Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodnik mimo woli 23:14, 14 lip 2012

Do góry
Brawa dla Danusi za jej życzliwość koleżeńską, Ania nie szalej z ogrodem, nie musi być na tip top, lepiej zadbaj o zdrowie, cobyś się nam na spotkanie nie rozłożyła i o pracę coby Cię nie wyleli i drugi raz patrz pod nogi dobranoc floksy i inne piękne Masz i ode mnie floksa właśnie rozkwita Sherbet Blend
Ogrodnik mimo woli 18:14, 14 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

strzelam i mam nadzieję celnie przekwitła tawułka Ajakiegośtam ... liatra ... i tu mam dylemat floksy czy płomyk ? ... jak strzeliłam choc jedno tzn, że neuron coś tam działa ...

260 !!! bukszpanów ... a ja szaleje bo 6 kupiłam ... ale bal ))))
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:22, 13 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Po powrocie do domu zamiast trawy zastałam busz!!!
udało mi się obstrzyc ją pomiędzy opadami deszczu
dzisiaj miałam zamiar zająć się chwastami...........z rana nawet wyjrzało słoneczko
Niestety pogoda popsuła się i znowu padało........... nie zrobiłam nic .....w ogrodzie oczywiście !!!
Na szczęście złapałam troszkę porannego słońca

Widok z okna kuchennego, jeszcze zanim słonko zaszczyciło mnie swą obecnością....

Widok z okna na piętrze.......widać jak pięknie świeciło szkoda, że tak krótko

Jeszcze wczorajsze zdjęcie......chciałam złapać tawułkę przed pełnym rozkwitem (kto wie....może przez te deszcze wogóle jej się nie uda )

Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce

Diano, pod twoją nieobecność, ktoś musiał chyba dbać o ogród, bo jest wypieszczony n maksa!
ślicznie tam u ciebie i bardzo pomysłowo porobione rabaty, a połączenie żywotników i lawendy super!
tawuła i chyba te czerwone kwiaty? floksy? też piękne

Irenko dziękuję za komplementy
Pod moją nieobecnośc sąsiadka podlewała kwiatki w doniczkach - dziękować
Nikt niestety nie przychodzi i nie wyrywa chwastów
Na zdjęciach zapewne nie widać tych niedociągnięć..........widoki z okna na parterze i z góry chwasty ciężko dostrzec
Tam gdzie jest kora-faktycznie chwasty nie rosną.....nie było mnie 7 dni i wygląda ok.W innych miejscach mam włókninę z wygody jeszcze nie ma żwirku więc wygląda tak sobie , ale chwasty wpychają się tylko obok roślin a nie wszędzie
Zdjęcie robione po obstrzyżeniu trawy( wyjechałam z kosiarką w dniu kiedy wróciłam)- nie mogłam na nią patrzeć !!
Przy kaskadzie nie mam włókniny i przed wyjazdem nie zdążyłam zająć się chwaściorami...........widok nie wart pokazania
Chyba te proste linie obwódek bukszpanowych na każdej rabacie daja efekt zadbania bo wszystko wydaje się ułożone ale rzeczywistość..............
pozdrawiam
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 12:52, 13 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Po powrocie do domu zamiast trawy zastałam busz!!!
udało mi się obstrzyc ją pomiędzy opadami deszczu
dzisiaj miałam zamiar zająć się chwastami...........z rana nawet wyjrzało słoneczko
Niestety pogoda popsuła się i znowu padało........... nie zrobiłam nic .....w ogrodzie oczywiście !!!
Na szczęście złapałam troszkę porannego słońca

Widok z okna kuchennego, jeszcze zanim słonko zaszczyciło mnie swą obecnością....

Widok z okna na piętrze.......widać jak pięknie świeciło szkoda, że tak krótko

Jeszcze wczorajsze zdjęcie......chciałam złapać tawułkę przed pełnym rozkwitem (kto wie....może przez te deszcze wogóle jej się nie uda )

Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce

Diano, pod twoją nieobecność, ktoś musiał chyba dbać o ogród, bo jest wypieszczony n maksa!
ślicznie tam u ciebie i bardzo pomysłowo porobione rabaty, a połączenie żywotników i lawendy super!
tawuła i chyba te czerwone kwiaty? floksy? też piękne
"Baśniowy" Ogród 22:21, 12 lip 2012

Do góry
Basiu... lilowce rosna wszędzie.. upchniesz Jest pełny i cudny..... floksy też ......
Ogródek Hanusi po zimie 16:25, 12 lip 2012

Do góry
Witaj Zuza! I tak jesteśmy sąsiadkami! I mam nadzieję na spotkanie,bo może w sierpniu będę trochę wolniejsza.Dziewczyny od Ciebie planują jakieś spotkanie,może wojewódzkie?
Muszę się wczytać w ich wątki.
Twoje floksy śliczne,zapach uwielbiam.Ja mam dopiero małe sadzonki,ale też już kwitną,ale nie tak obficie.
Pozdrowienia dla mamy.W pewnym wieku,może się już nie chcieć,nie dziw się.Ale ma Ciebie......i to jest ważne.
Ściskam serdecznie. Kwiatek z podróży..... dla ciebie agapant.
Moje poletko 08:51, 09 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...

takie czekanie to też kolejny element ogrodu co będzie? jakie będzie? Pozdrawiam
Moje poletko 22:26, 08 lip 2012

Do góry
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:37, 04 lip 2012

Do góry
i na koniec dzisiaj
krzaczek róży - królowa Elżbieta

zaświeciło słonko na wieczór

floksy - mam ich za mało i lilia na którą czekam bo nowa

domek dla elfów

Jak to ogarnąć ? 13:08, 04 lip 2012

Do góry
Tak sobie siedzę i kombinuję co by tu wymyślić z tą "rabatą"

Zrobiłam takie coś...
- pod płotem tuje, aby odsłonić się od sąsiada i dać tło roślinom
- zaznaczone na czarno do wywalenia
- tam gdzie płoteczek myślałam o wrzosach lub perisach... mam tam posadzone 2 to mogłabym przesadzić i resztę dokupić
- znaki zapytania, czy pociągnąć dalej tuje czy coś innego
- drugi znak zapytania ... jak to połączyć w całość

Będę wdzięczna za jakieś rady

dla przypomnienia...
mam tam posadzone
1.hortensja 'Vanille Fraise
2.rhodendron hybr. Cunningham,s White
3. rhodendron hybr. Roseum Elegans
4.dwa peris jap. Forest Flame
5.tawułki
6.hosty
7.krzewuszka weigela bristol
8.lawenda
9. floksy - już były
? krzew - już był

jeszcze inne ujęcia

W cieniu - zacieniona 09:13, 04 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
ize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/177252/original.JPG[/img] [img

Bogusiu!! masz żółte floksy??No nie wierzę!
Jeśli tak,to bez ceregieli błagam o kawałek!!
Mów kobieto co chcesz w ramach machniom!!Godzę sie na wszystko!

AAA i powiedz mi proszę jak to robisz z liliami w donicach.?wsadzasz cebule ok.kwietnia? i na zimę tylko obcinasz pęd i zostawiasz tak do następnego roku?przez zimę w piwnicy? podlewasz? poradź krok po kroku co bym gupot nie narobiła.

Celinko - to jest roślina jednoroczna -siałam nasionka wiosną do skrzyneczki.Floksy gwiazdziste są niskie i płożą się,mają różne kolory,ten jest delikatnie żółty - taki krem.Nie wiedziałam jakie kolory wysiewam, to był mix.

Lilie w donicach te wcześniejsze mają już zasuszone pędy i czekają w kąciku do jesieni,potem zabiorę je do piwnicy [w żwirek] i jak wyjdzie wiosną kiełek to wsadzam do donicy.Do sadzenia w donicach nadają się lilie niskie -z serii Pixie.Jesienią i zimą nie podlewam.Tą po przekwitnięciu też przytnę i poczekam aż sama zaschnie.
W cieniu - zacieniona 09:01, 04 lip 2012

Do góry
ize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/177252/original.JPG[/img] [img

Bogusiu!! masz żółte floksy??No nie wierzę!
Jeśli tak,to bez ceregieli błagam o kawałek!!
Mów kobieto co chcesz w ramach machniom!!Godzę sie na wszystko!

AAA i powiedz mi proszę jak to robisz z liliami w donicach.?wsadzasz cebule ok.kwietnia? i na zimę tylko obcinasz pęd i zostawiasz tak do następnego roku?przez zimę w piwnicy? podlewasz? poradź krok po kroku co bym gupot nie narobiła.

Jak to ogarnąć ? 12:59, 03 lip 2012

Do góry
Może tu ktoś mi pomoże... prosiłabym o jakieś rady, sugestie bo ze mnie ogrodnik- amator i prawdę mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać- pomysłu brak... no może jest jeden, odsłonić się od sąsiada

Chcę zrobić porządek z tym

mam tam posadzone
5.tawułki
6.hosty
8.lawenda
9. floksy - już były
? krzew - już był

Najbardziej zależy mi aby odsłonić się od sąsiada nasze domy są blisko siebie... floksy zostaną przesadzone, a w to miejsce myślałam o tujach ale nie wiem czy to dobry pomysł, lawenda też zostanie przesadzona i tak są tylko trzy krzaczki, a co z resztą?
Przed rabatką płoteczek do likwidacji

Chciałabym połączyć tą część z tym... aby była jakaś spójność
Posadziłam tam wierzbę smoczą za nią jest tuja która już była, bliżej oczka liliowce, hosty
No i rosną tam dwa duże świerki, mniejszy będzie jesienią wycięty, a duży w miare możliwości przycięty... świerki chyba nigdy nie były przycinane

i z prawą stroną... po poprzednich właścicielach został jakiś niski iglak, bukszpan i chyba sosna... wybaczcie nazw nie znam

Nie wiem czy to dobra pora na zmiany ale jak by co to będę miała czas na zorganizowanie wszystkiego

Ogród... reni 15:29, 02 lip 2012

Do góry
Widzę, że tu tyle dobrych duszyczek to może pomożecie.

Chcę zrobić porządek z tym

mam tam posadzone
5.tawułki
6.hosty
8.lawenda
9. floksy -były
? krzew z jabłuszkami- był

Najbardziej zależy mi aby odsłonić się od sąsiada nasze domy są blisko siebie... floksy zostaną przesadzone, a w to miejsce myślałam o tujach ale nie wiem czy to dobry pomysł, lawenda też zostanie przesadzona i tak są tylko trzy krzaczki, a co z resztą?
No i chyba ten płotek do likwidacji

Chciałabym połączyć tą część z tym... aby była jakaś spójność
Posadziłam tam wierzbę smoczą za nią jest tuja która już była, bliżej oczka liliowce, hosty
No i rosną tam dwa duże świerki, mniejszy będzie jesienią wycięty, a duży w miare możliwości przycięty

i z prawą stroną... po poprzednich właścicielach został jakiś niski iglak, bukszpan i chyba sosna... wybaczcie ale ze mnie ogrodnik- amator i nazw nie znam

Nie wiem czy to dobra pora na zmiany ale jak by co to będę miała czas na zorganizowanie wszystkiego

Rajski ogród Ani 18:12, 01 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pieknie i bardzo kolorowo. U mnie floksy jeszcze nie kwitną.
Dziękuję Bożenko kolorów u mnie coraz więcej i z tego cieszę się najbardziej

Rajski ogród Ani 18:09, 01 lip 2012

Do góry
Pieknie i bardzo kolorowo. U mnie floksy jeszcze nie kwitną.
Rajski ogród Ani 18:06, 01 lip 2012

Do góry
Słoneczna niedziela i słoneczne kwiaty
zakwitł następny liliowiec

i floksy też pokazują swoją urodę

wesoła szałwia trójbarwna

Moje poletko 22:15, 30 cze 2012

Do góry
Floksy Ci pięknie już kwitną . U mnie żaden jeszcze nie pokazał kwiatów.
Moje poletko 21:59, 30 cze 2012

Do góry
Oj dzisiaj to żarówa była!!
zakwitły nowe lilie i liliowiec

Floksy powoli ,czekam na fioletowy

Mój 4 arowy azyl... 22:06, 28 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Nie tylko niespodziankę zrobiła sasanka.
Dla mnie kwitnące floksy zawsze kojarzyły się z końcem wakacji.

Dzidko, ta odmiana zawsze bardzo wcześnie mi kwitnie. Te późniejsze, faktycznie, mogą się kojarzyć z końcem wakacji.
A astry? Niby kwiaty jesieni a kwitną od połowy lata))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies