Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

an_tre 19:46, 09 wrz 2012

Danusiu jestem pod wrażeniem ogromu prac jakie wykonałaś miejsce z ławeczką już przyciąga
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
marzena 23:47, 09 wrz 2012

bardzo duże zmiany u Ciebie, pięknie świetne miejsce powstało, ale pracy miałaś też niemało !
a trawy, jak zwykle bardzo piękne
jak nazywaja się te rozplenice i czy zimują w gruncie ?
a wrzosy i wrzosowiska bardzo lubię ...ale właśnie u innych, nie u siebie.... coś 'nie mam ręki' do nich...
Mala_Mi 20:58, 10 wrz 2012

Plissssssssssss mi .... daj nazwę tej jeżówki od Martka.....
danuta_ 08:09, 11 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Danusiu ależ masz pieknie. Ten wgłębnik cudny. I robinia i trawki a szczególnie ta najwyższa z ciemnymi kłosami to chyba miskant-pięknie jak w raju.Jeszcze zapomniałam o róży i jeżówce. Cudne.Serdecznie Cię pozdrawiam.

Bogdziu - pięknie zawsze tam gdzie coś kwitnie - wiosny i poczatku lata u Ciebie nic nie przebije
Ta najwyższa trawa to miskant chiński. Trawy faktycznie w tym roku pokazały swoją urodę
Natomiast róże okrywowe są u mnie w tym roku dopiero terstowane - mam cicha nadzieję, że przejdą go pomyślnie. Pozdrawiam również serdecznie Bogdziu
danuta_ 08:19, 11 wrz 2012

Aniu an tre - tak, pracy było sporo i dalej nie skończone - dziś pół dnia wolnego, więc może choć część kory rozsypię, by na ławeczce po pracy przysiąść Pozdrawiam

Marzenko To jedna z najpopularniejszych - rozplenica japońska - zimuje bez problemów już kolejny rok. Teraz na robionym wrzosowisku posadziłam jedną sztukę tej nowej niższej rozplenicy, jednak z tego co słyszałam ta jest bardziej wymagająca i wymaga okrycia na zimę. Zobaczymy w przyszłym roku jak sobie poradzi. Natomiast co do wrzosów tez nie byłam przekonana - owszem podobały mi sie bardzo, ale tak jak napisałaś ..u kogoś Jednak odważyłam się i obiecuję solidne okrycie na zimę - może im się spodoba u mnie
danuta_ 08:24, 11 wrz 2012

asc napisał(a)

Aniu to jeżówka od Ciebie w doniczce była nazwa " raspberry tart" , jednak jak sprawdziłam w necie ...troszkę mi nie pasuje...., ale taka nazwa właśnie widnieje..
Miłego dnia

Mala_Mi 18:46, 16 wrz 2012

danuta_ napisał(a)

Aniu to jeżówka od Ciebie w doniczce była nazwa " raspberry tart" , jednak jak sprawdziłam w necie ...troszkę mi nie pasuje...., ale taka nazwa właśnie widnieje..
Miłego dnia

Wygląda ślicznie i wcale nie dlatego, że...... ale gafa..... ja zapominam o takich drobiazgach.... poluję na ładne jeżówki, a jak jeszcze pachną to już nic dodać nic ująć...

A miskan u mnie to miskant chiński... i najprawdopodobniej Graziella lub Kleine fontaine.. listki ma wąskie z paseczkiem białym.... trza by pogrzebać w necie... ale .. na razie walczę z czasem ... i jak Ty zaczynam i czekam na okazję by po trochu robić dalej
Mala_Mi 18:49, 16 wrz 2012

Sprawdziłam w necie... mi też nie pasuje..... czyli nazwa nn......... czyli tak po mojemu
danuta_ 19:17, 16 wrz 2012

asc napisał(a)

Miłego dnia

Wygląda ślicznie i wcale nie dlatego, że...... ale gafa..... ja zapominam o takich drobiazgach.... poluję na ładne jeżówki, a jak jeszcze pachną to już nic dodać nic ująć...

A miskan u mnie to miskant chiński... i najprawdopodobniej Graziella lub Kleine fontaine.. listki ma wąskie z paseczkiem białym.... trza by pogrzebać w necie... ale .. na razie walczę z czasem ... i jak Ty zaczynam i czekam na okazję by po trochu robić dalej

Dzieki Aniu, ja też przeszperałam internet - może to być Kleine fontane, albo miskant chiński yakuschima dwarf- to białawe pióropusze są przepiękne!- szukam czegoś takiego!
Jężówek bardzo dużo dziś oglądałam u Ani monte - zdziwiła mnie mnogość tych piękności. Ta moja w te upały więdnie i podnosi się ....., ale jest bardzo dzielna jak na taką suszę..... IDĘ PODLAĆ
danuta_ 19:51, 16 wrz 2012

Trawnik zwertykulowany wygląda okropnie - wygrabiłam resztki spalonych chwastów, miałam zrobić dosiewki a tu ani śladu deszczu...

bardzo cierpią niektóre rododendrony (tak jeszcze kilka dni temu wyglądał jeden z nich)

okazały hibiskus bylinowy dorównuje wielkością robinii...

kora na części wrzosowiska rozsypana