Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, który ciągle zmieniam 21:48, 11 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Tarczownica tarczowata wypuściła pęd kwiatowy

trzykrotki

szczodrzeniec w pełnym rozkwicie

No a ja uszkodzilam kwiat tarczownicy,trudno ..poczekam na nastepny rok.Azalie już w kwiecie.Ja muszę swoje przesadić w inne miejsce,najbardziej je lubię koło paproci.
Marzenie o... 21:48, 11 maj 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)
a img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/59/591927/original.jpg[/img]

i te które zmroziło - musiłam je poobcinać i nie prezentują się najlepiej - nie wiem czy uda im się dogonić tamte?:

Oczywiście, że dogonią, a jak nie to dla równowagi zawsze możesz też oskubać, te które nie przymroziło ...
A tak na poważnie, to jeśli będą miały pod dostatkiem wilgoci, to szybko urosną Zobaczysz .
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:46, 11 maj 2014

Do góry
i kubik pod drzewem ... paprocie ... bodziszek i tojeść jakoś zmieniły miejsca ... poustawiam po swojemu nie ma obawy ... chyba moja wizja ma szanse dojść do skutku ... bodziszki muszą dojść bliżej krawędzi

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 21:45, 11 maj 2014

Do góry
Kwiatkowo

Pomoc już gotowa

Małe zmiany na skarpie...

Pierwsze skrzynie ukończone - czas sadzenia - późno ale ...

Ogród, który ciągle zmieniam 21:43, 11 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Asiu dla Ciebie uwędzone szynki i kiełbasa ,udoskonalony grill ,spełnia teraz dwie funkcje

Ale super gril ! No i jakie w nim pyszności !
Dla odmiany czas na zmiany... 21:43, 11 maj 2014

Do góry
zostałam niejako zmuszona do zmiany awatara...a tak serio, to tez siebie taką lubię, więc zostaje

u mnie w sumie nic spektakularnego ..
fakt , poprawiłam starą rabatę i wytyczyłam nową....czekam na ekobordy coby korę od trawy oddzielić....no i czekam, aż się rabata berberysowa rozrośnie...przy okazji plewię, walczę z mrówkami, opuchlakami, pędrakami i drutowcami....mieszam gnojówkę....i się zastanawiam kiedy ja to wszystko ogarnę...aaaa zapomniałam dodać, ze w tzw. 'międzyczasie' trochę zdjęć cyknęłam

najpierw było tak

teraz jest tak, trawę muszę dosiać

wytyczyłam nową linię rabaty...róże muszę gdzieś eksmitować...biedne te moje rośliny...

taras w deszczu

Działka wkoło Lubczyka :) 21:43, 11 maj 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Kasiu te horti to są te co i do Ciebie wyslalam tylko inną odmianę bo tą akurat dostalas od innych ale kazalas mi do ziemi posadzić i Cie posluchalam no i tak jak u mnie wstawilam tak wygląda a pokaz Twoje były tez ładne ale cos mowilas ze zmarnialy tak .

widzisz, musisz mnie częściej słuchać cieszę się, że mogłam pomóc i za to jaki efekt gratuluję!
a moje mizeroty aż wstyd pokazywać, że niby przy nich chodzę, a tak zmarnowałam takie dobro, które od Was dostałam!
Tak to mniej wiecej wyglada. Horti

I pecherznica

Troche te zmarnowane liście oberwalam, może kiedyś odbiją?!
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:42, 11 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nic innego nie robię..... bo inaczej to już by była masakra... na szczęście byli chętni by odbierać ode mnie nadwyżki.. i niewiele wyrzuciłam w stosunku do tego co poszło w inne ręce.. teraz też stoi duuużo dobra do oddania.. ale już są nabywcy...

I z bliska kielichowiec.. kolor podobny do pijaka.. dlatego klon tak leży zapruty na ścieżce

Kwiatki ładne ale stosunkowo małe... jeszcze o nim myślę... ale na szczęście inną część ogrodu będę próbowała zagospodarować więc może jeszcze na coś innego zamienię...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:40, 11 maj 2014

Do góry
trawnik coraz silniejszy ... pojawiły się w nim chwaściki ... gdzież by się bez nich obyło ... i widać placki na dosiewkę ... ogólnie ... jestem zadowolona ...

i z drugiej strony ... przy okazji patrzymy jak piesa wyprowadza pana na spacer

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:36, 11 maj 2014

Do góry

Kolorowy ogród na piasku 21:34, 11 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Dzisiaj u mnie był atak mrozu. Ucierpiały orzechy winorośle, buczek, kwiaty glicynii. Najbardziej żal mi tulipanowców. Prawie wszystkie liście czarne. Czy wyrosną jeszcze nowe zielone?

Zawsze wydawało mi się, że kwiaty piwonii są wrażliwe na przymrozki. Poprzedniej nocy nie okryłam ich, bo nie spodziewałam się mrozu i okazało się, że wcale nie ucierpiały. Dzisiaj wyglądały tak

krzewiasta i pierwsza bylinowa Starlight

-

kwitnąca obiela i pigwa

-

i drobiazgi

-

Ładne mi drobiazgi ..takie poduchy i kopy ...znowu cudowności pokazujesz !

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:34, 11 maj 2014

Do góry
od majówki w ogrodzie nic nie robiliśmy ... życiowy przystanek ze smutkiem i zadumą ... tak bywa ...

moje aniołki posadzone w nieco cienistym miejscu właśnie w weekend majowy rozkwitły ... już zawsze będą aniołkami dla Babci ... którą pożegnałam właśnie wtedy gdy one zakwitły ...

niezapominajki nabrały mocy ... widok ... no cóż ... na taki widok czekałam ...

Ogród u stóp klasztoru 21:33, 11 maj 2014

Do góry
niedziela mija zazwyczaj szybko ....bo leniuchowanie zwłaszcza aktywne to czysta przyjemność , mimo tej barowej pogody ...

W klasztornym było dzisiaj troszkę słońca ...więc fotki aktualne są ...choć nie do wiary kwitną jeszcze nowe i stare tulipanki i...magnolia ...zaczynam jednak od orlików bo cudnie w tym roku kwitną

Kraina Czarów w fazie projektów 21:32, 11 maj 2014

Do góry
Na koniec kwitnąca kalina:

Jutro dalsza część, czyli dzisiejsze zakupy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:31, 11 maj 2014

Do góry
co myślicie o tym projekcie dla rabaty pod oknami? nie wiem czy nie przesadziłam z ilością roślin, wym to 1,5szr na 7,5 długości

[

rośliny od dołu od lewej

turzyca, funkia, trzmielina, bukszpan kula
trzmielina, berberys bordowy
berberys zielony, berberys admirał, cyprysik Lawsona Ivonne, berberys zielony, zywotnik Szmaragd
miskant chiński
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:31, 11 maj 2014

Do góry
U mnie dziś padało i zimno brr a tak na ocieplenie bez:

Kraina Czarów w fazie projektów 21:30, 11 maj 2014

Do góry
Zielnik w tym roku też większy

Kwiaty z ogródka Marty :) 21:28, 11 maj 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

w rogach trawnika są tak jakby zaznaczone kąty proste, mam je obsadzone tulipanami, szafirkami ( jeszcze będę dosadzać tulipanów, żeby zrobić z nich taki dywan na wiosne), potem dosadzam np kalie, gladiole i jednoroczne, żeby zapełnić rabatki przy chodniku. chciałabym jakoś zmodernizować to miejsce. Jedyny pomysł narazie to dosadzenie cebulowych i będę myśleć... macie jakieś pomysły ?
Ten prostokąt ma wymiary 680/750

Marta ja tez jak Asia wsadziłabym te miłorzęby w te kwadraty , kwadraty obsadziła obwódka z buksów a pomiędzy tymi kwadratami dała szpaler z hortek ,środek trawnik
zastanawiam się co planujesz wzdłuż drugiego chodnika ??
Kraina Czarów w fazie projektów 21:25, 11 maj 2014

Do góry
Biały będzie przód domu:

Kraina Czarów w fazie projektów 21:24, 11 maj 2014

Do góry
Wczoraj cały dzień spędziłam na obsadzaniu donic i swoich i mamy. Tu zakupy:

A to efekt, a w zasadzie jeszcze jego brak... liczę na fuksjową ścianę kwiatów
wiem, wiem... pisałam kiedyś, że będą tylko białe kwiaty, ale co ja poradzę, że różowe i czarne kocham równie mocno Tak więc będzie biel, czerń i róż

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies