Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 19:41, 26 cze 2014

Dziękuje Vivo,tak mi miło,że mnie odwiedziłaś.To światło w ogrodzie i ja bardzo lubię ...działa jakoś tak na zmysły inaczej o każdej porze dnia zmienia nastrojowość i odczucia.Meandrując między wysepkami można się trochę naspacerować to celowa konstrukcja teatralna ,co krok coś się odsłania i zmienia w inny obraz.To dla mojej córci aby ją zachęcić do spacerów i żeby jej się widoki nie znudziły.Bo niestety jest to niemal jedyne miejsce na jej możliwości zdrowotne na wyjazd i relaks.
akanta 19:59, 26 cze 2014

viva napisał(a)

Aniu, co to jest kwitnące na różowo?

To jest Penstemon.Mam jeszcze rubra z purpurowymi listkami i białym kwiatem.A jaki ciekawy ma Kondzio.!
AgnieszkaW 20:16, 26 cze 2014

Przepięknie ozdabiasz kwiatami swoje miejsce na ziemi. Dzięki fotkom i my troszkę z niego korzystamy
akanta 20:35, 26 cze 2014

Lepnica wschodnia pod lipą, uwielbiana przez brzęczące.

Tu wysiałam werbenę ale poszła ulewa i wiele nasion wypłukała ,może coś jednak ocalało.Hortki Presjoza min.2 m wyskoczyły a r.dopiero zaczynają kwitnąć.

Zapomniałam,że wysiałam tu ogórecznik i skutecznie wyplewiłam wraz z dywanem gwiazdnicy ale coś na nasionka się zachowało.Dodatkowo wysialam Godecję-azalię letnią
http://www.swiatkwiatow.pl/godecja-azalia-letnia-marszawa-godetia-grandiflora-id469.html
akanta 20:46, 26 cze 2014

Samolocik...nasionko brzozy wylądowało na płatku mojej ukochanej NN róży okrywowej.Ma wyjątkowo duże kwiaty i liście jak na to miano ale to pewnie dlatego,że osiąga dość niski wzrost.

Jag_58 20:54, 26 cze 2014

akanta napisał(a)
Lepnica wschodnia pod lipą, uwielbiana przez brzęczące.

Tu wysiałam werbenę ale poszła ulewa i wiele nasion wypłukała ,może coś jednak ocalało.Hortki Presjoza min.2 m wyskoczyły a r.dopiero zaczynają kwitnąć.

Zapomniałam,że wysiałam tu ogórecznik i skutecznie wyplewiłam wraz z dywanem gwiazdnicy ale coś na nasionka się zachowało.Dodatkowo wysialam Godecję-azalię letnią
http://www.swiatkwiatow.pl/godecja-azalia-letnia-marszawa-godetia-grandiflora-id469.html

Aniu jak pięknie przedstawiasz swój ogród ale przede wszystkim masz co pokazywać i tak wielu ludziom sprawiasz tym wielką radość ,a ja upajam sie tymi widokami Aniu jak piękny ogród stworzyłaś dla swojej Agusi
Aniu przy okazji dzięki Tobie dowiedziałam się ,ze mam w ogrodzie lepnicę wschodnią nie wiem skąd przywędrowała ,ale zadomowiła sie u mnie na dobre dzięki pozdrawiam serdecznie
Kondzio 20:54, 26 cze 2014

Oj czarujesz tymi fotkami czarujesz
akanta 20:59, 26 cze 2014

Sophia...jej urodę nieco naruszają zanieczyszczające teren ptaki siedzące nad nią na wielkiej czerwśni.Ale swą urodą w pełni kwitnienia z pewnością się obroni.
akanta 21:02, 26 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Oj czarujesz tymi fotkami czarujesz

Konradzie co robić skoro cały dzień leje /to i dobrze bo sucho było bardzo/to przynajmniej wirtualnie biegam po ogrodzie.No i właśnie spotkałam ciebie ...i milej się zrobilo mimo deszczu.
akanta 21:06, 26 cze 2014

Olimpic Palace,jeszcze mała ...podarowana a prezentów się nie krytykuje i nie wyrzuca więc została.
I jak tu się przestawić na konsekwencję w jednym kolorze ?