo zwięzła gliniasta stale wilgotna ,pada tam wsch.i zach. słońce ale też w większości przez korony drzew.Były zakupione wraz z hostami też przez net.wczesną wiosną /same kłącza/.Wysadziłam do doniczek i rosły w lepszej ziemi w domu aż do wysadzenia i tak trafiły prosto do gruntu.Tarczownicy nie pokazuję bo dopiero odrasta po przesadzeniu i w dodatku przy wczesnym odchwaszczaniu odłamałam jej kwiat i uszkodziłam.Ale wypuściła liście i mam nadzieję że będą coraz większe.Mam jakieś takie zdjęcie.Ja też stawiam na olbrzymy bo ciągle dosadzama to wszystko gdzieś ginie na tej przestrzeni.Kocham zwłaszcza cieniste ogrody a tam królują liście.Pozdrawiam Alinko.

Ogród Margaret-ki :) 08:58, 16 maj 2014

Do góry
Wklejam kilka fotek z cyklu: Kwiaty w moim domu.... niekoniecznie doniczkowe, raczej cięte w wazonie.

Ogród pod trzema dębami 08:57, 16 maj 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

I jeszcze zaczynające kwitnąć rododendrony.

jakie masz te rodki?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:56, 16 maj 2014

Do góry
Piwonia ma sie dobrze pod dachem

A magnolia parasolowata ma coraz większe liście....

Leśne Wzgórze 08:56, 16 maj 2014

Do góry

A te rudzielce widzę nawet nie wstając z łóżka, jeszcze harce odstawiają, ale pewnie niedługo skończą

Były trzy, ale w kadrze zmieściły się tylko dwie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:54, 16 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Zawciągi ...........tez różowe............i białe............

Podobaja mi sie na tle żwirku................

bardzo ładnie się w tym kamieniu zawciąg prezentuje....
w Oborze też mogą być ogrody 08:46, 16 maj 2014

Do góry
zaczęło się na dobre i jak tu się nie dziwić że wieczorem ledwo żyję i kładzenie Franka spać=moje zasypianie

Metamorfoza narożniczka, który został obsadzony trochę bez pomysłu, i powstał nowy przechowalnik,gdzie będą piwonie o ile łaskawie zakwitną i 2 kulki iglaczkowe

a pod skrzynkę gazownika wyleciała koreanka i białe rh, cunninghamy zaczęły przysychać i trzeba było sie spieszyć,a cisnooo miały, aż żal. Jeszcze dokupić trawy i chyba będzie dobrze
w Oborze też mogą być ogrody 08:44, 16 maj 2014

Do góry
skrzynka z resztek roślinnych

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:44, 16 maj 2014

Do góry
U mnie oczko ma się bardzo dobrze - woda równomiernie wnika w ziemię i się nie przelewa, budując oczko wziełam pod uwagę ulewne deszcze i możliwość zalania. Folia jest ułożona schodkowo, tak jak kamienie, ale folia kończy sie w połowie wysokości kamiennych schodków. W ten sposób kiedy woda podniesie się ponad poziom foli nie idzie strumieniem a cedzi sie przez górną partię kamieni zarośniętych barwinkiem i tojeścią.
Dlatego dookoła mam mokra ziemię ale nie mam zadnych strumieni.

Tak wysoko wody jeszcze nie było...

Tu na brzegu widać że woda podeszła wysoko i stoi, nie ma przelewki

Na tym schodku z kamienia porośnietym barwinkiem kończy się folia i tam się woda przelewa (wchłania w ziemię)

Nie widać strumienia wody z pompy (pod środkowym korzeniem)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:41, 16 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To teraz lansujemy nowy typ ławeczki.

Można z dystansem do ogrodu podejść. Mój M mówi, że to ławka na wysokim poziomie

To jak? Kopiujecie?

Ale boska!! Ale ja mam lęk wysokości...więc przycupnę sobie na pierwszym szczebelku ...

Przepis na tartę skopiowałam...
w Oborze też mogą być ogrody 08:40, 16 maj 2014

Do góry
Witajcie wszyscy, znowu 2 dni w plecy jestem ale za dużo pracy mam i chcę jak najwięcej zrobić przed deszczami nadprogramowo zapadła też decyzja o wymianie siatki ogrodzeniowej na tyłach i powstanie tam dużo metrów płotu betonowego a ja zaliczyłam kolejne malutkie zakupy ogrodowe, a pojechałam tylko po kwaśną ziemię której i tak zabrakło

część już zagospodarowana w niepokazywanych donicach tym bardziej macie podwójna niespodziankę

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:37, 16 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ja się pytam kto to tak krzywo posadził??? Rządki są równe, ale z tego punktu wyglądają okropnie! A nestety stąd je najczęściej widzę. Muszę na jesień podprostować. Przymykamy lewe oko, .żeby nie patrzeć na chwasty

Aga..a pokaż w większego ujęcia tę suchą rzekę... Bo mamiętam , że fajnie była obsadzana a dawno nie widziałam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies