Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 12:07, 05 lip 2014

stychaz 13:00, 05 lip 2014

Dziewczyny, chodziło mi o kolorki. Na CHFS zawsze mają nierealne w naszym klimacie połączenia kwiatowe ale to mi się skojarzyło, jak Aga zaczęła o pomarańczach

Piękne miejsce na wakacje
My jesteśmy bezdzietni od tygodnia. W pierwszy dzień - konsternacja, bo za cicho i nikt niczego nie chce Po tygodniu, chyba już nam za dobrze i ciężko będzie się przyzwyczaić ponownie do "kieratu".
M. z braku zajęć nawet naprawia parasol, w którym pękła linka (1,5 m-ca temu ) - toż to szok

Macham do Was
butterfly 14:28, 05 lip 2014

Oj tak... pamiętam jak 3 lata temu chyba nigdzie nie wyjeżdzalismy na wakacje - dwoje najmłodszych w przedszkolu wakacyjnym, starsza zamknieta wswoich 4 scianach, a za oknem deszcz, bite 2 tyg deszczu, i bite 2 tyg laby.
Zaliczyłam wtedy wszystkie sezony wszystkich ulubionych seriali

Aga, miejsce na wypoczynek naprawdę swietne wnioskując ze zdjęć
Madzenka 01:04, 06 lip 2014

Auć jak pięknie na Sardyni!
agniecha973 11:55, 07 lip 2014

Justyna, tak to właśnie odebrałam - mowa o kolorkach, nie o konkretnych roślinach.

Ja jeszcze nie zaznałam dłuższego stanu bezdzietności odkąd się urodziły. Powoli starszy zaczyna się odczepiać od fartuszka, ale jeszcze delikatnie i nie na długo.

Sardynia zauroczyła nas w ub. roku i pomimo długiej i dość kosztownej podróży wybraliśmy się ponownie, ale w inne miejsce. Jeszcze bym chciała, bo wyspa duża i co najmniej 3 razy jeszcze można jechać, zeby się nie powtórzyły okolice.
agniecha973 12:00, 07 lip 2014

Potrzebuję porady. Zabieramy się za taras i nie umiemy dobrać koloru do pomalowania drewna. Podpowiedzcie coś. Może ktoś ma jakiś sprawdzony kolor, który pasowałby do reszty u mnie.
Podbitkę i balkon mam malowane altaxinem w kolorze kasztan. Trzeba dobrać coś co pasowałoby do tego koloru ale nie było takie ciemne. Nic mi nie pasuje w ich wzorniku

popcorn 12:57, 07 lip 2014

Wakacje wypas! Pięknie tam!
pozdrawiam!!
Pszczelarnia 13:10, 07 lip 2014

O Mamuniu!
Sardynia - ta woda i wino (mają?). Nic więcej nie potrzebuję. Rozstroju letniego można dostać z powodu tych zdjęć.

Kolorki (rudy, czerwony, pomarańcz - ja dodałam żółty) jakby z mojej głowy wzięte.

Dzielżany - wszystkie się rozkładają. Jeszcze mistrzowie CHFSh niczego nie zaprezentowali w genetyce dzielżanów.

Mam obręcze (aż nadto - kowal poszalał hurtowo). Są fajne, trwałe i wieczne, i można je ładnie wstawić w masę mocnego kwiecia (tylko do róż nie polecam - jednak róża to szlachetny kwiat).

W sprawie farby nie pomogę. Po lekkim malowaniu mam awersję do farb.
agniecha973 14:22, 07 lip 2014

Ach pięknie, dziewczyny. Teraz to i ja wzdycham. Upał taki, że nic się nie da robić na dworze, a morza nie ma w pobliżu. Woda tam taka, że aż ciężko uwierzyć, że to prawdziwe jest.

Wino mają, dużo win, ale ja nie jestem jakimś smakoszem. Mi najbardziej smakuje "oranżadka", czyli słodkie gazowane Lambrusco. Mogę sączyć jak kompocik

Dzielżany są grzechu warte, więc takie niewidoczne półobręcze są do zaakceptowania (nie lubię podpieranych roślin, jeśli widać podpórkę).

A ten dobór farb, to koszmar...
agniecha973 23:48, 07 lip 2014

Na szybko trochę dzisiejszych zdjęć, ale uprzedzam, że nie ma co oglądać

Magnolia, zawilcom w tym roku odbiło ;P