Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród Magdalenka 20:50, 09 wrz 2012

Do góry
An cieszę się, że udało nam się pogadać ( choć mam niedosyt ) i wypić razem kawkę ... jak będziecie w moich stronach zapraszam do siebie, adres znacie ...

Olu dziękuję za spacer po ogrodzie ... super się rozmawiało , niesamowite jest to , że czułam się tak, jakbym Cię znała już wcześniej i po prostu spotkałyśmy się u Kapiasów

Marzenko ....oczywiście, że szykuję się na potwora .... a teraz dla Ciebie obiecane fotki

rozplenica i kuleczki

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:16, 09 wrz 2012

Do góry
Rozplenica gigant wreszcie wypuściła piórka. To kąt zachodnio-pólnocny. Rozplenica ma mnie częsciowo przed sąsiedztwem zasłaniać.

A tu w dalszej perspektywie z grabami. Graby wiosną zostaną uczesane w stożki. I jeszcze jeden zdechły grab czeka na przesadzenie.... Zadko pokazuję tyły , bo ta rabata jeszcze nie jest dopracowana. Wiosną będę działać. Mam już koncepcję.

Sosnowo 18:18, 09 wrz 2012

Do góry
Danusiu, Aniu, Reniu - dziekuję za odwiedziny i miłe słowa
Teraz najważniejsze będą wykończenia - wysypanie kory na tej części gdzie są rośliny i kanciki - no i kiedyś jakieś stosowne mebelki , bo teraz pustawo tam jakoś

Jesień powoli już wchodzi i do mojego ogrodu... - przepięknie przebarwia się robinia Tortuosa

rozplenica

turzyca i zurawki

Mój jesienny ogród 23:45, 08 wrz 2012

Do góry
Na trzaskałem dziś fotek to pokazuję, bo jutro od rana do roboty, a jest jej tyle że nie wiem od czego zacząć. Mam do wsadzenia leszczynowca i oczara pośredniego i pewnie zacznę od Bogdzi liliowców.
Jbłka obrodziły że hej.

Tawułka japońska przepięknie wygląda

na koniec m.gigantus i rozplenica

Ogród u stóp klasztoru 23:05, 08 wrz 2012

Do góry
teraz w ogrodzie oczywiście panosza się wraz z wrzosami wszelakie trawy . kocham je oczywiście wszystkie - małe i duże ale mam faworytki . choć w tym roku słabsze i marniejsze , też cieszą oko.

MISCANT CABARET

ROZPLENICA HAMELN

MISCANT NN

MISCANT GRACIMULUS- roslinka macierzysta kiepska w tym roku

i rozsada z tegoż miscanta o wiele ładniejsza na rabacie żwirowej z agrowłokniną
( ta im wyraźnie służy ))

MISCANT GIGANTEUS

SZAROBRÓDEK SYBERYJSKI ( od Finki)

MISCANT MORNING LIGHT

PROSO RÓZGOWATE

Ogródkowy chaos u monitki 11:38, 07 wrz 2012

Do góry
Asiu dzięki bardzo za pomoc propozycja do rozważenia tyle że z jednym drzewkiem bo więcej nie wejdzie ...

Może napiszę co jest na rabacie pod oknem albo co ma być bo chcę to uporządkować trochę:
na śroku kula Danica po bokach róże i liatry, dalej świerki conica, w rogu rozchodnik. Przed różami pas lawendy. najniższe piętro to obwódka z bodziszka. Nie wiem co posadzić między rozchodnikiem a świerkiem bo jest tam dziura, może rozplenicę?

Teraz rabata przed tą istniejącą.
1. wiśnia Umbraculifera rozszypane kule z bukszpanu, tawuły gouldmound, rozplenica, rozchodnik
2. wiśnia, kule z bukszpanu, tawuły, lawendy, trawy
3. wiśnia, kule z bukszpanu, tawuły, i berberysa bordowego admiration

Jak wam się to widzi? która wersja lepsza?
Blaski i cienie nowego życia 08:48, 07 wrz 2012

Do góry
Urszullo, wpadłam z rewizytą. Mnie również marzy się gęsty łan Limelightek, ale na razie nie udało mi się ich nigdzie spotkać. A zakupu przez internet jakoś mnie nie pociągają. Z Twojego wpisu, który zostawiłaś u mnie wynika, że przeczytałaś dokładnie cały mój wątek, ja niestety nie potrafię aż tak wgłębiać się w historię tutejszych ogrodów z powodu braku czasu i problemów ze wzrokiem (chyba czas odwiedzić okulistę).
Admirationy są piękne, wykupiłam ostatnio u Kapiasów cały ich zapas.
A co do roślinki powyżej, to wydaje mi się, że to rozplenica Rubrum, która u nas nie zimuje.
Pozdrawiam.
Mój jesienny ogród 21:44, 06 wrz 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Marto trawa to rozplenica japońska, moja jest jeszcze niewielka ma metr w obwodzie 0,5 wysoka ale będzie 2 na 1, pięknieje z dnia na dzień. Rośnie grzecznie w kępie. Ciesze się że Ci się podobają ale twoje też chwaliłem, ładne robisz.

Robercie! Trawy przepiękne! Ania z Mają nie przesadzała wcale!!! Pozdrawiam M
Ogród coli 13:47, 06 wrz 2012

Do góry
Nie wiem niestety, miała tylko karteczkę: Rozplenica japońska.

Mnie trochę denerwuje, że źdźbła tak sztywno stoją, wolałabym takie przewieszające się.
Mój jesienny ogród 23:43, 05 wrz 2012

Do góry
Marto trawa to rozplenica japońska, moja jest jeszcze niewielka ma metr w obwodzie 0,5 wysoka ale będzie 2 na 1, pięknieje z dnia na dzień. Rośnie grzecznie w kępie. Ciesze się że Ci się podobają ale twoje też chwaliłem, ładne robisz.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:07, 04 wrz 2012

Do góry
Irenko, widziałem twoją rozplenice rubrum ładna, widziałem, na Zieleń to życie ale doczytałem że nie zimuje to mi się przestała podobać ale za twoją trzymam kciuki. Gratuuę kolejnej setki. Moja rozplenica dla Ciebie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:09, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

oto moje 2 rodzaje brunnery
i moja jasna trawa i ta rozplenica rubrum dobrze się komponują z rh, chociaż wiem, że jak te ostatnie urosną, trawy trzeba przesadzać!

A co rośnie z brunnerą?

A fotka zza drzewa jest super Takie ogrodnicze podglądactwo

Przyłączam się do gratulacji z okazji 900 strony

Ogród coli 14:44, 04 wrz 2012

Do góry
Coli niesamowite jak ogród dojrzał i urósł przez rok! Zmiany fantastyczne, bardzo mi się podoba. A rozplenica wzrostu Twojej córeczki zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Piękne obie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:42, 04 wrz 2012

Do góry

oto moje 2 rodzaje brunnery
i moja jasna trawa i ta rozplenica rubrum dobrze się komponują z rh, chociaż wiem, że jak te ostatnie urosną, trawy trzeba przesadzać!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:07, 04 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

mój rh kwitnie na całego! obok trawa rubrum

Irenko masz swojego potwora tylko trochę mniejszego Rubrum też nie zimuje ?

A co do zwolnienia tempa - zwiążemy ci jedną rękę u Kapiasów może jedną będziesz wolniej pisala

to jest rozplenica rubrum i nie zimuje; schowam do piwnicy, może się uda; twoja ma szersze liście
co do stronek, doszły 2, więc rączki nie związuj, plisss
Cały rok w ogrodzie 08:26, 04 wrz 2012

Do góry
Lato niedługo się skończy, ale jeszcze wiele roślin kwitnie, niestety są to rośliny kojarzące sie z jesienią

Kwitnie już rozplenica

Verbena hastata, różowa i niebieska

Oczywiście nie może zabraknąć sedum

Zdarzają sie też spotkania, w tym przypadku spotkany osobnik to Wtyk straszyk

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:42, 03 wrz 2012

Do góry
betysia napisał(a)
...dzisiaj wybralam sie po zakupy a przy okazji zakupilam trosze traw, bylin...
..licze,ze na wiosne i latem...ogrod zauwazy dzisiejsze dodatki ...juz sie nie moge doczekac!

i juz pierwsze nasadzenia...

Piękne zakupy poczyniłaś Betysiu.I już posadzone dodają uroku ,prawda?Moja trawa to rozplenica a Twoja z kłosem wygląda mi na wydmuchrzycę a ta cieniutka na ostnicę a ta mocna może na turzycę?Dopiero uczę sie rozpoznawać trawy więc się mogę mylić.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:30, 01 wrz 2012

Do góry
Betysiu jak u Ciebie zimą , bo ta rozplenica u mnie nie wytrzymała zimy
Spotkanie wrzesień 2012 u Kraanii 21:32, 01 wrz 2012

Do góry
Ta hosta ma tak cudowny zapach, że trudno opisać...... a przez tego grujeniczka znowu "muszę" wydać kasę

...cudnie rozświetlające derenie i piękna rozplenica

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:24, 31 sie 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Marzenko a jak się ten niesamowity, żarłoczny i sliczny potwór nazywa?
pewnie było o tym juz ze sto razy ale przegapiłam...

Monitka może sto razy nie było ale z 46 tak to rozplenica vertigo przestrzegam nie zimuje w gruncie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies